DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  STAD Archena

Regio Murcia » de Spaanse stad Archena met veel unieke informatie en hints met de mooiste bezienswaardigheden.


Regio Murcia » De plaats Archena met de mooiste bezienswaardigheden van Archena. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke informatie en hints over de plaats Archena voor je verzameld.  Reisimpressies van de stad en kuuroord Caravaca de la Cruz - Archena, een plaats met belangrijke archeologische vondsten, ligt in het hart van Murcia's markt tuinland, omgeven door de bergen van de mooie Valle de Ricote en 23 kilometer van de stad Murcia. De regio staat bekend om zijn spa en de genezende eigenschappen van zijn wateren. Naast de spa heeft Archena tal van aangename plekken om te wandelen, vooral langs de oevers van de rivier de Segura. Met gemiddelde temperaturen van 18 ºC is het op elk moment van het jaar een goede plek om te bezoeken.


DE STAD cartagena - Beleef Spanje

Plaatsen die je niet mag missen

Een goede route zou kunnen beginnen in het Archena museum (het is ook het VVV-kantoor), met een tentoonstelling over de geschiedenis van Archena, die teruggaat tot het tijdperk van de Iberiërs. Archeologische overblijfselen van de Iberische cultuur zijn te zien, zoals de Warrior Vase. Vervolgens kunt u erfgoed gebouwen verkennen, zoals de parochiekerk, het stadhuis of het Villarías-paleis, waar het eigenzinnige Esparto Museum is gevestigd. Het VVV-kantoor organiseert rondleidingen die deze plekken bezoeken, of oude waterraderen en schoorstenen.Perfect om te wandelen

Een ander sterk punt van Archena is de mooie wandeling langs de rivier langs de oevers van de rivier de Segura, die met zeven kilometer de langste in de regio is. Het beschikt niet alleen over weelderige vegetatie vol palmbomen, maar tijdens de wandeling kunt u gedichten lezen over de route van de eigen dichter van de stad, Vicente Medina. De gedichten zijn uitgehouwen op staande stenen en verwijzen naar de lokale bevolking en gebruiken. Wandelliefhebbers kunnen ook naar het bergachtige gebied van El Ope klimmen om het beste uitzicht over de stad te krijgen.


Booking.com

En natuurlijk... de Spa

Gelegen op twee kilometer van de stad, zijn geneeskrachtig mineraal- en thermaal water was al meer dan 2500 jaar geleden populair bij de Romeinen. Het is een complex met hotels, thermische galerij, etc. Daar vind je ook de kerk van La Virgen de la Salud (Onze Lieve Vrouw van Goede Gezondheid) en een charmant oud casino.

 

Feesten

Goede Week is een van de beroemdste vieringen in Archena (de stad heeft zelfs een "Monument van de Nazarener"). Maar de beste tijd van allemaal om Archena te bezoeken moet zijn wanneer ze het Moren- en Christenfeest vieren, het feest van Corpus Christi en de Virgen de la Salud (van eind mei tot juni).

 

Lokale keuken

Regionale specialiteiten zijn paella met konijn en gachasmigas (vergelijkbaar met polenta). Als je kunt, koop dan wat van de zelfgemaakte jam gemaakt van lokaal fruit, en mis de Tapas Route niet in november, wanneer je kunt stemmen op je favoriete tapa in de deelnemende bars.Hoe er te komen

Archena ligt op 50 kilometer van de luchthaven Murcia-San Javier en iets meer dan 80 van de luchthaven Alicante-Elche. De stad heeft ook een treinstation op een paar kilometer afstand (met een taxiservice) en lokale en intercitybussen.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO MURCIA?