Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Masia Freixa in Terrace Spanje


MASIA FREIXA IN TERRACE 

Masia Freixa in Terrace, Spanje, alles wat je moet weten voor je het gaat bezoeken. 

La Masia Freixa is een modernistische stad Terrace is gelegen in het park van Saint George, oude tuinen en land grenzend aan de boerderij, gelegen in de wijk Ca n'Aurell . Het werd gebouwd in 1896 en was oorspronkelijk ontworpen als garenfabriek en werd tussen 1907 en 1914 gerenoveerd door Lluís Muncunill i Parellada , die het ombouwde tot de gezinswoning van de textielindustrieel Josep Freixa. De architect maakte er een van de juwelen van het modernisme van Terrassa van, met zijn structuur van bogen en gewelven geïnspireerd op Gaudí.en de witgeschilderde muren waaruit een hoge toren steekt.

MASIA FREIXA IN TERRACE 

Hierin is jarenlang het Stedelijk Muziekconservatorium gevestigd , dat inmiddels is verhuisd naar een nieuwbouwpand op de Universiteitscampus, in de Oude Begraafplaatsbuurt . Het herbergt momenteel de kantoren van de Catalaanse Ombudsman en het VVV-kantoor van de gemeenteraad, en is ook het hoofdkantoor van het netwerk voor industrieel toerisme van Catalonië .

Booking.com

Hoogtepunten

 • Het bochtige dak , met een structuur van platte bakstenen gewelven die de traditie van het Catalaanse gewelf combineerde met de moderniteit van de nieuwe materialen; de mortellaag heeft kleine ingelegde kristallen die het een helder grijs uiterlijk geven.
 • De parabolische bogen geïnspireerd op Gaudí 's werk , die de ramen van het hoofdgedeelte vormen en de openingen van de toegangsportieken en de zuid- en westzijde.
 • De witte keramische veranda van de veranda , ook het werk van Muncunill, die het onderste deel van de muren beslaat, gepleisterd en wit geverfd.
 • De rotonde aan de oostzijde, als toevoeging op twee niveaus aan het lichaam van de oude fabriek; de ramen op de begane grond hebben een verlaagde boog om meer licht binnen te laten, in tegenstelling tot het parabolische type van de andere openingen in de gevel.
De toren van de noordoostelijke hoek, die uitsteekt uit het vierkante onderlichaam; het heeft een achthoekig lichaam van vier niveaus, waarvan de laatste is omgeven door een uitkijkpuntbalkon. Het interieur is zeer gerenoveerd, maar heeft nog steeds het m
 • De toren van de noordoostelijke hoek, die uitsteekt uit het vierkante onderlichaam; het heeft een achthoekig lichaam van vier niveaus, waarvan de laatste is omgeven door een uitkijkpuntbalkon.
 • Het interieur is zeer gerenoveerd, maar heeft nog steeds het meubilair van de eetkamer en het kantoor, ontworpen door Joaquim Vancells .
 • De tuin ontworpen door Rafael Benet i Vancells, een van de meest vooraanstaande schilders van die tijd, is in een romantische stijl en, samen met die van het huis Alegre de Sagrera , het beste voorbeeld van de terrastuinen uit het begin van de twintigste  eeuw . De staat van instandhouding, wat de oorspronkelijke kenmerken betreft, is niet wat zou overeenstemmen met een historische tuin.

  Lokatie & Info:

  Masia freixa (Parc de Sant Jordi) Plaça Freixa i Argemí, 11

  Telefoon: +34 93739 70 19

  Web: http://visitaterrassa.cat

   

  Openingstijden

  Maandag: 9.00 - 14.00 uur

  Van dinsdag tot vrijdag: van 9u tot 14u en van 17u tot 19u op

  zaterdag, zondag en feestdagen van 10u tot 14u

  Van 1 augustus tot 2 september van 9u tot 14u.

  Gesloten: 1 en 6 januari, 15 augustus, 25 en 26 december. 

  Terrassa is een stad in de Spaanse autonome regio Catalonië, in de provincie Barcelona. Terrassa ligt in de comarca Vallès Occidental, Terrassa  ligt rond de 20 kilometer vanaf Barcelona. In 1992 werden hier bij de olympische spelen de hockeywedstrijden gespeeld.

   

  De stad bestond al in de tijd van de Romeinen, toen ze “Egara” heette, en er zijn zelfs sporen van civilisatie van voor die tijd. Terrassa heeft het imago van een kunststad, en werd ooit het Catalaanse “Athene” genoemd.

  Bron:  Wikipedia

  WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

  Misschien ook interessant :


  «   »