Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De tien lelijkste monumenten in Valencia


Top 10 van de lelijkste monumenten in Valencia

Tien keer de lelijkste monumenten in Valencia

Een kleine  rondleiding langs de lelijkste monumenten in Valencia - De prachtige hoofdstad Turia heeft ook kunstwerken met een twijfelachtige esthetische smaak voor de bezoeker.Kathedralen met een eeuwenlange geschiedenis , eeuwenoude straten, symbolische monumenten ... Dat is wat men aantreft bij het bezoeken van enkele van de belangrijkste steden van ons land; Maar zo is het niet altijd. Soms neemt zelfs de toeristische route ons mee om enkele werken te bekijken die, om de kleuren te proeven, misschien niet erg aantrekkelijk zijn voor het publiek . Dus vandaag gaan we naar Valencia  om te bezoeken wat volgens hen enkele van de lelijkste monumenten zijn . 

TOP 10 KUSTPLAATSEN AAN DE COSTA DEL AZAHAR. - Beleef-Spanje.nl

De Parotet

Een rotonde is een van de plaatsen in Spanje waar je de meeste kunstwerken en sculpturen van alle soorten kunt zien, zoals deze in de Glorieta de Europa. Een indrukwekkende installatie (vanwege zijn hoogte) die de naam El Parotet krijgt . Werk van de kunstenaar Miquel Navarro , dit beeld van bijna 50 meter hoog stelt een libel voor vanwege zijn karakteristieke vorm. Het is een geschenk dat een financiële instelling aan de stad deed op de 25ste verjaardag van haar maatschappelijk werk. 

Booking.com

De roze Panter

Juist, de vorige beeldhouwer is ook de auteur van een ander bekend en controversieel werk uit Valencia. Het werd ingehuldigd in 1984 en werd gehouden ter herdenking van de aankomst van de wateren van Jucár in de stad via het Júcar-Turia-kanaal. 

Dit was de echte naam, maar alle buren kennen het sympathiek als de roze panter die duidelijk verwijst naar zijn vorm. Dat was het populaire rumoer dat zelfs jaren later de oorspronkelijke kopertint werd veranderd in roze, in overeenstemming met de cartoon die het zich herinnerde.

Miramar-toren

Een uitzichtpunt dat majestueus boven de tunnel van de Catalunya-laan uitsteekt, maar van waaruit je, vreemd genoeg, nauwelijks de zee kunt zien, en dat was het idee waarmee het werd gebouwd. Het is de Miramar-toren. Afgezien van de veelzijdigheid is dit een van de monumenten of gebouwen die elk jaar op de lijsten van de lelijkste voorkomen, niet alleen in Valencia, maar ook in Spanje. In totaal 45 meter hoog in de vorm van een betonnen toren met daarop een donkergekleurde glazen bak. 

Een paar minuten van de vorige is er een merkwaardige sculptuur die ook deel uitmaakt van de ranglijst van twijfelachtige esthetische smaak. Zo erg zelfs dat er zelfs in de eerste dagen na de installatie niet een paar bewoners waren die de betekenis van deze installatie niet inzagen, omdat ze dachten dat het de niet-opgehaalde overblijfselen waren van de wegvernieuwingswerken in het gebied. Een ijzeren massa die eigenlijk een sculptuur van hedendaagse kunst is.

Donant-Li Voltes

Er zijn echter ook merkwaardige monumenten te vinden in de belangrijkste straten van de stad, zoals het geval is met de naam Donant-Li Voltes in Colón Street . Het is een geschenk gemaakt door een keramiekbedrijf en werd gemaakt in 1975. Een sculptuur van Andreu Alfaro, bestaande uit aluminium buizen die ongeveer 7 meter uit de grond rijzen op een stenen voet die een ronde vorm heeft . 

Gezichtspunten

Het Point of View- monument, ook volgens een modern pad, werd gebouwd door de Engelsman Tony Cragg en bevindt zich in een tuin naast de Piente de Monteolivete. Het is een roestvrijstalen constructie met een onbeschrijfelijke vorm die vorig jaar met weinig tamtam werd ingehuldigd. 

Iberische dame

We kennen nu een ander zeer symbolisch monument (dat niet iedereen leuk vindt) en dat een duidelijke toespeling maakt op de Iberische buste van de  Vrouwe van Elche en dat sinds 2007 de laan Les Corts Valencianes voorzit. Een groot kunstwerk van 18 meter hoog gemaakt door Manuel Valdes, een voormalig lid van Equipo Crónica , dat uit meer dan 20.000 kleine stukjes bestaat. Kleine miniatuur dames van enkele centimeters om dit grote beeld vorm te geven waarvoor diep kobaltblauw porseleinen steengoed is gebruikt . Naast de kunstenaar die dit beeld aan de stad schonk, werkte ook de Fallas-meester Manolo Martí mee aan de realisatie ervan.

Monument voor Antonio Ferrandis

We eindigden deze wandeling door het minder mooie Valencia om te stoppen voor het eerbetoon dat de stad betaalde aan de herinnerde acteur Antonio Ferrandis die het leven schonk aan de beroemde Chanquete in Verano Azul . Een werk gemaakt door de Valenciaanse beeldhouwer Rafael Orellano ter nagedachtenis aan de tolk geboren in de stad Paterna en die werd genoemd als geadopteerde zoon van Valencia, waar hij stierf aan het einde van het jaar 2000.

Drie jaar later werd deze artistieke tentoonstelling ingehuldigd op de Paseo Marítimo die de symboliek niet verliest, ondanks dat ze niet erg gewaardeerd wordt om zijn esthetiek: een hoop stenen en daarbovenop een voetstuk (waar  het profiel van de acteur in reliëf zich bevindt ) met een immense duif die staat weergegeven met zijn vleugels wijd open.

Bron:  65ymas.com

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :