Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Kerst in Malaga met 10 activiteiten in december

Bezoekt u Malaga met Kerstmis? Als je in december in onze provincie bent, ben je misschien geïnteresseerd in enkele van de kerstactiviteiten in onze stad. U vindt er alles, van culturele activiteiten tot straatmarkten of u kunt gewoon genieten van de beste restaurants in de stad. Maar Kerstmis gaat verder, want er zijn nog veel meer activiteiten te ontdekken in onze provincie en in andere gemeenschappen. Lees hieronder wat wij aanraden voor Kerst in Malaga.

Wat zou jij deze kerst in Malaga willen doen?

kerst-malaga

Kerst in Málaga | Bron: malagatransfer.co.uk/

Kerstactiviteiten in Malaga

Het is december en Malaga komt in de kerststemming. Deze maand zijn er tal van activiteiten voor jong en oud, we presenteren je 10 ideeën om het meeste uit de decembermaand in Malaga te halen.

De viering van Kerstmis in onze provincie is een van de beste in Europa, dus het is de moeite waard om het te ontdekken en waarom niet, je kunt in deze maand een reis naar onze provincie plannen. Hoe zit het met het vieren van het nieuwe jaar op het centrale plein van onze stad? Dat wordt zeker een onvergetelijk moment en we raden je dan ook aan om in december langs te komen.

Alle kerstactiviteiten in Malaga eindigen meestal na de Driekoningen parade.

Booking.com

1. Kerstmarkten in Malaga

De kerstmarkt van Malaga opent meestal eind november of begin december met ongeveer honderd kraampjes. Het is een goede gelegenheid om enkele typische producten uit onze regio te kopen en te genieten van een heerlijke chocolademelk met churros voor de Calle Larios, die tegenwoordig spectaculair verlicht is.

De kerstmarkten zijn bijzonder aanbevolen plaatsen om typische producten en ambachten te kopen of om te genieten van heerlijke churros met warme chocolademelk.

Je vindt het op Plaza de la Marina, in de buurt van Paseo de la Alameda. Er is meestal nog een andere in Soho in Malaga als je beide wilt bezoeken.

We mogen niet vergeten dat de straatmarkt van Malaga een van de best beoordeelde in Europa is. Dus als je in december in Malaga bent, mis dan niet de kans om het te bezoeken.

Er zijn straatmarkten in de hele provincie. Enkele van de meest populaire zijn in:

 • Muelle Uno.
 • Torremolinos: centrum.
 • Benalmádena: Av de la Constitucion, tegenover het Casa de la Cultura.
 • Fuengirola: Plaza de la Constitución
 • Marbella: Ribera-pier in Puerto Banus.

De meeste markten zijn actief vanaf begin december, sommige in de eerste week, andere in de tweede week. De meeste eindigen op 5 januari na de parade.

 

2. Ontdek de nieuwe kerstverlichting

Elk jaar wordt Calle Larios versierd met kerstverlichting.

Het aansteken van de kerstverlichting in Malaga, met name in de Calle Larios, markeert het begin van het seizoen. Meer dan 1.600.000 lichtpunten worden voor de gelegenheid aangestoken en blijven branden tot de parade van de Wijzen.

 

3. Bezoek met Kerstmis de mooiste kerststallen in Malaga

Elk jaar publiceert de gemeenteraad van Malaga een gids met kerststallen voor degenen die alle kerststallen willen bezoeken. Er zijn crèches in buurtverenigingen, broederschappen, culturele centra of musea. De gids van de gemeente bevat alle adressen, openingstijden en details van elke locatie.

 

4. Diner in een restaurant met een Michelinster

Restaurants met Michelinsterren in Malaga

In de provincie Málaga zijn 6 restaurants met een Michelinster en verschillende keukens. Deze restaurants onderscheiden zich door de kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten; de volgende lijst is eind 2021 bijgewerkt.

 • José Carlos García
  Restaurant met Andalusische en creatieve keuken.
  Is op Plaza de la Capilla , voor de luxe jachten bij Pier One, in de haven van Malaga.
 • Restaurant Café de París
  serveert traditionele gerechten en werd in 2002 bekroond met de eerste Michelinster van de stad. Het is gespecialiseerd in gerechten om te delen en heeft goede recensies gekregen van de gasten die hier eten.
  Calle Vélez-Málaga, 8 .
 • Kaleja
  Gerechten op basis van de seizoensgebondenheid van de bereide producten.
  Markiezin de Moya 9
 • La Cosmopolita
  Andalusische keuken met exotische smaken.
  José Denis Belgrano3
 • Japans restaurant Ta-Kumi
  met uitzicht op de Alcazaba vanaf het terras.
  Calle Mundo Nuevo, 4
 • Figón de Juan
  Traditionele keuken met vleesgerechten, gebakken en gegrilde vis en huisgemaakte desserts.
  Pasaje Esperanto 1

 

5. Traditionele dansen en festiviteiten met Kerstmis in Malaga

Elk jaar, op 28 december, viert Spanje Dag van de Dwazen. Voor degenen onder u die uit het buitenland komen, dit is het equivalent van 1 april. De stad Málaga organiseert op deze dag ook de Verdiales-wedstrijd tussen de verschillende "panda's". Verdeeld in drie stijlen: Montes, Almogía en Comares. De verdiales zijn een dans en zang met een zeer oude oorsprong.

De oorsprong van de verdiales gaat terug tot de mysterieuze en verdwenen Minoïsche beschaving van Kreta, waar dansen werden uitgevoerd met hoeden versierd met bloemen voor vruchtbaarheid. Deze dansen werden overgenomen door de Grieken en Romeinen en zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

 

6. Proef de Mantecados van Antequera

Naast de traditionele mantecados met kaneel, nougat of sesam, of de heerlijke wijn en anijs- of amandelbroodjes, raden we je aan om de mantecados met extra vergine olijfolie of de nieuwe pistache polvorones te proberen. Zeer typische kerstproducten in Malaga.

 

7. Geluksdruiven voor het nieuwe jaar in Malaga

Zeker sinds 1897 - voor zover bekend uit krantenarchieven - is het een traditie om twaalf druiven te eten naast de klok die het vertrekkende jaar scheidt van het nieuwe jaar. Eerst alleen in Madrid, maar vanaf 1909 ook in de rest van Spanje. Deze traditie verspreidde zich later naar Mexico, Venezuela, Argentinië en Colombia.

In Malaga begint het nieuwe jaar op de Plaza de la Constitución. Hier deelt het stadhuis van de hoofdstad doorgaans meer dan 2.500 zakken druiven en cotillión uit. Ben je in een andere gemeente, dan vindt het festival meestal plaats op het meest centrale plein, vlakbij het gemeentehuis.

 

8. Kerstactiviteiten voor kinderen

Elk jaar worden er evenementen georganiseerd waar kinderen dol op zijn, van tentoonstellingen van de beroemde Playmobil-personages tot grote Lego-constructies. Als u geïnteresseerd bent, vindt het meestal plaats in de tentoonstellingshal van het gemeentearchief van Malaga en duurt het tot na Driekoningen. Er zijn ook voorstellingen van de kerststal gemaakt van speelgoed.

 

9. Kerstevenementen in het Cervantes Theater

Dit jaar kun je onder andere Assepoester, de Notenkraker of de musical Dumbo bezoeken. Als u meer wilt weten over deze en vele andere kerstevenementen in het Cervantes Theater, kunt u het programma hier raadplegen:
https://www.teatrocervantes.com/es/programacion/

 

10. Kerstmarkt Pier One in Malaga

Dock One is een plaats in Malaga die veel wordt bezocht door gezinnen, een open ruimte waar je buiten kunt wandelen met verschillende attracties, afhankelijk van de tijd van het jaar. Elke kerst krijgt het bezoek van de kerstman en staat het vol met kraampjes vol versieringen, typische en lokale producten, kleding en eten. 

Van 25 november tot 5 januari 2023 .

11. De processie van de Wijzen

Elk jaar komt de parade van de Drie Koningen naar het centrum van Malaga, met snoep en veel verrassingen voor de kinderen. De route begint bij de Alcazaba; de laatste verhuizing vond plaats met de volgende route, die naar verwachting niet significant zal veranderen:

18.00 uur: vertrek vanaf het stadhuis van Malaga.

 • Avenida de Cervantes
 • Plaza del Generaal Torrejos
 • Paseo del Parque
 • Plaza de la Marina
 • Alameda directeur
 • Puerta del Mar
 • atarazanas
 • Plaza de Arriola
 • Pasillo de Santa Isabel
 • carreteria
 • Calle Alamos
 • Plaza de la Merced

 

De processies van de Drie Koningen vinden plaats in de hele provincie. Woon je dus in een andere gemeente, dan hoef je op de middag van 5 januari alleen maar naar het historische centrum van de stad.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MALAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :