Spaans Reis blog

Spaans Reisblog met reisimpressies veel tips, inspiraties, reisnieuws, vakantienieuws en veel, veel informatie. Ontdek, Beleef en Geniet van de mooiste en de leukste steden en dorpjes van Spanje. Reisimpressies van pittoreske dorpjes, idyllische vissersdorpjes en reisindrukken van de meest geliefde Spaanse steden.

Spaans Blog

Spanje

Geniet van dit prachtige land en zijn levensstijl.

Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water.

Dit Iberisch schiereiland betekend zon, zee en strand en dat in overvloed, een overheerlijke keuken en een rijke- spannende geschiedenis. In de Middellandse zee ligt de eilanden groep de Balearen met het bruisende party- en feesteiland Ibiza en het eeuwige gezellige eiland Mallorca.

Op het Iberisch schiereiland Spanje vind je de bekende Costa's met de prachtige steden als Barcelona, Valencia, Alicante en Málaga. Maar dit heerlijke vakantieland heeft meer dan de Spaanse Costa's; Op de boeiende Canarische eilanden niet ver van de kust van Noord - Afrika  vind je de eeuwige lente. Ontdek, Beleef en Geniet, dan Spanje is niet voor niets één van de meest geliefde vakantiebestemmingen!

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten, klimaten en trekt hier door veel toeristen aan. Ook omdat goedkope hotels in Spanje heel makkelijk te vinden zijn. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamenco dansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië….

De Beste reistijd voor Spanje

Zijn de maanden Mei, juni, september en Oktober

 

Het Weer en klimaat in Spanje

Spanje kun je in drie delen, het mediterraan klimaat, vind je aan de kust en op de Spaanse eilanden, in het binnenland van Spanje vind je een landklimaat en in het noordelijke deel een zeeklimaat. Aan de kust en op de eilanden zijn in de  zomermaanden de temperaturen ongeveer graden 30 C en in de wintermaanden ongeveer de graden 15 C.

  • Mediterraan klimaat - kust en eilanden,
  • Landklimaat in het binnenland
  • Zeeklimaat in het noorden.

De Canarische Eilanden worden graag bezocht in de wintermaanden aangezien hier dan heerlijk aangename temperaturen heersen met veel zon.

Informatie over het klimaat - Klimaatinfo

 

HoofdstadMadrid

Verkeer en route

Alle tolwegen - ANWB  klik hier »

Routeplanner  klik hier »

Internet

Websites eindigen op .es.
Officiële website spain.info.

Tip: Fietstours in Spanje

Spanje specialisten:  Reisaanbod Spanje

Vliegtickets

Accommodatie

Huurauto

Activiteiten

Rondreis


Spaans Reis blog met de leukste en de mooiste plekken in spanje