Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Een mooie boottocht op het meer van Albufera


Een mooie boottocht op het meer van Albufera

Een mooie boottocht op het meer van Albufera - Albufera Natural Park met bus, boot & lunch.

Ga dit mooie natuurschoon eens vanaf een boot bewonderen, in combinatie met een traditionele paella-schotel in El Palmar! La Albufera is een natuurpark en een uniek lagune-ecosysteem. Het is een paradijs voor vogelaars omdat hier veel zeldzame soorten waadvogels wonen, en trekvogels die hier een stop maken. Maar deze plek is ook een must-see voor foodies; locals vissen hier op paling waarmee een traditionele paling-stoofschotel wordt gemaakt, en het waterrijke gebied wordt omringd door de rijstvelden van Valencia.

Een mooie boottocht op het meer van Albufera - Beleef  Spanje

Rond Valencia wordt veel rijst verbouwd? Dit gebeurt hoofdzakelijk rond Albufera, dit is het grootste zoetwater meer van Spanje. Om dit prachtige natuurgebied liggen de rijstvelden. Nu begrijp je ook hoezo hier de paella is ontstaan. Je kunt er ook een excursie naar het natuurpark ondernemen

Booking.com

BEREIKBAARHEID

Neem lijn 25 van de stadsbusdienst EMT. Deze bus rijdt vanaf het centrum van Valencia in een klein uurtje naar El Palmar en El Perellonet. Uitstappen kun je bij de haltes Embarcadero of El Palmar en ga van een heerlijke boottocht genieten met één van deze traditionele boten over het meer van Albufera.

Maak een Georganiseerde reis inclusief bus boottocht

Je vertrekt uit Valencia en reist per bus naar het natuurpark Albufera om één van de belangrijkste wetland gebieden op het Iberisch schiereiland te ontdekken. Je bezichtigt de natuurlijke biodiversiteit van het gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna dat bloeit gedurende het hele jaar.

 

Je reist door het natuurreservaat en luistert naar informatief commentaar op de meegeleverde audiogidsen. Je zoekt naar zeldzame soorten waadvogels en een rijke verscheidenheid aan dieren in het wild en je komt meer te weten over de rijstvelden en ecosystemen van het meer.

Je stapt daarna aan boord voor een boottocht van 30 minuten langs één van de grootste meren van Spanje. Je proeft het beste van de lokale gastronomie tijdens de lunch in het dorp El Palmar. Je geniet van een typische maaltijd uit de regio Valencia, inclusief een voorgerecht met salade of inktvis, een hoofdgerecht van kip of zeevruchten paella en een dessert van pana cotta met nougat, geserveerd met water, bier of sangria.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :

Bron: Tix.nl    Geschreven door: Inés Benlloch