bewonder de top 10 Highlights van Murcia

Bewonder de beste en de mooiste bezienswaardigheden van de stad Murcia


Wat is er te doen in Murcia en wat is er te zien in de Stad Murcia - De stad Murcia in het Spaans Ciudad de Murcia, ligt het zuidoostelijk deel van Spanje en is gelijktijdig de hoofdstad van de regio Murcia en is de zevende stad van Spanje.  Murcia kent een eigen rondweg, zorgt voor de goede afwikkeling van het verkeer in Murcia. De Ronda, in het Spaans is verbonden met de snelwegen in het  noorden aan de A-7 en in het westen met de A-30. Beide snelwegen komen elkaar tegen ten noorden van de stad. De A-7 verbindt Murcia met Andalusië, Alicante en Valencia, de A-30 is de belangrijkste verkeersverbinding in de regio en vormt de weg naar Cartagena en Albacete.


Wat is er te doen in Murcia en wat is er te zien in de Stad Murcia

Deze zonovergoten stad in Oost- Spanje is de plek om te genieten van heerlijk eten, fascinerende geschiedenis en grootse barokke architectuur. Het is ook het soort stad waar niemand haast heeft – zelfs de kathedraal heeft 300 jaar nodig gehad om te bouwen. Dus in plaats van je reisschema vol te pakken, raden we je aan om een ​​of twee hoogtepunten per dag te kiezen, zodat je tijd hebt om te blijven hangen in de mooie cafés, pleinen en tuinen. Hier is onze gids voor de topattracties van Murcia.

 

Bezoek de kathedraal

Waarschijnlijk het beroemdste monument van Murcia, staat dit grootse gebouw bekend als een barokke schat, maar het bevat eigenlijk een mix van architecturale stijlen die werden gebruikt in de drie eeuwen die nodig waren om te bouwen. De voorgevel die uitkijkt op Plaza del Cardenal Belluga is adembenemend, met opvallende zuilen en sculpturen. Ontdek binnen de rijkelijk versierde kapellen en ontdek het graf van koning Alfonso X. Er is ook de 93 meter hoge klokkentoren, de op één na hoogste van Spanje.


Booking.com

Real Casino de Murcia

Een andere beroemde bezienswaardigheid in de stad, dit is eigenlijk een luxueuze privéclub voor heren, die wordt bezocht door mensen die graag zien en gezien worden. Gebouwd voor en door de rijke elite van de stad, het is nog steeds een privéclub. Je kunt echter wel deelnemen aan een rondleiding om het weelderige interieur te zien, compleet met beschilderde balzaal en een grote binnenplaats gemodelleerd naar de paleizen van Andalusië.

 

Koffie op de Plaza

Niet ver van de kathedraal vind je het mooiste plein van de stad, Plaza de las Flores. Het dankt zijn naam aan de vele bloemisten winkels, die nog steeds in bedrijf zijn. Het is de perfecte plek om te genieten van een kopje koffie, wat mensen te kijken en de art nouveau-herenhuizen te bekijken. Een van de mooiste is het Edificio de Tejidos Abad, met zijn opvallende witte erkers.

 

Floridablanca-tuinen

Tijdens de brandende zomers van Murcia trekken stadsbewoners naar deze koele oase aan de andere kant van de rivier. Het heeft kleurrijke bloementuinen en veel schaduwrijke plekken, en de meest verbluffende bewoners zijn de oude ficusbomen. Dit is het oudste openbare park van de stad, geopend sinds het midden van de 19e eeuw, en een van de eerste in zijn soort in Spanje.Santa Clara la Real Convent Museum

Dit werkklooster is zowel intrigerend als mooi. Gebouwd in de jaren 1300 op de plek van het Moorse Alcazar van Murcia (fortpaleis), heeft het elementen van Arabische architectuur zoals hoefijzervormige bogen. Slechts een deel van het complex is open voor bezoekers, maar het is zeker een bezoek waard.

 

Monteagudo kasteel

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Murcia bevindt zich net buiten de stad. Dit 9e-eeuwse kasteel ligt bovenop een ruige en stoffige kalksteenoogst en wordt dramatisch bekroond door een extra groot wit standbeeld van Christus dat glanst onder de Murcische zon. Het kasteel, ontworpen om lange belegeringen te weerstaan, werd 250 jaar lang door de Moren verdedigd. Na de christelijke herovering nam koning Alfonso X het kasteel als zijn Murcische residentie. Het beeld van Christus werd pas in de jaren vijftig toegevoegd.Archeologisch museum van Murcia

Een minder bekende plek voor toeristen in Murcia, dit museum is een genot voor diegenen die geïnteresseerd zijn in alles wat historisch is. Je ziet artefacten uit het Romeinse en Moorse erfgoed van de stad en verder terug naar de bronzen en ijzertijd. Bovendien zijn er nog veel meer schatten te ontdekken uit de regio Murcia, waar niet minder dan 2000 archeologische vindplaatsen te vinden zijn.

 

Terra Natura Murcia

Je zult hier geen krappe kooien vinden. Deze dierentuin is erg populair geworden en staat goed aangeschreven dankzij zijn humane benadering en focus op natuurbehoud, met bedreigde diersoorten zoals de Europese lynx, bruine beer en Iberische wolf onder 50 soorten zoogdieren, vogels en reptielen. Ze worden allemaal gehouden in verblijven die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke leefomgeving van de dieren lijken. Het park zelf is een groene oase vol honderden bomen en struiken. Terra Natura heeft ook verschillende andere locaties in Spanje.Costa Cálida en Costa Blanca

Maak een korte trip naar de Middellandse zee en geniet van de zon aan deze beroemde zonnige Spaanse kusten. Het zuidelijke deel van de Costa Blanca is bezaaid met rustige strandsteden en er wachten prachtige stranden met blauwe vlag op je in Torre de la Horadada. Het is slechts ongeveer 50 kilometer rijden, dus je kunt binnen ongeveer een uur na het verlaten van de stad bijbruinen.

 

Carrascoy en El Valle Regional Park

Als frisse berglucht en rust meer jouw ding zijn, doe dan zoals de Murcians doen en ga naar het grote natuurlijke park op slechts zes kilometer ten zuiden van de stad. Volg schilderachtige (en prachtig geurende) paden omzoomd met wilde rozemarijn door de dennenbossen, of maak een korte, gemakkelijke wandeling naar de Santuario de la Fuensanta, bekend om zijn van de meest Instagram-vriendelijke panorama’s die er zijn.

Bron:  The Culturetrip


WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MURCIA?