Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje »  De bezienswaardigheden in Catalonië


bezienswaardigheden in Catalonië

Bekijk de leukste en verrassendste vakantietips voor Catalonië in Spanje. Beleef-Spanje.nl laat je de mooiste bezienswaardigheden van Catalonië ontdekken.

Catalonië is een Spaanse regio die met zijn eigen cultuur, diversiteit en rijke geschiedenis heel veel te bieden heeft. Naast de hoofdstad Barcelona, zijn er talloze andere plekjes in Catalonië die een bezoek meer dan de moeite waard maken. Hieronder vind je de top tien van mooiste plekjes in Catalonië.

De bezienswaardigheden in Catalonië - Beleef Spanje

Montserrat

Men zegt dat het hart en de ziel van het Catalaanse volk in Montserrat ligt, daarom is deze berg nummer een in deze lijst. In Montserrat vind je naast de adembenemende natuur ook een Benedictijns klooster en een basiliek waar het beeld van de donkere Maagd Maria, La Moreneta, tentoongesteld wordt. Het koor van jonge zangers in Montserrat is daarnaast een van de oudste en meest gerenommeerde in Europa.

In het nabij gelegen Coves del Salnitre kun je ook een tour nemen naar de binnenkant van de rotsen in Montserrat. Een indrukwekkend ondergronds parcours wacht op je!

Booking.com

Catalaanse steden

Girona, in het noorden van Catalonië, is een verborgen juweeltje. Het stadscentrum bevat onder andere een prachtige Joodse wijk, oude Arabische baden, een imposante kathedraal en goed bewaarde stadsmuren. Girona is hierdoor een goed voorbeeld van de hoe verschillende culturen in vrede kunnen samen leven. Daarnaast zijn de huizen aan de rivier Onyar een prachtig fotomoment. Voor de kunstliefhebbers is een bezoekje aan het nabijgelegen Figueres ook de moeite waard. Daar staat namelijk het geboorte huis en museum van Dalí.

Tarragona, aan de zuidelijke kant van Catalonië, is een prachtige havenstad aan de Middellandse zee. Tarragona herbergt talloze ruïnes uit de Romeinse tijd. Dit was namelijk de hoofdstad van Spanje in die tijd. Voor Gaudí fans is een bezoekje aan het nabijgelegen Reus ook een aanrader. Daar vind je onder andere beeldschone Modernistische gebouwen en het geboortehuis van de meester zelf!

 

Sitges

Een prachtig dorp en dé lievelingsplek voor vele Barcelonezen om in het weekend te ontspannen, dat is Sitges. Een mooie bezienswaardigheid van Sitges zijn de talloze villa’s in modernistische stijl, die de rijke Catalanen hier in de vorige eeuw na terugkeer uit Amerika lieten bouwen. Maar het allermooiste van Sitges is zonder twijfel de lange promenade aan zee en de kerk die vooraan de kust imponeert.

 

Middeleeuwse dorpen

Besalú, Ripoll, Peratallada, Pals, Bagà, Vic… dit zijn namen van prachtige middeleeuwse dorpen waar je nog de sporen van het rijke verleden heel goed kan zien. Kerken, kloosters, middeleeuwse paleizen en stadsmuren figureren in deze kleine stadjes en maken van jouw bezoek een hele ontdekkingsreis.

Costa Brava

De prachtige calas aan de Costa Brava zijn al lang geen geheim meer voor de buitenwereld. Langs deze rotsige kust vind je een schat aan vissersdorpjes en chique badplaatsen. Enkele aanraders: Cadaqués, Calella de Palafrugell, Begur, Tamariu, Palamós, Tossa de Mar, Port de la Selva en Llafranc.

 

Colonia Güell

Hoewel dit een niet zo bekend werk van Gaudí is, is de Colonia Güell wel een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het architectonisch belang, maar ook omdat dit je de kans biedt om meer te weten te komen over de Catalaanse industrie uit de 19e en begin van de 20ste eeuw. In die tijden floreerden vele industriële koloniën aan de oevers van de Catalaanse rivieren waar men werkte en leefde.

 

Pyreneeën

Natuurliefhebbers kunnen in de Pyreneeën genieten in de winter van de sneeuw en in de zomer van de mooie natuur van deze bergen. De dorpen en stadjes in de bergen zijn heel anders dan in de rest van Catalonië. Wil je de Pyreneeën ontdekken, dan raden we je aan om langs El Pont de Suert, Vielha, La Vall de Boí, Sort, La Seu d’Urgell en Puigcerdà te gaan. Ook onmisbaar is een bezoek aan het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, dat bekend staat om haar schoonheid en de 200+ meren.

Delta de l’Ebre

Een heel bijzonder en rijk natuurgebied in Catalonië dat wordt bedreigt is de rivierdelta van Delta de l’Ebre. Langs het water zijn er rijstvelden en nestelen allerlei soorten vogels. Een tour op een bootje langs de rivierdelta is een unieke ervaring. Je kunt je bezoek afsluiten met een duik in de zee of met een bezoekje aan Amposta en Tortosa, de twee belangrijkste steden in dit gebied.

 

ZORG DAT JE JE REIS DOOR CATALONIËN NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ANWB

Wat gaan we ondernemen in Catalonië?

Misschien ook interessant :