de Spaanse Nationale en regionale Feestdagen in 2024

Fiesta Nacional de España

Overzicht officiële feestdagen Spanje en Spaanse regio’s 2024

Spaanse Nationale Feestdagen. Wij hebben voor je de jaarlijkse nationale feestdagen en de verschillende regionale feestdagen in Spanje voor je op een rijtje gezet. Ook de Semana santa of wel de Heilige week voor Pasen vind je hier, natuurlijk zijn al deze dagen geen feestdagen, maar je moet er wel rekening mee houden dan de openingstijden van winkels en kantoren worden tijdens dit belangrijk evenementen meestal aangepast.


PINKSTEREN IS GEEN FEESTDAG IN SPANJE

Spanje heeft vele Nationale feestdagen. Daar de Spaanse bevolking voor 96%  Rooms-Katholiek is, en de rest kun je onderverdelen als Protestants, Islamitisch of Joods, worden alle katholieke feestdagen gevierd.

 

Hieronder de bekendste Spaans Nationale feestdagen, daarbij komt nog eens de  regionale feestdagen.

14 nationale feestdagen 2024 hebben waarvan er 9 niet door de regionale overheden veranderd kunnen worden en dus gelden in het hele land.


Booking.com

Er zullen volgend jaar vijf zogenaamde ‘puentes’ zijn ofwel dagen zijn waardoor men een brug kan maken/slaan waarbij de werknemers een extra dag vrij nemen tussen twee vrije/feestdagen in. De eerste is vrijdag 6 januari (Driekoningen /Día de Reyes) gevolgd door vrijdag 7 april (Goede Vrijdag / Viernes Santo); maandag 1 mei (Dag van de Arbeid / Día del Trabajo); vrijdag 8 december (Onbevlekte Ontvangenis / Día de la Inmaculada Concepción) en maandag 25 december (Kerstdag / Día de Navidad).

 

Er zijn nationale feestdagen die in 2023 op een zondag vallen en dus mogen de regionale overheden in de autonome regio’s ervoor kiezen om deze te verplaatsen naar maandag of inclusief naar een andere maand (iets wat niet veel voorkomt): zondag 1 januari (Nieuwjaar / Año Nuevo) kan verplaatst worden naar maandag 2 januari; vrijdag 6 januari (Driekoningen / Día de Reyes); zondag 19 maart (San José); donderdag 6 april (Paasdonderdag / Jueves Santo).1 januari -

Nieuwjaarsdag (Año Nuevo)

Eén januari, Nieuwjaarsdag zoals in vele westerse landen is dit ook in Spanje een vrije dag. Hier wenst men vrienden en familie een voorspoedig nieuwjaar  en komt families samen om te praten over het afgelopen jaar en hun en hun wensen voor het nieuwe jaar.  

 

Tijdens de laatste avond van het jaar, oudejaarsavond, viert heel Spanje een traditie: iedereen eet twaalf druiven, achter elkaar en één druif met iedere slag van de klok om middernacht. Dit is de Spaanse manier om de komst van het nieuwe jaar te vieren. Het is bovendien zo dat degenen die hun druiven op tijd kunnen eten, een jaar vol voorspoed en geluk te wachten staat, althans dat zegt de traditie.

 

Samen met het eten van twaalf druiven wordt er genoten van de Spaanse Cava om de druiven weg te spoelen. Overigens zijn er nog meer tradities die een gelukkig en voorspoedig jaar garanderen zoals het dragen van rood ondergoed, geld stoppen in je schoenen en het meedragen van koffers zodat je zeker weet dat je het komende jaar op vakantie gaat.

 

6 januari -

Driekoningen (Reyes Magos) 

Drie koningen, Tres Reyes Magos het drie koningen kinderfeest in Spanje. De kinderen in Spanje kennen helemaal geen Sinterklaas maar drie koningen op zijn Spaans "Los Reyes Magos" dit traditioneel kinderfeest wordt gevierd op 6 januari.

 

De dag ervoor wordt in bijna alle plaatsen een drie koningen optocht georganiseerd, met feestverlichting lampions. De lampionnen stammen af van een oude heidense gebruik, waarin de fakkels dienden om boze geesten te verjagen. vergelijkbaar met de intocht van Sinterklaas in de Lage Landen. De scholen zijn die dag gesloten en de bakkers bakken een speciaal gebak in de vorm van een "o" (de roscón de Reyes of rosca de Reyes, de ring van de Koningen).

 

Driekoningen in Spanje, Epifanie of Openbaring van de Heer (Solemnitas Epiphaniae Domini in het Latijn) is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd en waarop men de bijbelse gebeurtenis (Matt. 2:1-18) herdenkt van de wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus, de pasgeboren koning der joden

 

Pasen (Pascua) - Semana Santa 

De Semana Santa in Spanje wordt groots gevierd een week lang vol met emotionele processies  melancholische muziek en veel emoties waarbij je niet moet opkijken als je huilende mensen tussen de mensen ziet staan…

 

Jueves Santo, Witte Donderdag

Witte Donderdag is in de christelijke religie de donderdag direct voor Goede Vrijdag in de Goede Week. Op Witte Donderdag begint het Triduum Sacrum dat verder bestaat uit Goede Vrijdag en Stille Zaterdag die tijdens de paaswake overgaat in het paasfeest

 

Hemelvaartsdag (Ascensión)

Hemelvaartsdag is geen nationale feestdag de veertigste dag nadat Jezus is opgestaan uit zijn graf vieren christenen dat Jezus wordt overgedragen naar de hemel om de rechterhand te worden van God. Dit is in Spanje, en vele andere landen, een vrije dag.

 

Pinksteren

(Pentecostés)

Hemelvaartsdag is geen nationale feestdag,  zo is ook Pinksteren geen nationale feestdag en vrije werkdag in Spanje. In tegenstelling tot de Hemelvaartsdag zijn er met Pentecostés of Segunda Pascua zoals Pinksteren genoemd wordt in Spanje op sommige plaatsen wel festiviteiten

 

19 maart - San José of Día del padre (Vaderdag)

In de regio's Valencia, Baskenland, Navarra, Murcia, Galicië en Castilla-La Mancha wordt op Vaderdag tevens Día de San José gevierd (Sint Jozefdag) gevierd, een katholieke feestdag ter ere van Josef. De echtgenoot van Maria wordt beschouwd als een goed echtgenoot en vader vanwege zijn rol in de heilige familie. San José is onder meer de beschermheilige van de carptinteros, de timmermannen. 

Net als in Nederland is Día del Padre een feestdag ter ere van vaders. Spanje onderscheidt zich wel met de datum: altijd op 19 maart, terwijl in Nederland Vaderdag op de derde zondag van juni wordt gevierd.

 

1mei - Dag van de arbeid / Día del Trabajador)

 

15 augustus - Hemelvaart van Maria (Asuncion de la Virgen)

Maria-TenhemelopnemingMaria Hemelvaart of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel "met lichaam en ziel" wordt herdacht en gevierd. Op deze dag viert men de hemelvaart van Maria, de moeder van Jezus. Maria steeg niet op uit zichzelf maar werd geholpen door God zelf. 

 

12 oktober - SpaanseNationale Feestdag - Fiesta Nacional de España

De Fiesta Nacional de España is de nationale feestdag van Spanje. Het wordt jaarlijks gehouden op 12 oktober en is een nationale feestdag. Het herdenkt de verjaardag van de eerste aankomst van Christopher Columbus in Amerika

 

1 november -Allerheiligen (Todos los Santos)

Allerheiligen is een christelijk feest ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. Het is een jaarlijkse feestdag, die door Rooms-katholieken  op 1 november gevierd wordt.6 december - Dag van de Constitutie (Día de contitución Española)

De Dag van de Grondwet is een Spaanse feestdag op 6 december, die het goedkeuren van de Spaanse grondwet op 6 december 1978 herdenkt. Op die dag werd de huidige, post-Franquistische grondwet per referendum met een grote meerderheid aangenomen.

 

8 december 

Maria´s Onbevlekte Ontvangenis (Inmaculada Concepción)

Op 8 december ontving Maria een onbevlekte ziel. Maria had nu een zuiverende ziel, omdat zij Jezus Christus baarde. Hierdoor verkreeg zij een bijzondere status.

 

24/25 december

Kerstavond (Nochebuena) Eerste Kerstdag (Día de Navidad)

Met kerst wordt de geboorte van Jezus Christus gevierd. Dia de Navidad bezoekt men in Spanje de familie, gaan ze samen lekker genieten van een heerlijke feestmaaltijd en in verschillende regio's ontvangen kinderen cadeautjes van Papa Noel, in het Nederlands de Kerstman. Maar de meeste kinderen krijgen Drie Koningen, Los Reyes Magos, op 6 januari hun cadeautjes. O, ja In Spanje kennen ze geen 2e kerstdag

 

Regionale feestdagen

Naast de nationale feestdagen die overal in Spanje gelden en talloze lokale feestdagen die men in Spanje heeft, zijn er ook speciale dagen waarop een autonome deelstaat ofwel regio feest viert. De meeste inwoners van een regio of deelstaat weten van het bestaan af, meestal omdat scholen, winkels en bedrijven gesloten zijn, maar weten vaak niet waarom het feest is en wat er eigenlijk gevierd of herdacht wordt. Daarom een overzicht van alle autonome feestdagen.

 

De bestuurlijke indeling van Spanje is gebaseerd op federalisme, waarbij Spanje een bondsstaat is waarin de macht zeer gedecentraliseerd wordt uitgevoerd. De mate van autonomie verschilt in de autonome gemeenschappen of deelstaten (Comunidades Autónomas) waarvan er 17 te vinden zijn in Spanje.Andalusië (28 februari)

28 februari is de Día de Andalucía in heel Andalusië, een regionale of autonome feestdag in de drukst bevolkte autonome deelstaat van Spanje. Deze dag wordt gevierd omdat in het jaar 1980 er in deze regio een referendum werd gehouden over de autonomie van de deelstaat waarbij dit gewonnen werd (behalve in de provincie Almería). Op die (vrije) dag zijn er veel officiële bijeenkomsten maar ook veel groen-witte kleuren van de vlag van Andalusië die trots in de dorpen en steden te zien zijn.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • maandag 2 januari (Año Nuevo)
 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Balearen (1 maart)

Elk jaar op 1 maart wordt op de vier Balearen eilanden de Día de las Islas Baleares gevierd. Deze dag heeft ook als naam Diada de les Illes Balears of Dia de ses Illes Balears in het Catalaans. Op deze dag wordt gevierd dat in 1983 in de officiële staatskrant (BOE) het Estatuto de Autonomía geplaatst werd waarin stond dat de Balearen een eigen autonome deelstaat werden. Pas sinds het jaar 1999 is deze dag een vrije werkdag.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 10 april (Lunes de Pascua)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Aragón en Castilla y León (23 april)

Op 23 april viert de deelstaat Aragón de San Jorge of Día de Aragón feestdag terwijl ook de deelstaat Castilla y León de Día de Castilla y León viert. In de deelstaat Aragón viert men deze dag omdat deze samenvalt met de dag van San Jorge (Sint Joris) de schutspatroon van de Reino de Aragón. Deze officiële feestdag wordt al gevierd sinds het jaar 1461.

In de deelstaat Castilla y León is 23 april ook de autonome feestdag waarbij de slag bij Villalar herdacht wordt. Deze vond plaats op 23 april 1521 waarbij drie bekende leiders, te weten Juan de Padilla, Juan Bravo en Francisco Maldonado onthoofd werden. Het is dus niet echt een feestdag maar meer een herdenkingsdag welke sinds 1983 officieel gevierd worden.

Ook al staat 23 april in Catalonië bekend als Día de Sant Jordi (San Jorge in het Spaans en Sint Joris in het Nederlands) het is geen autonome feestdag maar de dag van het boek en de rode roos, zeg maar een Catalaanse Valentijnsdag.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • maandag 2 januari (Año Nuevo)
 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes) 
 • donderdag 6 april Jueves Santo
 •  vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador) 
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen) 
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)

 

Comunidad de Madrid (2 mei)

Op 2 mei, de dag na de nationale feestdag Día del trabajador op 1 mei, vieren de inwoners van de Comunidad de Madrid een autonome feestdag, de Día de la Comunidad de Madrid. Op deze dag wordt in de hele deelstaat van Madrid stilgestaan bij 2 mei 1808 toen het volk in Madrid de wapens pakten om te rebelleren tegen de Franse bezetting en het Franse leger te verdrijven uit de stad en regio.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • maandag 20 maart (San José)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).


Canarische Eilanden (30 mei)

Elk jaar op 30 mei vieren de inwoners van de Canarische Eilanden de Festividad del Día de Canarias. Het is een feestdag omdat de Canarios stil staan bij de eerste dag dat het Parlamento de Canarias een zitting vierde in Santa Cruz de Tenerife op 30 mei 1983.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 2 februari (Virgen de la Candelaria – Tenerife)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • zaterdag 5 augustus (Nuestra Señora de las Nieves – La Palma)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • vrijdag 8 september (Nuestra Señora del Pino -Gran Canaria)
 • vrijdag 15 september (Nuestra Señora de los Volcanes – Lanzarote en La Graciosa & Nuestra Señora de la Peña -Fuerteventura); maandag 25 september (Nuestra Señora de los Reyes – El Hierro)
 • maandag 9 oktober (Nuestra Señora de Guadalupe – La Gomera)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Castilla-La Mancha (31 mei)

De autonome deelstaat Castilla-La Mancha viert de regionale feestdag elk jaar op 31 mei tijdens de Día de Castilla-La Mancha. De inwoners staan op deze dag stil bij de dag dat de Cortes Regionales ofwel het regiobestuur voor het eerst een parlementaire zitting vierde op 31 mei 1984. Elk jaar speelt een andere stad in de autonome deelstaat een hoofdrol.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • donderdag 8 juni (Corpus Christi)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

La Rioja en Murcia (9 juni)

Op 9 juni zijn er twee autonome deelstaten die hun regionale feestdag vieren, te weten La Rioja met de Día de La Rioja en Murcia met de Día de la Región de Murcia. In de deelstaat La Rioja staat men op deze dag stil bij de ondertekening van Koning Juan Carlos I van de documenten waarna La Rioja een autonome deelstaat werd op 9 juni 1982.

Ook de Región de Murcia viert op 9 juni feest wat ook bekend staat als Día de Murcia. Op deze dag wordt elk jaar stilgestaan bij de dag dat in 1980 Murcia een autonome deelstaat werd.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • maandag 2 januari (Año Nuevo)
 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Galicië (25 juli)

Ondanks dat de inwoners van Galicië op 17 mei de Día de Las Letras Gallegas vieren, is de officiële regionale/autonome feestdag elk jaar op 25 juli tijdens de dag van Santiago Apóstol ook wel Día Nacional de Galicia of Día de Patria Galega genoemd. De oorsprong naar de viering van deze dag ligt in 1919 toen er besloten werd dat 25 juli de Día Nacional de Galicia zou worden, tevens de dag van de schutspatroon.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • woensdag 17 mei (Día de las Letras Galegas)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Cantabrië (28 juli)

De autonome deelstaat Cantabrië aan de Atlantische Oceaan viert elk jaar op 28 juli de Día de las Instituciones. Dit is de dag dat de hele regio stilstaan bij de inschrijving van Cantabrië als provincie op 28 juli 1778. In deze deelstaat is er nog een dag die gevierd wordt, de Día de Cantabria of Día de La Montaña op de tweede zondag van augustus. Het is een folklorische dag maar ondanks wat de naam doet vermoeden dus niet de officiële autonome feestdag.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • vrijdag 15 september (La Bien Aparecida)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).


Asturië en Extremadura (8 september)

Op 8 september vieren twee autonome deelstaten hun regionale feestdag, te weten Asturië met de Día de Asturias en Extremadura met de Día de Extremadura. In de Principado de Asturias ofwel het Prinsdom van Asturië viert men elk jaar op 8 september de Virgen de Covadonga dag, de schutspatroon van Asturië.

 

In de deelstaat Extremadura wordt elk jaar 8 september gevierd omdat dit de dag is van de Virgen de Guadalupe, de schutspatroon van de autonome deelstaat. Er zijn veel mensen in deze regio die liever de datum 25 maart als autonome feestdag zouden willen zien als herdenking aan de Rebelión campesina extremeña ofwel de regionale boerenopstand.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • maandag 2 januari (Año Nuevo)
 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Catalonië (11 september)

Elk jaar 11 september lopen de straten in Barcelona en diverse andere grote steden in de autonome deelstaat vol met Catalanen die hun Día Nacional De Catalunya vieren, ofwel La Diada. Op die dag staat men niet stil bij de grondwet of de oprichting van de autonome deelstaat maar eert men 11 september 1714, tijdens de Spaanse Successieoorlog, toen het kasteel van Cardona, als laatste oord van verzet, zich moest overgeven na de val van Barcelona. Kort na de Vrede van Utrecht gingen Spaanse en Franse troepen over tot belegering. Na de val van Barcelona, richtte Filips V een streng centralistische staat naar Frans model op en werd de verregaande zelfstandigheid van Catalonië, waarvan het onder de Kroon van Aragón genoot, volledig afgeschaft.

 

De dag is dus eigenlijk meer een rouwdag voor alle doden en herdenkingsdag voor de Spaans/Franse onderdrukking en de laatste jaren steeds meer een protestdag voor afscheiding van Spanje.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 10 april (Lunes de Pascua)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • zaterdag 24 juni (San Juan)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad), 
 • dinsdag 26 december (San Esteban).

 

Comunidad Valenciana (9 oktober)

Op 9 oktober wordt er in de hele deelstaat Comunidad Valenciana feest gevierd op de Día de la Comunidad Valenciana. Op deze datum staat de hele regio stil bij het feit dat op 9 oktober 1238 Koning Jaime I de stad Valencia heroverde op de Moorse bezetters waarna vele jaren later in 1304-1305 het Reino de Valencia werd opgericht.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 10 april (Lunes de Pascua)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • zaterdag 24 juni (San Juan)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Baskenland (25 oktober)

Elk jaar op 25 oktober viert de País Vasco de Día del País Vasco-Euskadiko Eguna om deze datum in 1979 te herdenken, de dag dat via een regionaal referendum de Estatuto de Autonomía del País Vasco (welke ook bekend staat als Estatuto de Gernika) door de bevolking werd aangenomen en Baskenland een autonome deelstaat werd.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 10 april (Lunes de Pascua)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 25 juli (Santiago Apóstol)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

 

Navarra (3 december)

Slechts dagen voordat er nationale feestdagen zijn op 6 en 8 december, vieren de inwoners van de deelstaat Navarra feest tijdens de Día de Navarra. Het is een dag waarbij alles draait om San Francisco Javier, de schutspatroon van de deelstaat Navarra.

En de rest van de feestdagen zijn:

 • vrijdag 6 januari (Día de Reyes)
 • donderdag 6 april (Jueves Santo)
 • vrijdag 7 april (Viernes Santo)
 • maandag 10 april (Lunes de Pascua)
 • maandag 1 mei (Día del Trabajador)
 • dinsdag 25 juli (Santiago Apóstol)
 • dinsdag 15 augustus (Asunción de la Virgen)
 • donderdag 12 oktober (Día de Hispanidad)
 • woensdag 1 november (Día de Todos los Santos)
 • woensdag 6 december (Día de la Constitución Española)
 • vrijdag 8 december (Inmaculada Concepción)
 • maandag 25 december (Día de Navidad).

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE