Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Met de FlixBus naar Spanje reizen


MET DE FLIXBUS NAAR SPANJE REIZEN

De meeste mensen die op vakantie naar Spanje gaan nemen het vliegtuig of gaan met eigen vervoer als caravan of camper, al hoewel het vliegtuig het snelst gaat wat niet onbelangrijk is als je maar 3 weken op vakantie gaat. Maar er zijn ook een aanzienlijk veel mensen, vaak de jongere die met een van de vele touringcar bedrijven naar Spanje reizen. Maar het is nu ook mogelijk met een lijndienst naar Spanje te rijden. Deze lijndienst wordt onderhouden doo  FlixBus  die vanuit Nederland en/of België naar Spanje te reizen?

MET DE FLIXBUS NAAR SPANJE REIZEN

Met alle problemen bij de luchthavens Schiphol en Brussel en de kans dat een vakantievlucht geannuleerd wordt, kijken veel reizigers naar alternatieven. Een van de alternatieven van het vliegtuig is natuurlijk het eigen vervoer maar niet iedereen kan of wil helemaal naar Spanje rijden. Een ander alternatief is de trein zoals we HIER al beschreven. Dit keer kijken we naar het reizen met de lijndienst bus vanuit Nederland of België naar Spanje. Is dat mogelijk en hoe werkt dit dan?

Booking.com

Om dit te onderzoeken hebben wij gekeken naar het internationale FlixBus , zowel actief in Nederland als België, Frankrijk en Spanje. Daarbij valt meteen op dat er vanuit Nederland en België geen rechtstreekse busverbindingen zijn met Spanje, behalve een nacht/dagbus vanuit Brussel. Sterker nog, vanuit Nederland staan er ook geen Spanje verbindingen op DEZE KAART  met routes. Voor België geldt dat de routes naar Spanje wél op de kaart staan. In alle gevallen moeten de reizigers één keer overstappen, hetzij in Parijs, Lyon of in sommige gevallen in een andere stad, behalve dus die ene rechtstreekse busverbinding tussen Brussel en Barcelona.

Amsterdam naar Barcelona

Als je met FlixBus vanuit Amsterdam naar Barcelona  wilt reizen dan kan dat niet rechtstreeks. Als je op DEZE KAART  zoekt vanuit Amsterdam naar Barcelona verschijnt er ook niets in de zoekresultaten. Maar dat wil niet zeggen dat je niet naar Barcelona kunt rijden met FlixBus vanuit Amsterdam.

 

Vanuit Amsterdam (Sloterdijk, Bijlmer of Schiphol) kun je op drie manieren naar Barcelona reizen: met overstap in Brussel Noord, met overstap in Parijs Bercy Seine of met overstap in Lyon. Op alle ritten zijn meerdere haltes onderweg. De reistijd is verschillend en afhankelijk per route maar schommelt tussen de 19 uur en 40 minuten en 26 uur en 15 minuten. Wat betreft de prijzen voor een enkeltje liggen deze tussen de 98 en 170 euro, afhankelijk van de datum, bezetting en beschikbaarheid.

 

ATTENTIE: Deze route geldt niet alleen met vertrek uit Amsterdam maar ook uit andere Nederlandse steden zoals Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Breda, Nijmegen, Arnhem en Maastricht. Bekijk DEZE KAART om de route te bepalen of kijk HIER en typ de vertrekplaats en bestemming (Barcelona) in.  

 

Brussel naar Barcelona

Met FlixBus is het volgens DEZE KAART  wel mogelijk om vanuit Brussel naar Barcelona  te reizen. Dat gebeurt bij de meeste ritten met een overstap in Parijs Bercy Seine of Lyon. Er is ook een rechtstreekse busverbinding tussen Brussel en Barcelona zonder overstap. Deze doet er 20 uur en 25 minuten over met vertrek om 22.05 in Brussel Noord en aankomst in Barcelona om 18.30 uur. Wat betreft de prijzen voor een enkeltje liggen deze tussen de 98 en 170 euro, afhankelijk van de datum, bezetting en beschikbaarheid.

 

Alleen de bussen die bij Brussel Noord en Brussel Airport vertrekken hebben verbindingen met Barcelona. Vanuit andere steden in België zoals Antwerpen, Brugge, Luik, Hasselt, Namen of Charleroi zijn geen verbindingen met Spanje. 

Het is daarnaast ook mogelijk om vanuit Brussel naar meerdere bestemmingen in Spanje te reizen zoals San Sebastian, Bilbao, Leon en diverse andere bestemmingen in Baskenland en Castilië en León.

Andere plaatsen in Spanje

Wil je naar andere steden reizen in Spanje dan zul je altijd via Parijs of Lyon moeten reizen. Dat wil zeggen, met FlixBus  vanuit Amsterdam of Brussel naar Parijs of Lyon en dan overstappen op een bus naar de Spaanse bestemming. Zo kun je onder andere naar Girona, Lloret de Mar, Tarragona, Port Aventura-Salou, Castellón, Valencia, Gandia, Benidorm, Alicante, Murcia, Madrid, Salamanca, Badajoz etc. reizen.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :