Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


COSTA TEGUISE OP LANZAROTE

Costa Teguise is een van de belangrijkste toeristische gebieden van Lanzarote,  samen met Puerto del Carmen en Playa Blanca. De schoonheid van de stranden en het uitstekende aanbod aan vrije tijd en restaurants maken het een van de favoriete bestemmingen voor toeristen.

COSTA TEGUISE OP LANZAROTE

Een beetje geschiedenis

Ontstond op oude landbouwgrond en land eerder gebruikt als de weidegronden werd Costa Teguise geboren in 1970 op een hoog niveau Toeristen complex geworden.

Booking.com

Het eerste hotel dat boven de kust uitstak en uitkijkt over de zee, was het Gran Meliá Salinas , een imposant 5-sterrenhotel dat rekende op de artistieke medewerking van César Manrique voor het ontwerp van zijn faciliteiten.

Sinds zijn geboorte is Costa Teguise niet gestopt met groeien en is het een van de belangrijkste toeristische centra van Lanzarote geworden .

Wat te zien in Costa Teguise

De belangrijkste attractie van Costa Teguise zijn de lange stranden met wit zand, maar als een van de belangrijkste toeristische centra van Lanzarote heeft Costa Teguise een breed scala aan bars en restaurants , naast allerlei recreatieve activiteiten, evenals de golfbanen. golfbanen, het grote aquarium of het grootste waterpark van Lanzarote.

 

Dit zijn enkele van de plaatsen die je niet mag missen:

  • Playa de las Cucharas : Gedeeld tussen liefhebbers van watersporten en degenen die het bezoeken op zoek naar rust, Playa de las Cucharas is een van de beste stranden van Costa Teguise .
  • Playa del Jablillo : Het rustigste strand van Costa Teguise is ook het kleinste. In dit geval maakt de grootte niet uit, aangezien het strand van Jablillo een oase van rust is en veel volgers heeft.
  • Playa de los Charcos : Gelegen in het noorden van Costa Teguise, Playa de los Charcos bestaat uit een strook van wit zand en wordt meestal bestraft door de sterke wind, dat is waarom het is een van die door windsurfers gekozen.
  • Pueblo Marinero : Deze ruimte, ontworpen door César Manrique, is een eerbetoon aan de typische Canarische architectuur. In de Pueblo Marinero vindt u winkels en restaurants die zijn ingericht in witte, blauwe en groene tinten, die een rustige en aangename sfeer bieden.
  • Promenade : Een van de meest charmante plekken in Costa Teguise is de promenade. De promenade, die vijf kilometer kustlijn aflegt, kijkt uit over de zee en begeleidt de prachtige stranden van het eiland.
  • Corona Mountain : Wandelliefhebbers zullen met volle teugen genieten van de beklimming van de vulkaan via een route van gemiddelde moeilijkheidsgraad, waarna u in minder dan een uur de top bereikt.
  • Tuin van hotel Gran Meliá Salinas : Het eerste hotel dat gebouwd werd in Costa Teguise heeft een indrukwekkende tuin ontworpen door César Manrique die zich uitstrekt langs de zee. Ook als u niet in het hotel verblijft, kunt u zonder problemen de tuin bezoeken.

Hoe kom je naar Costa Teguise

De meest gebruikelijke manier om naar Costa Teguise te komen is met de auto , aangezien de meeste toeristen een auto huren om Lanzarote comfortabel te verkennen.

Als u niet van plan bent om een auto te huren op Lanzarote , verbindt de busdienst Costa Teguise met de belangrijkste steden van het eiland. Lijn 1 gaat naar Arrecife , lijn 3 gaat naar Puerto del Carmen , lijn 11 verbindt de kust met de stad Teguise en lijn 25 gaat naar Puerto Calero.

Wat gaan we ondernemen op Lanzarote?

Misschien ook interessant :