Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Wat te doen in Granada?

De leukste dingen om te doen in Granada

De stad Granada heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een leuk verblijf.  De leukste dingen, bezienswaardigheden en attracties om te doen vind je hier beschreven! In deze heerlijke, mooie Andalusische stad Granada is het heerlijk vertoeven met dit fijne warme en zonnige klimaat. Hier vind je een mix van mediterrane en moorse stijlen met een grote overvloed aan cultuur. Eigenlijk hoef je helemaal niet af te vragen wat is er te doen in Granada.

De leukste dingen om te doen in Granada - Beleef Spanje

Wat zijn nu de leukste activiteiten om te doen in de stad Granada?

 • Bezoek het indrukwekkende Alhambra en de Generallife;
 • Parque de las Ciencias: een leuke activiteit voor het hele gezin;
 • Albayzin: de oudste buurt van Granada;
 • Fietstour: ontdek de hoogtepunten;
 • Sierra Nevada; de perfecte zon en sneeuw combinatie.
 • Het Nasrid paleis
 • Mirador de San Nicolas
 • Carmen de los Martires
 • Wandel door de wijk Albayzin
 • Paleis van Karel V
 • Carrera del Darro
 • Paseo de los Tristes
 • Klooster van Saint Jerome
 • Kathedraal van Granada
 • Alcaicería markt
Booking.com

Alhambra en Generallife

Dé bezienswaardigheid in het Zuiden van Spanje. Veel mensen bezoeken de stad dan ook puur voor deze prachtige paleizen en exotische tuinen. Jaarlijks zorgt het Alhambra voor honderdduizenden mensen aan toeristen in de zuidelijk gelegen stad. Weet wat te doen in Granada als je het Alhambra wil bezoeken. Lees ´Alhambra Granada´ voor de beste tips om een bezoekje te brengen aan al dit moois.

 

Parque de las Ciencias

Ontzettend leuk voor jong en oud waar je je niet zult afvragen wat te doen. In Granada heb je net buiten het centrum het Parque de las Ciencias. Dit moderne complex is een interactief museum en heeft allerlei leuke spellen en experimenten om je uren te kunnen vermaken. Van het menselijk lichaam, tot dinosaurussen en vogelshows. Échte hersenkrakers en interessante weetjes. Er zijn ook regelmatig tentoonstellingen te bezichtigen. Het in 1995 geopende park geeft 70.000m2 aan vermaak en heeft voor ieder wat wils. Bovendien heb je ook een leuk viewpoint vanuit de uitkijktoren.

 

Albayzin

Deze leuk Moorse wijk ligt tegenover het prachtige Alhambra. Verdwaal door de smalle straatjes en tussen de traditionele huizen. Omdat de wijk tegen een heuvel ligt heb je unieke mooie uitzichten. Bezoek de San Salvador en de San Nicolas kerk. Een van de oudste straten is de ´Carrera del Darro´ welke langs de Darro rivier loopt. Een karakteristieke straat met lekkere restaurants en gezellige cafés. Sla ook zeker ´Paseo de los Tristes´ niet over en ´Plaza Larga´.

 

Fietstour de Highlights

Fiets mee met Baja Bikes onder begeleiding van een professionele local die precies weet wat te doen in Granada. De perfecte combinatie van ontspannend fietsen, historische verhalen, indrukwekkende bezienswaardigheden en de beste tips zorgen voor een ontzettend leuke ervaring. Tip! Boek de tour op een van je eerste dagen tijdens je citytrip zodat je daarna precies weet wat te doen in Granada tijdens de rest van je verblijf. Boek de Granada Fietstour: de Highlights gemakkelijk en snel online en betaal achteraf. Ook leuk is de combinatie met overheerlijke tapas tijdens de Granada Tapas Fietstocht.

Sierra Nevada

Veel mensen weten het niet en wie gaat er dan ook naar Spanje om te skiën? Maar het is zeker mogelijk! Niet alleen vlakbij Barcelona en Madrid, maar ook in het Zuiden van Spanje kun je op ongeveer een half uur rijden van Granada uitstekend skiën in de Sierra Nevada. Het seizoen loopt van november tot mei en biedt 95 kilometer aan pistes voor verschillende niveaus.

 

Het Nasrid paleis

Het Nasrid paleis is wel het meest sierlijke en smaakvolle onderdeel van het Alhambra met een prachtige leeuwenfontein. In dit onderdeel van het Alhambra mogen maar met een beperkt aantal bezoekers binnen en dat ook nog eens op een bepaald tijdstip hierdoor kun je ook alles rustig in je opnemen. Fantastische decoratie's en architectuur!

 

Het Paleis van Karel V

Het Paleis van Karel V,  is ook gebouwd voor Karel V en de opdracht  was dat het een Europese stijl moest uitstralen. Door deze opdracht is het paleis totaal anders dan de andere gebouwen van het Alhambra, het paleis bestaat namelijk uit twee verdiepingen met een cirkelvormige binnenplaats. In het gebouw is het museum Museo de Bellas Artes de Granada gevestigd, in het Nederlands, het museum voor schone kunsten. Dit museum is gratis te bezoeken.

Mirador de San Nicolas

Vanaf Plaza Nueva loop je (klimmen) naar het plein Mirador de San Nicolas hier heb je een goed uitzicht op het gehele Alhambra complex. Op het plein, Mirador de San Nicolas is het lekker gezellig en vaak vind je hier ook Roma’s die muziek aan het maken zijn .  Bij de verschillende  kraampjes die op het op het plein kun je leuke en mooie sieraden kopen. 

Carmen de los Martires

Carmen de los Martires, deze tuin ligt op ongeveer vijf minuten lopen vanaf het Alhambra. Deze indrukwekkende tuinen kun je gratis gaan bezoeken. En met warme dagen is het hier heerlijk rustig en koel en kun je hier best een paar uurtjes doorbrengen of een paar een uurtjes er doorheen slenteren. 

 

Carrera del Darro

Je kunt heerlijk wandelen op de Carrera del Darro, dit sprookjesachtig pad langs de rivier de Darro, en dat midden in het centrum van de stad Granada. Aan het einde van Carrera del Darro gaat een vrij stijl wandelpad naar boven naar het Alhambra, maar voor je zover bent kom je langs pittoreske kerkjes, bruggetjes, winkeltjes, straatverkopers en vooral leuke cafeetjes.

 

Paseo de los Tristes

 Paseo de los Tristes is heerlijk rustig gelegen en heeft een prachtig uitzicht op het Alhambra. Ook hier heb je verschillende terrasjes om van een koel drankje of/met een tapa te genieten. Parallel, aan de rivier de Darro, is de misschien wel het meest romantische wandeling die er mogelijk is in Granada.

Monasterio de Jeronimos, oftewel het Klooster van Hiëronymus

Monasterio de Jeronimos, oftewel het Klooster van Hiëronymus in Granada als je hier binnen komt, in dit klooster , overvalt de rust die hier heerst. Echt een fijn gevoel! Rond het klooster  is ook een mooie boomgaard met sinaasappels, het klooster is opgedeeld in verschillende kleine zalen die zeker een bezoek waard zijn zoals ook de  kerk is schitterend.

Alcaicería markt

De Alcaicería markt is een Grote Bazaar van Granada en was oorspronkelijke een Moorse zijdemarkt. De Alcaicería markt is te vinden vlakbij Plaza Nueva, waar je doet voorkomen in Marokko te zijn door de vele Arabische Teteria’s (theehuizen). De bazaar is wel erg toeristisch en rond de markt zijn  vele smalle straatjes te vinden, hier zie je  veel kleine Arabische winkeltjes.

 

De Kathedraal van Granada

Alhoewel dit niet de meest imposante kathedraal van Spanje is, is het zeker een bezoek waard. Het ligt in een gezellig stukje Granada en de kathedraal bestaat uit mooie zuilen, veel goud, kunst en kitsch.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Baja Bikes
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :