Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Een buitengewone reis naar het geheime Granada


EEN BUITENGEWONE REIS NAAR HET GEHEIME GRANADA

Een buitengewone reis naar het geheime Granada - "Elke nieuwsgierige reiziger heeft Granada in zijn hart, ook al is hij er nog nooit geweest". Dat was wat William Shakespeare zei over deze charmante stad. Dat visioen van het elegante Alhambra , majestueus gelegen op de heuvel, sprankelend in het avondlicht, is iets dat ons allemaal bijblijft, of we nu in Granada zijn geweest of niet. Iedereen zou deze schat moeten bezoeken, maar vandaag gaan we op zoek naar die minder bekende plaatsen.

Carmen van de martelaren - Foto: donquijote.org

De eerste is een "geheime" tuin, een verborgen schat op een naburige heuvel bij het Alhambra. Een geweldige plek om uit te rusten en af te koelen op een warme dag. Het is de Carmen de los Mártires en door de verborgen ligging zijn er niet al te veel mensen. Deze tuin met twee niveaus heeft prachtige fonteinen en een prachtig huis dat open is voor het publiek. Een perfecte plek om even aan de drukte te ontsnappen en in alle rust te genieten. (Vergeet natuurlijk de camera's niet.)

Booking.com

Het woord "Carmen" wordt in Granada gebruikt om meer te beschrijven dan alleen een tuin. Het is een typisch Granada-huis, omringd door muren van ongeveer twee meter hoog die de geneugten bewaken van een tuin met groenten, bomen, fonteinen... een paradijs in het hart van de stad.

Onze volgende stop brengt u, de heuvel af en langs de oevers van de rivier de Darro , naar de wijk Albaicín. Hier zie je een vaak genegeerde edelsteen. Het is een klooster, aan het einde van de straat, met een zoete verrassing. Op een van de deuren staat Sweets en een pauze in je zoektocht om hier te stoppen is zeker welkom. Hun heerlijke zelfgemaakte met suiker bedekte donuts zijn een stop waard. 

 

Het merkwaardige is dat hun specialiteiten via een draaideur worden verkocht, aangezien de afgezonderde nonnen die de snoepjes maken niet in het openbaar te zien zijn.

 

Nu we uitgerust en hersteld zijn, is het tijd om op zoek te gaan naar ons volgende verborgen juweeltje in het Albaicín. El Carmen de la Victoria (Cuesta del Chapiz, 9) is nog geheimer dan de vorige. Om daar te komen, moet je aanbellen. Beheerd door de Universiteit van Granada, vindt u er een prachtige tuin met een spectaculair uitzicht op het Alhambra waar u van kunt genieten terwijl u rustig koffie drinkt.

 

Welnu, tot nu toe hebben we ons verscholen in fantastische en ontspannende tuinen, maar de tijd is gekomen om naar buiten te komen. De beste manier om te genieten van een wandeling door de Albaicín en alles wat het tot een UNESCO-werelderfgoed maakt, is gewoon door de geplaveide straten te dwalen en te verdwalen! 

 

Je bevindt je met prachtige uitzichten en je ziet La Alhambra tussen de gebouwen als je de heuvels beklimt. Als je omhoog gaat, kun je vragen hoe je bij de Mirador de San Cristóbal kunt komen, een inspirerende en weinig bekende plek van waaruit je, net aan de andere kant van de vallei, het Alhambra kunt zien.   

Honger gekregen na deze rit? Het is geen geheim dat in Granada elk drankje vergezeld gaat van een gratis tapa! En een van de beste plekken om iets te drinken is het gebied tussen Plaza Nueva en Calle Elvira . Vanaf de Mirador de San Cristóbal gaan je benen graag bergafwaarts .

 

En dus, zittend op een van de terrassen van de vele bars, nu vol met mensen, genietend van heerlijke tapas, zul je terugkijken op de verschillende ervaringen die je in Granada hebt gehad en je zult ze in je hart bewaren, zoals Shakespeare zei. .. maar met het voordeel dat je hier echt bent geweest.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ANDALUSIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :