Dingen die je alleen in Spanje kunt doen


DINGEN DIE JE ALLEEN IN SPANJE KUNT DOEN

Als je overweegt een reis naar Spanje te plannen, kunnen we je nieuwsgierige of interessante ideeën geven over dingen die je alleen hier kunt doen. Bijvoorbeeld het unieke Sant Jordi-festival vieren of echt bijzondere dieren zien zoals de Iberische lynx. Hier is onze lijst met plannen. Kun je ze al afstrepen?

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Probeer een Valenciaanse paella ... in Valencia

Het is een van de bekendste gerechten in Spanje en het smaakt het beste in Valencia. We verzekeren je dat het proberen terwijl je geniet van het uitzicht op de Middellandse Zee een van de beste gastronomische genoegens zal zijn die je ooit hebt meegemaakt. De promenade van de stad en de Paseo Neptuno hebben een fantastische selectie aan restaurants waar u kunt genieten van een maaltijd met het geluid van golven op de achtergrond. En als je het plan wat origineler wilt maken, kun je een activiteit boeken . Combineer bijvoorbeeld een paella-proeverij met een boottocht door het natuurpark Albufera. Of een dag doorbrengen in de Horta van Valencia en helpen met het bereiden van een paella.

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Ontvang een boek en een bloem als cadeau omdat een ridder een draak heeft gedood

Boeken en bloemen zijn de hoofdrolspelers van het beroemdste festival van Catalonië, Sant Jordi , dat elk jaar op 23 april samenvalt met Boekendag. Volgens de legende redde een dappere ridder (Sint-Joris) op een dag een prinses door een draak te doden. Een rozenstruik ontsprong uit zijn bloed en de ridder gaf de prinses een prachtige bloem. Deze dag herdenkt de dood van de heilige en patroonheilige van Catalonië. Dus als je op 23 april in Barcelona bent, zie je de stad omgetoverd worden tot een enorme openluchtboekhandel en bloemenwinkel. Loop langs Las Ramblas, ga naar een signeersessie of een concert ... Het is een heel bijzondere dag!

Booking.com

Probeer de enige cider ter wereld die van grote hoogte wordt gegoten: Asturische cider!

Cider in Asturië, in het hart van Groen Spanje, is veel meer dan alleen een drankje. Het is nogal een symbool. En weten hoe je het op de juiste manier giet, is een kunst. Wat stroomt er vanaf een hoogte? Het is de traditionele manier om cider te serveren, die bestaat uit het opheffen van een fles met je rechterhand en de drank van een hoogte laten vallen, tegen de rand van het glas dat je in je linkerhand houdt. 

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Durf jij het te proberen? Verder worden er in de ciderregio verschillende activiteiten voor " cidertoerisme " georganiseerd, zoals bezoeken aan ciderhuizen of de llagares waar het wordt gemaakt. En hier is een interessant feit: Wist je dat het Natural Cider Festival in Gijón meer dan 9.000 mensen samenbrengt die allemaal tegelijkertijd cider op het strand schenken?

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Verdrijf boze geesten in Dragonstone, een van de meest mythische locaties uit de serie 'Game of Thrones'

San Juan de Gaztelugatxe , in het hart van de Baskische kust, is een van de plaatsen waar de draken uit de beroemde televisieserie “wandelen” te zien zijn. Of je nu een fan bent van de show of niet, deze plek is echt spectaculair. Om het prachtige heiligdom te bereiken, moet je een stenen brug over de zee oversteken en 241 treden beklimmen. Als je daar eenmaal bent, zoals de traditie gaat, moet je drie keer aanbellen bij het heiligdom om geluk te hebben en boze geesten weg te jagen. En als je het bij zonsondergang kunt doen, nog beter.

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Gaudí ontdekken via zeven van zijn wonderen

Gaudí's zeven werken in en rond Barcelona vormen een UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek aan hen zal het duidelijk zijn hoe zijn architectuur werd beïnvloed door de natuur en waarom hij als een genie wordt beschouwd. Deze sites zijn Casa Milà, Casa Batlló, de Sagrada Familia Basiliek, Casa Vicens, de crypte in de Colonia Güell, Palau Güell en Park Güell. Buiten Catalonië zijn ook het huis Capricho (in Cantabrië) en Casa Botines (in León) een echte aanrader.

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Ga naar een toneelstuk in een 17e-eeuws theater waar nog steeds klassiekers uit de Gouden Eeuw worden gespeeld

Corral de Comedias de Almagro is het enige zeventiende-eeuwse theater dat zijn oorspronkelijke structuur heeft behouden, en het speelt nog steeds grote toneelstukken uit de Spaanse Gouden Eeuw (de 16e en 17e eeuw, toen de Spaanse cultuur buitengewoon rijk werd). In juli viert het zijn Internationaal Klassiek Theaterfestival, maar het organiseert ook begeleide en gedramatiseerde rondleidingen die sterk worden aanbevolen. Nog een cultureel geheim? De Corral de Comedias de Alcalá de Henares is een van de oudste openbare theaters in de westerse wereld.

Voel je R2-D2, wandelend door de Plaza de España in Sevilla

Dit plein met een diameter van 170 meter is gemaakt voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 en is een van de mooiste plekken in heel Sevilla. Zelfs als je er nog nooit bent geweest, kan het een belletje doen rinkelen ... Padmé, Anakin Skywalker en R2-D2 lijken er doorheen te lopen in "Star Wars: Attack of the Clones." Sevilla is daarom een ​​bestemming die je moet bezoeken voor "Star Wars" -fans. Maar ook voor de rest van de melkweg.

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Zie andere sterrenstelsels van verschillende eilanden van vulkanische oorsprong

Wist je dat er verschillende gebieden op onze planeet tot Starlight Reserves zijn verklaard omdat hun lucht perfect is om naar de sterren te kijken? Spanje heeft er meer dan 10, en een aantal daarvan zijn te vinden op de Canarische Eilanden, die van vulkanische oorsprong zijn. Met name op La Palma , Fuerteventura en de toppen van Tenerife kunt u de sterren zien als nooit tevoren. 

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Zie de keizerarend of de Iberische lynx

De Iberische lynx is de meest bedreigde katachtige ter wereld. Het aantal is echter hersteld van de rand van uitsterven en er zijn nu meer dan 500 exemplaren in het wild, voornamelijk in Doñana en Sierra Morena in Andalusië. 

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Als je een geleid bezoek aan Doñana boekt en geluk hebt (geen gemakkelijke taak), kun je dit prachtige dier in actie zien. Een vergelijkbare situatie doet zich voor bij de Iberische keizerarend, een van onze meest karakteristieke en bedreigde vogels. Schrijf je in voor een rondleiding door Guadarrama of Monfragüe National Park om ze te spotten.

Dingen die je alleen in Spanje kunt doen

Ervaar uit de eerste hand hoe Iberische ham wordt gemaakt

De ham die wordt gemaakt van het Iberische varken, ook wel “pata negra” genoemd, is een echte delicatesse. Bovendien is het voorbereidingsproces zo nauwgezet dat het de moeite waard is om erover te leren. Er zijn verschillende routes waarmee u dit product kunt proeven: Jabugo, Montánchez, Pedroches, Sierras de Badajoz, etc. Via hen kunt u leren hoe u het op de juiste manier snijdt, combineert met wijnen, de dehesas of weilanden bezoekt, eet in gespecialiseerde restaurants ... Een hele wereld aan sensaties.

Bron:  Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :