Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De betovering van VALENCIA met Kerst


DE BETOVERING VAN VALENCIA MET KERST

De maagdelijke magie van de stad Valencia met kerst

Wandelen door het behaaglijke intieme sfeervolle verlichte oude centrum en zijn leuke winkelstraten op elke hoek van de straten staan stalletjes met geroosterde kastanjes. Valencia met kerst betekend de reuk van geroosterde kastanjes. Ga de prachtige  Beléns, oftewel kerststallen bewonderen, en zie de levensgrote beelden van Jozef, Maria en het kindeke Jezus. Eet een overheerlijke bord paella bij een van de vele restaurant op een van de mooie verlichte pleinen van Valencia, die compleet in kerstsfeer zijn onder gedompeld. Bezoek Valencia in de kersttijd en je bent zeker verrast. Dit mag je echt niet missen.

De maagdelijke magie van de stad Valencia met kerst. - Beleef Spanje

Kerst onder de palmbomen

Het Valenciaanse kerstgevoel komt nergens zo goed tot leven als in het oude centrum. Met vrolijk verlichtte winkelstraten, op ieder plein een kerstboom en zelfs de anders zo tropische palmbomen gaan mee in de kerstsfeer. Het beste logeer je dan ook in hartje centrum. Qua sfeer en gastvrijheid is het SH Inglés hotel in de Carrer del Marquès de Dos Aigües een pareltje.

Booking.com

De mooiste kerstmarkten van Valencia

Haal je hart op, want ook in Valencia wemelt het van de kerstmarkten. Deze drie mag je zeker niet missen.

 

Placa de la Reina

In de kerstperiode is Plaça de la Reina voor de kathedraal van Valencia omgetoverd tot een winterwonderland. In de zoete geur van gepofte kastanjes shop je bij de kraampjes de leukste kerstsouvenirs voor thuis. De typisch Valenciaanse turróns smaken thuis ook lekker bij de koffie.

Kerst onder de palmbomen Valencia - Beleef Spanje

Dé kerstmarkt van Valencia: Plaça del Mercat

Iets verderop, op Plaça del Mercat, staat dé kerstmarkt van Valencia. Hier slenter je langs tientallen kraampjes waar ze de mooiste handgemaakte kerstcadeaus voor je uitstallen. Loop na het shoppen de Carrer Vell de la Palla tegenover de zijdebeurs binnen. Bewonder hier de voorkant van de Mercado Central. Het meer hoekige gebouw met zijn koepel, glas-in-lood en blauw-witte keramiek is echt een plaatje om te zien.

 

Ciutat de les Arts i les Ciències

De derde kerstmarkt op ons lijstje ligt bij het hypermoderne Ciutat de les Arts i les Ciències. Bij de Stad van Kunst en Wetenschap staan ongeveer 35 stalletjes en een aantal foodtrucks. Ideaal om na een wandeling over de kerstmarkt en door tuinen van Turia de honger te stillen.

 

De kerststallen van Valencia

Zeg je kerst in Valencia, dan zeg je Belén. Het ontwerpen, maken en opstellen van kerststallen is een van Valencia’s belangrijkste kersttradities. Dat gebeurt op kleine schaal bij de mensen thuis, maar ook op grotere schaal in de stad. Ontdek tijdens een romantische wandeling deze Beléns. Ze zijn allemaal verschillend en stuk voor stuk met veel liefde en oog voor detail gemaakt.

De kerststallen van Valencia - Beleef Spanje

Schaatsen op Plaça de l’Ajuntament

Op Plaça de l’Ajuntament vind je, naast de grootste Belén van de stad, maar liefst twee ijsbanen. Bind als het donker is de schaatsen onder en zwier samen hand in hand over het ijs. Een metershoge kerstboom siert het plein en de duizenden kerstlichtjes in de bomen maken het compleet. Romantiek ten top. Schuif na het schaatsen aan bij een restaurant in een van de zijstraten. Met vers gemaakte paella en een glas Sangria proost je op een onvergetelijke kerst in Valencia.

 

De magie van kerst

Niet in een dikke winterjas maar in een trui en lange broek langs de kerststallen slenteren: de magie van Valencia met kerst is een ervaring op zich. Valencia bewijst: sneeuw is niet nodig voor het echte kerstgevoel. Benieuwd in welke steden je nog meer het kerst viert deze winter? Kijk eens naar de bruisende stad Málaga!

 

Ook zin gekregen in een portie genieten in Valencia? Boek je verblijf naar dé sinaasappelhoofdstad en geniet van zowel stad en strand tijdens deze stedentrip Valencia.

Bron: Tui.nl
Stedentrips

Misschien ook interessant :