Het Paleis van Karel V in Granada

Het Palacio de Carlos V, in het Nederlands het Paleis van Karel V in de stad Granada

Het Palacio de Carlos V - Het Paleis van Karel V in de stad Granada ligt boven op de heuvel Assabica. Het Paleis van Karel V ligt binnen de Nasrid-fortificatie van het Alhambra in de stad Granada, Spanje. Keizer Karel V die in 1526 trouwde met Isabella van Portugal in de prachtige stad Sevilla. Tijdens hun wittebroodsweken verbleven Karel V en Isabella van Portugal in de Nasrid-paleizen van het Alhambra in Granada.

Het Paleis van Karel V in de stad Granada - Beleef Spanje

Het beviel Karel V en Isabella  zo goed dat ze  besloten om zich hier te vestigen en dus ook hier te gaan wonen. Ze vroegen de architect Pedro Machuca, dit was een leerling van de wereldberoemde Michelangelo, om hier een paleis voor ze te bouwen.

De architect Pedro Machuca koos voor een paleis dat in scherp contrast met het Nasrid-complex stond, zeker wat stijl en gebruikte materialen betreft. Maar voor de toen gebruikelijke bouwstijl in Europa. Hij, Pedro Machuca had zijn opleiding gehad in Italië en liet hij een majestueus paleis bouwen van twee verdiepingen in Renaissancestijl, dit alles gebaseerd op een vierkantig grondplan waarvan de zijden waren 63 m en een cirkelvormige patio met een diameter van 30 meter en dit werdt voorzien van Ionische en Dorische zuilen. Een gedeelte werdt gefinancierd door moslims die zich tot het christendom hadden bekeerd zo hun verblijf in Granada veilig stelden. In 1527 werdt met de bouw begonnen.

Het Paleis van Karel V in de stad Granada - Beleef Spanje

Als je door een van de toegangspoorten doorloopt zie je een reliëf ter herrinnering aan de overwinning van Karel V op de Franse koning Frans I. Op de tweede etage bevindt zich vanaf 2011 het Museo de Bellas Artes de Granada.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :