Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Sitges

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 12:17

REISImpressies VAN DE BADPLAATS SITGES

Reisindrukken van de kustplaats Sitges, deze badplaats ligt in de provincie  Barcelona regio Catalonië, Sitges is erg geliefd onder de bevolking van Barcelona die deze badplaats vaak en graag in het weekend bezoeken. Onder de gemeente Sitges behoren ook de plaatsen Garraf en Les Botigues de Sitges.

BADPLAATS SITGES

Gelegen op slechts 20 minuten met de trein ten zuiden van Barcelona, wordt de kustplaats Sitges onlangs het St Tropez van Spanje genoemd dankzij de luxe villa's, het bruisende nachtleven en de goed onderhouden stranden. Sitges is een populair weekendverblijf voor de rijken en beroemdheden van Barcelona en heeft ook een meer alternatieve kant die erop wacht om ontdekt te worden.

Booking.com

Van boho tot gewoon rechttoe rechtaan chic

Rijke Catalanen bouwen al sinds minstens de 18e eeuw villa's in Sitges en tegen de 19e eeuw had het een reputatie opgebouwd als een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars en intellectuelen uit Barcelona en daarbuiten. De nabijheid van de Catalaanse hoofdstad maakte het zelfs toen al gemakkelijk bereikbaar voor een weekendje weg.

Tegen het midden van de 20e eeuw was Sitges een Boheemse enclave met een groeiende feeststemming. Sitges was zelfs de geboorteplaats van de allereerste Pacha-nachtclub - nu een wereldberoemde Ibiza-instelling - die zijn deuren opende in 1967. Het was rond deze tijd dat de badplaats een populair homo-retraite werd, met veel homobars, hotels en cafés verzamelden zich nu rond het Gay Village rond Carrer de Joan Tarrida.

 

In de afgelopen jaren heeft Sitges zijn reputatie opgebouwd en een steeds internationaler en kosmopolitischer publiek aangetrokken. Als er het hele jaar door zo'n 25.000 inwoners zijn, groeit dit in de zomermaanden tot bijna 100.000 inwoners. Hoewel velen in hotels rond de kust verblijven, zijn er ook een indrukwekkend aantal luxe villa's op de kliffen rondom Sitges.

BADPLAATS SITGES

Een internationaal filmfestival

Het is echter niet alleen tijdens de zomermaanden dat de drukte naar Sitges trekt, in de herfst is de stad gastheer van 's werelds grootste filmfestival voor alles wat met horror en fantasie te maken heeft. Mensen als Quentin Tarantino, Guillermo del Toro en Sir Anthony Hopkins hebben door de jaren heen het Sitges Film Festival bezocht .

 

Een van de hoogtepunten van het evenement is zonder twijfel de Sitges Zombie Walk, waarbij duizenden mensen in hun meest afschuwelijke outfits door de stad paraderen. De avond wordt afgesloten met livemuziek en dans en is een onvergetelijke ervaring.

 

Winkelen, eten en uitgaan in Sitges

Voor een stad van zijn omvang heeft Sitges een indrukwekkend aantal bars, restaurants en cafés die zich richten op een scala aan verschillende drukte en budgetten. De promenade langs de waterkant is omzoomd met restaurants, zowel traditionele als moderne, waarvan sommige hier al 50 jaar of langer zijn.

Het perfecte einde van onze route door de Pyreneeën wacht in de naburige provincie Girona: Camprodon . 

De prachtige Nieuwe Brug over de Ter is het ideale motief om afscheid te nemen tot de volgende keer in de Pyreneeën.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Sitges NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Catalonië?

Misschien ook interessant :