Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje  »  Het Alhambra » Het paleis de Generalife


De tuinen van het Generalife

DE TUINEN VAN het PALEIS DE GENERALIFE IN GRANADA

Het paleis Generalife met Informatie, Inspiratie en Tips - Het paleis Generalife in het Alhambra in de stad Granada in het Arabisch: Jannat al-'Arif - wat betekend Tuin van de architect. Generalife was het zomerpaleis en gelijktijdig landhuis van de Nasridische sultans van Granada. Tijdens het bewind van de de regering van Mohammed III (1302-1309) werden de tuinen gebouwd en kort daarna opnieuw gedecoreerd door Ismail I, sultan van Granada (1313-1324). 

HET ALHAMBRA PALEIS EN FORT IN GRANADA

Generalife

Het Generalife dat zich op de zonneheuvel of Cerro del Sol bevindt,

Het paleis de Generalife dat zich bevindt zich op de heuvels van het Cerro del Sol, van hieruit kun je de hele stad en de revieren Genil en Darro over zien. Wat de naam precies betekend wordt op verschillende manieren geïnterpreteerd: officierstuin (Jardín del Intendente), Architektentuin (Jardín del Arquitecto/ del alarife), groente- en fruittuin (Huerta del Zambrero), etc.. 

Dit tuinen complex bestaat uit de Patio de la Acequia (Hof van het waterkanaal) met een lange vijver omzoomd door bloembedden, fonteinen, colonnades en paviljoenen, en de Jardín de la Sultana (Tuin van de Sultan). De eerste wordt geacht de stijl van de middeleeuwse tuin in Al-Andalus het beste te bewaren.

 

Oorspronkelijk was het paleis verbonden met het Alhambra door een overdekte gang over het ravijn dat deze delen nu scheidt. De Generalife is een van de oudste bestaande Moorse tuinen.

De aanleg van de tegenwoordige tuinen werd begonnen in 1931 en in 1951 voltooid door Francisco Prieto Moreno. De paden zijn in traditionele Granadese stijl ingelegd met kiezelmozaïek: witte uit de Darro en zwarte uit de Genil.

Anders dan in het Alhambra , is het hele Generalife-gebouw, hoewel solide, over het algemeen erg arm en heel eenvoudig, wat de sfeer van intimiteit en rust aangeeft die de vorsten zochten wanneer ze zich terugtrokken om in hun tuinen te rusten. We vinden alleen decoratieve motieven van gips weinig gevarieerd, maar van extreme fijnheid en goede smaak.

 

je moet ook zeker een kijkje gaan nemen in de El Patio de la sultana. Hier zat de lievelingsvrouw van Boabdil op een bankje te kussen met één van de familie leden 'Abencerraje'. Waarop Boabdil zo boos werdt en besloot alle familieleden van deze familie te onthoofden.  De dode cipres is nog een stille getuige van deze ontrouw.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :