Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Paseo del Parque – Park in Málaga

Paseo del Parque – Park in Málaga - Het Parque de Málaga of Parque de la Alameda is meer als 100 jaar oud. Het werd aan het einde van de 19e eeuw aangelegd op land gewonnen uit de zee, voor de uitbreiding van de haven. Paseo del Parque is een typische mediterrane tuin met een groot aantal tropische en subtropische planten en bloemen waardoor het een van de belangrijkste openbare parken in Europa is op het gebied van exotische flora. Aan deze promenade met aan weerszijden tuinen met een renaissance en barok karakter, vind je botanische soorten planten uit de vijf wereld continenten. 

PASEO DEL PARQUE – PARK IN MÁLAGA

Tijdens de warme zomer dagen is het een hele fijne plaats om lekker in de schaduw te wandelen of een krantje te lezen op een van de vele banken, heerlijk in de schaduw onder een van de vele palmen, ficusbomen, ceders en cipressen. Er is een terrasje met een horeca gelegenheid  en voor de kleinste een speeltuin. In het midden van het park bevindt zich het Eduardo Ocón Municipal Auditorium , waar het hele jaar door muziekfestivals zoals verdiales of verschillende soorten culturele evenementen plaatsvinden .

Booking.com

Sculpturale decoratie

In het park van Malaga zijn er niet alleen bomen en flora, maar ook hoeken van romantische stijl en details van een regionalistisch type, zoals werkbanken bedekt met Sevilliaanse tegels ; of verschillende bustes en obelisken ter nagedachtenis aan illustere mensen uit Malaga en belangrijke culturele figuren zoals Rubén Darío , Salvador Rueda of de schilder Antonio Muñoz Degrain . De wandelingen worden aangevuld met fonteinen, zoals de Fuente de la Muñeca of de Fuente de la Ninfa , maar de meest relevante is de Fuente de las Tres Gracias op de Plaza del General Torrijos.

 

Het park strekt zich uit van Plaza de la Marina , in het westen, tot Plaza del General Torrijos , in La Malagueta , waar het Hospital Noble en de Plaza de Toros de la Malagueta zich bevinden . Het bestaat uit een eerste lijn ten noorden van de weg die het kruist, die wordt geflankeerd door monumentale gebouwen ( Palacio de la Aduana , het oude Casa del Jardinero Mayor , het oude postkantoor , het hoofdkantoor van de Bank van Spanje en het stadhuis en de Pedro Luis Alonso-tuinen ), waarboven de Jardines de Puerta Oscura en de citadel . Het park zelf is gelegen aan de zuidkant van de boulevard, op een vlakke strook gewonnen uit de zee die de stad scheidt van het havengebied . 

Geschiedenis 

Het park is ontworpen als een verlengstuk van de Alameda Principal en vindt zijn oorsprong in een wet van 1896 . De toenmalige voorzitter van de ministerraad, Antonio Cánovas delCastillo, promootte een ambitieus project om het havengebied uit te breiden en de moderne structuur te creëren die het tot op de dag van vandaag heeft behouden. 

 

Het visionaire idee van de politicus uit Malaga werd werkelijkheid dankzij het project dat de ingenieur Rafael Yagüe in 1876 voltooide . Het voorstel omvatte het ontwerp van een grote haven met de bouw van de dokken voor dokken 1 en 2 na een complex werk voor de tijd die het nodig maakte om de zee over een lengte van ongeveer 150 meter terug te dringen. Door de hoge prijs van bouwwerkzaamheden deed zich een financieringscrisis voor. Cánovas del Castillo vermeed het op de zee gewonnen land te moeten verkopen door voor te stellen dat de Spaanse staat het benodigde geld zou voorschieten aan de toenmalige Haven bedrijfsraad, zodat deze het werk af kon maken. 

Het land werd uiteindelijk aan de stad Malaga gegeven om een van de mooiste subtropische flora-tuinen van Europa te bouwen. De aanplant van het park begon in 1899 en eindigde in 1921. Het park heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan, de laatste vond plaats in 2007, waarbij de biodiversiteit werd uitgebreid tot 300 soorten.

 

Adres

Paseo del Parque, 1

29015 Málaga

 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

AT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :