Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Reisindrukken van de badplaats SALOU

Reis-impressies van de badplaats Salou - De kustplaats Salou ligt de provincie Tarragona in de autonome gemeenschap Catalonië  in Spanje. De stad Salou is een kustplaats aan de Costa Dorado aan de Middellandse Zee. De stad ligt rond 10 kilometer van Tarragona en Reus en Barcelona ligt op 112 kilometer. De stad Salou betekent zon, zee en strand met vele mooie stranden die onderbroken worden door rotsachtige inhammen. Een van de grootste attracties is het Port Aventura-resort, Ferrari Land en het PortAventura Caribe Aquatic Park. De badplaats Salou is een toeristische bestemming met vele toeristische faciliteiten en een heerlijk Middellandse ZeeklimaatHier vind je reisindrukken van Salou met veel Info, Inspiratie en Tips 

REISIMPRESSIES VAN SALOU AAN DE COSTA DORADA

Foto: wikipedia

De geschiedenis van Salou

Al in de Oudheid gebruikt als een haven door de Grieken, die de plaats Salauris noemden, en de Romeinen, bleef de stad later een belangrijke plek in de geschiedenis innemen, toen in 1229 de vloot van Jacobus I van Aragón vanuit de haven van Salou vertrok om Majorca te veroveren waardoor het Koninkrijk Majorca ontstond.

In 1286 vertrok Alfons III van Aragón uit dezelfde haven om Minorca te veroveren, het laatste eiland van de Balearen dat nog in handen was van de Moren.

Booking.com

Later werd Salou een piratennest. Daarna werd het als een onveilige plaats beschouwd, dus in 1530 besloot de aartsbisschop van Tarragona om een nieuwe verdedigingstoren, nu genaamd Torre Vella op te richten.

In 1865 leidde de opening van het station naar nieuwe ontwikkelingen, hetgeen, indirect, honderd jaar later tot een groei van het toerisme de toenemende welvaart van de stad heeft geleid.

De badplaats Salou heeft een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vind je leuke gezellige straatjes. De Torre Vella, rond 1530 gebouwd is één van de bezienswaardigheden van het stadje. Zeker een bezoek waard is de overdekte markt aan de Via Roma maar ook de wekelijkse markt op maandagochtend aan de Passeig de Segregació.

 

Bezienswaardigheden

  • Santa María del Mar kerk uit 1766
  • Torre Vella uit 1530
  • Havenmeesters Office
  • Parc de Salou
  • Botanische Park
  • Monument Jaume I
  • Font lluminosa
  • Cybernetische Fonteinen
  • Monument voor de visser
  • Oude Carrilet "Station"

 

De stranden van Salou

De badplaats Salou heeft verschillende mooie zandstranden met een totale lengte van ongeveer 13 km. De Salou Promenade (Passeig Jaume I) is een van de bezienswaardigheden van Salou en loopt rechts langs de kust grenzend aan het Llevant-strand, het grootste strand van de stad. Andere stranden zijn Platja de Ponent, Platja dels Capellans, Platja Llarga en Cala Crancs.

Men kan van strand naar strand lopen over een loopbrug langs de Middellandse Zee.

Vliegveld

De dichtstbijzijnde luchthaven van Salou is Reus, met een regelmatige busverbinding op Salou, gevolgd door de airport Barcelona.

 

Openbaar vervoer

Het busbedrijf Plana Bus in het gebied rijdt op bestemmingen als Cambrils, La Pineda, Port Aventura, Reus, Tarragona en Barcelona.

 

Spoorwegen

Vanaf het treinstation in Salou rijden treinen naar onder andere Barcelona.

Bron: Wikipedia

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Dorada?

Dit is misschien ook interessant: