De tuinen van het Generalife

DE TUINEN VAN HET PALEIS DE GENERALIFE IN GRANADA

Het paleis Generalife met Informatie, Inspiratie en Tips - Het paleis Generalife in het Alhambra in de stad Granada in het Arabisch: Jannat al-'Arif - wat betekend Tuin van de architect. Generalife was het zomerpaleis en gelijktijdig landhuis van de Nasridische sultans van Granada. Tijdens het bewind van de de regering van Mohammed III (1302-1309) werden de tuinen gebouwd en kort daarna opnieuw gedecoreerd door Ismail I, sultan van Granada (1313-1324). 

HET ALHAMBRA PALEIS EN FORT IN GRANADA

Generalife

Het Generalife dat zich op de zonneheuvel of Cerro del Sol bevindt,

Het paleis de Generalife dat zich bevindt zich op de heuvels van het Cerro del Sol, van hieruit kun je de hele stad en de revieren Genil en Darro over zien. Wat de naam precies betekend wordt op verschillende manieren geïnterpreteerd: officierstuin (Jardín del Intendente), Architektentuin (Jardín del Arquitecto/ del alarife), groente- en fruittuin (Huerta del Zambrero), etc.. 

Booking.com

Historische tuinen van Generalife

Generalife bestaat uit een reeks historische tuinen die dateren uit de Nazrid-periode in de 13e eeuw, dwars door de christelijke periode tot aan de 19e eeuw. Elk tijdperk heeft de tuinen en het aangrenzende paleis gewijzigd of toegevoegd.

Dit tuinen complex bestaat uit de Patio de la Acequia (Hof van het waterkanaal) met een lange vijver omzoomd door bloembedden, fonteinen, colonnades en paviljoenen, en de Jardín de la Sultana (Tuin van de Sultan). De eerste wordt geacht de stijl van de middeleeuwse tuin in Al-Andalus het beste te bewaren.

Het Generalife-paleis

De oorspronkelijke tuinen omringden het landhuis, het Generalife-paleis. Het paleis zoals je het nu ziet, was de creatie van Mohammed III (1302 – 1309) die het voormalige gebouw uit de 12e en 13e eeuw aanpaste. Je zult merken dat het Generalife-paleis de versieringen mist waarvoor het Alhambra zelf bekend staat. Dit paleis was een plek voor contemplatie om de bomen, struiken, planten en waterpartijen in de tuinen te waarderen. Hier vindt je de wereldberoemde en waarschijnlijk de meest gefotografeerde patio ter wereld, de Patio de la Acequia. In het midden van de patio bevindt zich een waterpartij met symmetrische fonteinen die de indruk wekken dat het water van de ene naar de andere kant van het centrale kanaal beweegt. 

 

Oorspronkelijk was het paleis verbonden met het Alhambra door een overdekte gang over het ravijn dat deze delen nu scheidt. De Generalife is een van de oudste bestaande Moorse tuinen.

De aanleg van de tegenwoordige tuinen werd begonnen in 1931 en in 1951 voltooid door Francisco Prieto Moreno. De paden zijn in traditionele Granadese stijl ingelegd met kiezelmozaïek: witte uit de Darro en zwarte uit de Genil.

 

Een symfonie van water, ruimte en geuren

Rondom het paleis zijn vier boomgaarden, op terrassen, en in de tijd van Nazrid zou het omringende land een weiland zijn geweest. Tegenwoordig is het een verzameling tuinen uit verschillende periodes. De wezenlijke essentie van een moslimtuin is niet verloren gegaan. De nagebouwde Spaans-islamitische tuin, vlakbij het auditorium, kan het beste worden omschreven als een symfonie van water, ruimte en de geur van kruiden en bloemen, die allemaal opgaan in de omgeving.

 

Latere wijzigingen

De tuinen in de directe omgeving van het paleis werden door de christelijke monarchen uit de 15e en 16e eeuw aangepast om hun, meer katholieke, smaak te weerspiegelen. Ze zijn eerder een indrukwekkend dan mooi deel van de tuinen met statige Cypriotische bomen, buxushagen en snoeiheesters.

 

Uitzicht vanaf Generalife

Een van de charmes van het Generalife zijn de vignetten die je ontdekt als je door de Arabische bogen en ramen in de muren tuurt. Je zult dezelfde uitzichten zien als waar de sultans en hun naaste omgeving van genoten, een magnifiek uitzicht over de Albaicin en de rivieren Doro en Genil met het Alhambra-paleis op de voorgrond.

Anders dan in het Alhambra , is het hele Generalife-gebouw, hoewel solide, over het algemeen erg arm en heel eenvoudig, wat de sfeer van intimiteit en rust aangeeft die de vorsten zochten wanneer ze zich terugtrokken om in hun tuinen te rusten. We vinden alleen decoratieve motieven van gips weinig gevarieerd, maar van extreme fijnheid en goede smaak.

 

je moet ook zeker een kijkje gaan nemen in de El Patio de la sultana. Hier zat de lievelingsvrouw van Boabdil op een bankje te kussen met één van de familie leden 'Abencerraje'. Waarop Boabdil zo boos werdt en besloot alle familieleden van deze familie te onthoofden.  De dode cipres is nog een stille getuige van deze ontrouw.

 

Hoe bezoek je Generalife?

Een bezoek aan Generalife is inbegrepen bij de toeslag voor een algemeen dagbezoek aan het Alhambra-paleis. Er zijn ook tickets, Gardens Day Visit en Gardens Night Visit die toegang geven tot de Generalife en beperkte toegang tot het Alhambra-paleis. Tickets moeten vooraf online worden gereserveerd om teleurstelling en een lange rij bij de tourniquets te voorkomen. Je zou gemakkelijk twee uur in Generalife kunnen doorbrengen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :