Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Spaans Reis blog

Spaans Reisblog met reisimpressies veel tips, inspiraties, reisnieuws, vakantienieuws en veel, veel informatie. Ontdek, Beleef en Geniet van de mooiste en de leukste steden en dorpjes van Spanje. Reisimpressies van pittoreske dorpjes, idyllische vissersdorpjes en reisindrukken van de meest geliefde Spaanse steden.

Spaans Blog

Spanje

Geniet van dit prachtige land en zijn levensstijl.

Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water.

Dit Iberisch schiereiland betekend zon, zee en strand en dat in overvloed, een overheerlijke keuken en een rijke- spannende geschiedenis. In de Middellandse zee ligt de eilanden groep de Balearen met het bruisende party- en feesteiland Ibiza en het eeuwige gezellige eiland Mallorca.

Op het Iberisch schiereiland Spanje vind je de bekende Costa's met de prachtige steden als Barcelona, Valencia, Alicante en Málaga. Maar dit heerlijke vakantieland heeft meer dan de Spaanse Costa's; Op de boeiende Canarische eilanden niet ver van de kust van Noord - Afrika  vind je de eeuwige lente. Ontdek, Beleef en Geniet, dan Spanje is niet voor niets één van de meest geliefde vakantiebestemmingen!

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten, klimaten en trekt hier door veel toeristen aan. Ook omdat goedkope hotels in Spanje heel makkelijk te vinden zijn. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamenco dansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië….

De Beste reistijd voor Spanje

Zijn de maanden Mei, juni, september en Oktober

 

Het Weer en klimaat in Spanje

Spanje kun je in drie delen, het mediterraan klimaat, vind je aan de kust en op de Spaanse eilanden, in het binnenland van Spanje vind je een landklimaat en in het noordelijke deel een zeeklimaat. Aan de kust en op de eilanden zijn in de  zomermaanden de temperaturen ongeveer graden 30 C en in de wintermaanden ongeveer de graden 15 C.

  • Mediterraan klimaat - kust en eilanden,
  • Landklimaat in het binnenland
  • Zeeklimaat in het noorden.

De Canarische Eilanden worden graag bezocht in de wintermaanden aangezien hier dan heerlijk aangename temperaturen heersen met veel zon.

Informatie over het klimaat - Klimaatinfo

 

HoofdstadMadrid

Verkeer en route

Alle tolwegen - ANWB  klik hier »

Routeplanner  klik hier »

Internet

Websites eindigen op .es.
Officiële website spain.info.

Tip: Fietstours in Spanje

Spanje specialisten:  Reisaanbod Spanje

Vliegtickets

Accommodatie

Huurauto

Activiteiten

Rondreis


Spaans Reis blog met de leukste en de mooiste plekken in spanje

Isla Cristina in Andalusië

Isla Cristina lag ooit op een eiland en is een bezoek zeker waard alleen al vanwege de heerlijke uitgestrekte zandstranden. Er zijn een aantal uitstekende windsurf plekken langs dit stukje kust. Het dorp heeft een van de grootste visserijhavens van Andalusië, zo niet van Spanje, beroemd om zijn verse en geconserveerde vis.

Lees meer »

Figueres

Figueres begint hier: De Beste Info, Inspiratie en Tips over Figueres, de geboorteplaats van Salvador Dalí

Lees meer »

Empuriabrava

Een groep inwoners met visie heeft dit aanvankelijk moerassig gebied in 1968 in een volledig nieuw jasje gestoken. Zij hebben er toen voor gezorgd dat je er nu voor elk huis kunt aanmeren met een bootje!

Lees meer »

Roses

Het is onduidelijk wanneer de badplaats Roses is ontstaan, maar het is helder dat het al enkele eeuwen bestaat en verschillende machthebbers heeft gekend, waaronder de Romeinen en Arabieren. Na eeuwenlange oorlogen en belegeringen is de badplaats nu stabiel en trekt het zon grage reizigers naar de stranden.

Lees meer »

Sigüenza

Het kasteel, de kathedraal en de Plaza Mayor zijn de drie must-see plekken in de stad, hoewel de straten van Sigüenza vol staan met burgerlijke en religieuze gebouwen van grote schoonheid. Het kasteel is momenteel een Parador de Turismo. Het werd gebouwd na de Arabische invasie in de 8e eeuw, toen de citadel werd gebouwd. 

Lees meer »

La Isla La Toja

Eeuwenlang werd het eiland La Toja door de bewoners van O Grove gebruikt als weidegrond en om materialen zoals hout te winnen. Het was echter later dat het verborgen potentieel van de plaats werd ontdekt: het thermale water en de modder en de geneeskrachtige eigenschappen.

Lees meer »

Vissersdorpje Portocolom

Het eiland Mallorca heeft in de Sierra de Tramuntana het meest zichtbare deel van een reeks steden met een indrukwekkend natuurlijk landschap. Dit eiland is het vlaggenschip van een autonome gemeenschap waarvan we geweldige hoekjes kunnen ontdekken, spectaculaire plekken zoals deze stad.

Lees meer »

Guadalupe

Het plaatsje Guadalupe is goed gelegen voor het verkennen van andere steden en dorpen in Las Villuercas, zoals Cañamero, Logrosán en Berzocana. Nog een van de meest aansprekende eigenschappen van het gebied is de eenvoudige, maar sappige keuken van Extremadura , gemaakt met eersteklas ingrediënten.

Lees meer »

La Oliva

Traditioneel legde La Oliva de basis van zijn economie op basis van landbouw en veeteelt gespecialiseerd in geitenhouderij, maar het kreeg een sterke economische en sociale impuls toen het tussen 1836 en 1860 de hoofdstad van Fuerteventura werd .

Lees meer »

Frigiliana

Het is heerlijk door dit lieflijke dorpje te wandelen, door de smalle en prachtig  geplaveide straatjes. Frigiliana is zeker een must see als je van een heerlijke vakantie geniet  aan het oostelijk deel van de Costa del Sol, Andalusië! Het dorpje is op en rond een heuvel gebouwd

Lees meer »