Wandelroutes door de provincie Alicante

De mooiste wandelroutes in de provincie Alicante 

Ben je op zoek naar leuke wandelroutes in Alicante? Als je het lekker vindt om te sporten midden in de prachtige natuur, dan ben je in de provincie Alicante op de juiste plaats. Heerlijk wandelen in de frisse lucht is een sport die voor iedereen goed is. Eventjes los komen van onze routine, even de stress elimineren en even je zelf beter te leren kennen. 

WANDELROUTES IN DE PROVINCIE ALICANTE

Soms vinden we het niet belangrijk om even stil te staan ​​bij wat we doen en waarom. Het is de enige manier om te beseffen dat we op de goede weg zijn.

Een goede manier om al het bovenstaande te bereiken is door te reizen en die gebieden te leren kennen waar de geluiden van de natuur de hoofdrolspelers worden. In de provincie Alicante vind je er veel, zowel gericht op experts als op gezinnen met kinderen. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid om te verdwijnen in een ruimte ver van de stad die bij elke stap voor ons zorgt.

Booking.com

Wandelroutes in Alicante

Zoals we in de vorige paragraaf hebben gezegd, zijn er veel wandelroutes in Alicante die kunnen worden gelopen van kinderen tot de grootste experts in bergbeklimmen. Om deze reden gaan we enkele van de meest interessante voor je beschrijven om een ​​mooie reis te organiseren, hetzij als gezin of alleen. Je zult droomplekken kennen en je zult bij elke stap verliefd worden op het landschap.

Vuurtoren van l’Albir 

Ben je een beginner en wil je aan de slag in de wereld van wandelen, dan raden we je aan een mooie en eenvoudige wandeling te maken waarbij je de baai van Altea, de Sierra de Bérnia en de Middellandse Zee kunt zien. Het ligt in het natuurpark Serra Gelada en kan zelfs met een rolstoel worden gedaan. Fietsers kiezen ook vaak dit pad om heerlijk van de omgeving te genieten. Ook zijn er ouders die ervoor kiezen om zonder overlast door dit gebied te lopen met hun kinderwagen.

De totale route is vijf kilometer en wordt afgelegd via een oude asfaltweg die richting het einde van Punta Bombarda loopt. Het is op dit punt waar je de Faro de l’Albir kunt zien.

 

Natuurpark El Hondo

Het natuurpark El Hondo ligt tussen Crevillente en Elche. Het is een natuurgebied dat sinds 1988 wordt beschermd door de Generalitat Valenciana. Het is genoemd als een van de belangrijkste wetlands ter wereld. Alles is te danken aan zijn biodiversiteit en zijn ecologische waarden. Als je een aantal bedreigde vogelsoorten wilt leren kennen, dan is dit jouw plek. Om deze reden is het zo belangrijk om ervoor te zorgen en het te beschermen, zodat die wezens die met uitsterven worden bedreigd, kunnen blijven leven met een hoge kwaliteit van leven.

Binnen het natuurpark El Hondo zijn er verschillende routes, zowel gericht op ouders die willen genieten van hun kinderen midden in de natuur.

 

Route van de kliffen van Benitatxell

Deze route is niet voor alle doelgroepen bedoeld, hoewel het eenvoudig genoeg is zodat kinderen vanaf zeven jaar het kunnen doen. Het ligt ten noorden van Alicante, in El Poble Nou de Benitatxell. In dit gebied kun je enkele van de mooiste kustlijnen van de provincie zien. Op dit pad reis je langs de kust door indrukwekkende kliffen die je uitnodigen om kleine baaien te ontdekken die je doen geloven dat je in het paradijs bent, zoals Moraig of Llebeig. Het water is volkomen kristalhelder en je kunt het niet laten om een ​​bad te nemen.

 

Circulaire van de Serra de Bèrnia

Het is een route voor liefhebbers van de bergen. Deze route is het moeilijker dan de vorige. Echter, kunnen we zeggen dat het een van de mooiste in de provincie Alicante is, evenals één van de meest complete. Onderweg kun je getuige zijn van een veelvoud aan contrasten, van schaduwrijkere gebieden tot veel zonniger. Bovendien, wie het ook doet, zal door het magische Forat gaan en de ruïnes van Fort Bernia kunnen bezoeken. Zonder twijfel een ongelooflijke ervaring die je niet mag missen.

 

De bron van de Vinalopó-rivier  

 Banyeres de Mariola deze natuurlijke omgeving , is van grote schoonheid, de eerste meters van de route loopt langs de rivier. Verder op  langs de waterloop is het mogelijk om tal van backwaters en poelen te ontdekken. Het is zonder twijfel ideaal om dit samen met de kinderen te doen, zodat ze alles ontdekken wat de planeet voor hen in petto heeft.

 

De Barranc de l’Infern

Als je je best wilt doen, gok dan op een van de meest spectaculaire wandelroutes in Alicante: de “Route van de 6.000 treden”. De kans is groot dat je al van deze hoek hebt gehoord. Het is erg veeleisend, aangezien je veertien kilometer moet afleggen en 800 hoogte meters moet overwinnen. Daarom is het belangrijk dat je  gewend bent om in de bergen te wandelen als je van de omgeving wilt genieten. Wanneer je het einde van dit pad bereikt, heb je het gevoel dat je alles aan kunt.

 

De Carrascar de la Font Roja

In Alcoi kun je het natuurpark Carrascar de la Font Roja bezoeken. Het is een bestemming voor wie van wandelen houdt. Naast het heiligdom bevindt zich het bezoekers ontvangstcentrum. Op deze plek heb je de mogelijkheid om te vragen naar alle routes die in de omgeving zijn. Afhankelijk van met wie je gaat en wat je wilt zien, zullen ze het een of het ander aanbevelen. Je kunt kiezen tussen verschillende moeilijkheidsgraden, maar er zullen altijd opties zijn om als gezin te doen. Een van de meest aanbevolen op de Senda de las Carboneras. Als je genoeg energie hebt, aarzel dan niet om de top van de Menejador te bereiken. Op deze manier kunt u getuige zijn van de prachtige uitzichten die u zullen omringen.

De rots van Ifach

Als je een liefhebber bent van de zee, neem dan eens deze prachtige route waarin je langs de kust loopt. Met deze optie krijg je de kans om een van de meest iconische hoeken van de Costa Blanca te ontdekken: het natuurpark Penyal d’Ifac. Het is het oudste beschermde gebied dat je kunt vinden in de provincie Alicante. 

Het is een enorme kalkhoudende massa die meer dan 330 meter hoog is. Door de ligging lijkt het alsof het de zee uitdaagt, met name die van Calpe, gelegen in het noordelijke deel van de provincie.

Om naar de top van deze hoek te klimmen, moet je vooraf reserveren. De reden is dat de ruimte beperkt is tot slechts driehonderd mensen per dag. Het is een manier om unieke plekken te beschermen waar voor gezorgd moet worden, ongeacht hoeveel interesse mensen hebben in het ontdekken van hun magie.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Lugarnia.com

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :