Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje»  eten en drinken » Pimientos del padrón - Gebakken padrón pepers


Pimientos del padrón

Pimientos del padrón - Gebakken padrón pepers

Pimientos del padrón - Gebakken padrón pepers - Deze Spaanse snack van gebakken pimientos de padron worden bestrooit met zeezout.

Er zijn maar weinig gerechten die de wijsheid van Spanje beter omschrijven als het gaat om tapas Padrón-pepers ( Galicisch : pementos de Padrón ) zijn verschillende paprika's ( Capsicum annuum ) uit de gemeente Padrón in de provincie A Coruña , Galicië , in het noordwesten van Spanje.

PIMIENTOS DEL PADRÓN

Pimientos del padrón, zijn kleine paprika's van ongeveer 5 cm lang, met een kleur variërend van helder groen tot geelachtig groen en af ​​en toe rood. Hun eigenaardigheid ligt in het feit dat, hoewel hun smaak meestal mild is, een minderheid (10-25%) bijzonder heet is. Of een bepaalde peper warm of mild wordt, hangt af van de hoeveelheid water en zonlicht die het tijdens de groei ontvangt, naast de temperatuur.

Ze zeggen in Galicië dat "Padrón's pementos, uns pican e otros non" ("Padrón-pepers, sommige steken en andere niet").

Er wordt gezegd dat alleen het bewateren van de grond van de plant waarschijnlijk milde pimentos zal produceren, terwijl het bewateren van de hele plant, bladeren en stengels inbegrepen, produceert paprika's van de meer pittige variëteit.

Het is een soort culinaire Russische Roulette : sommige zullen zeer heet zijn (10-25%) terwijl andere weer zoet smaken. Maar alle smaken ze heerlijk !

Wanneer je de padrón-pepers koopt, kijk goed naar het etiket. Als je een tapas-purist bent, moet je zorgvuldig een product kiezen met een gecertificeerde oorsprongsbenaming . Geen imitaties die op de markt worden gebracht onder de naam "padrón-type paprika's", die vaak uit Marokko of Valencia komen, maar wil je de echte proeven, beleven en ervan genieten, moeten ze uit Galicia komen.

Want het type is één ding en het originele product is een ander.

Recept:

  • Padrón-paprika's - 250 gram
  • Zout - naar smaak
  • Olijfolie - om te frituren

 

 Bereiding

  • Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg zout toe aan de olie en wacht tot het op temperatuur is.
  • Voeg de padrón pepers toe als je ziet dat de olie warm genoeg is .
  • Zet het vuur laag tot gemiddelde intensiteit en laat ze een paar minuten staan, terwijl je ze met een houten lepel omdraait.
  • Je zult zien dat de schil met kleine belletjes van de peper scheidt en dat ze in sommige delen roosteren ze een donkerdere toon krijgen.
  • Het is tijd om ze eruit te halen en op absorberend papier te laten .
  • We verwijderen ze op een bord met absorberend papier, zodat alle olie intrekt

Heerlijk bij een glas wijn of een koel biertje

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :