Een prachtige route door de mooiste dorpen van Andalusië


Een prachtige route met de camper of caravan door de mooiste dorpen van Andalusië

Het avontuur en het verlangen van de mens om te reizen is al zo oud als de mensheid. Daarom willen we je vandaag een route voorstellen door de mooiste dorpen die Andalusië rijk is. Het is gewoon heerlijk om met je camper of caravan door het Andalusische landschap dwalen. Kom laten we beginnen.

Beste campers, het avontuur en het verlangen van de mens om te reizen is al zo oud als de mensheid. Daarom willen we je vandaag een route voorstellen door de mooiste dorpen die Andalusië rijk is, heerlijk met je camper door het Andalusische landschap dwal

Foto: autocaravaners.com

Andalusië is een van die regio’s die je enorme mogelijkheden bieden. Hier vind je stranden, bergen, monumenten en een buitengewone gastronomie, dit alles maken van Andalusië een perfecte bestemming. Hier kun je een groot aantal mooie routes maken met de meest uiteenlopende bestemmingen of maak een themaroute.

Hiervan vind je verschillende voorbeelden, zoals de route die we je voorstellen door de witte dorpjes van Andalusië. Of volg de verschillende routes die worden voorgesteld door de Andalusische Legacy Foundation die je door de steden met de meest bekende geschiedenis in deze regio leiden.

Booking.com

Bovendien vind je in het zuiden van Spanje tal van campings en gebieden die geschikt zijn voor campers. Wat ook zeer makkelijk voor het plannen van je reis is. Zeker als kinderen erbij zijn.

Of je nu links of rechts om begint, deze spannende route zorgt ervoor dat je een aantal uitzonderlijke dagen zult beleven. We stellen een route voor die je zo wel in de ene of de of de andere richting kunt doen. Ofwel beginnend in Huelva en eindigend in Almería. Of vice versa. Hoe het ook zij, in beide provincies zult u genieten van een aantal van de mooiste stranden van Andalusië.

San José, Almería

We raden je aan om je route te starten door de mooiste dorpen van Andalusië in San José, de hoofdstad van Cabo de Gata (Almería). Het is een kustplaats in het natuurpark van waaruit u indrukwekkende stranden en baaien kunt bezoeken. Daarin vindt u een gratis parkeerplaats voor caravans (36.764451, -2.109938). Al is het niet mogelijk om daar te overnachten. En heel dicht bij het Cabo de Gata Camper Park waar u allerlei diensten vindt.

Een prachtige route met de camper of caravan door de mooiste dorpen van Andalusië

Foto: autocaravaners.com

Vanaf daar raden we u aan om de stranden Playazo of Mónsul en Genoveses te bezoeken. Dat je een mooie wandeling door de haven maakt. En dat je geniet van de gastronomie zoals heerlijk verse vis en schaaldieren met groenten.

 

Almunecar en Salobrena

Als u verder langs de kust rijdt, de mediterrane snelweg, kunt je de provincie Granada bereiken en twee van zijn kustjuwelen bezoeken. Almuñecar en Salobreña dit zijn twee steden gelegen op het rotsachtige voorgebergten waar je kastelen en dorpen vindt met een Nasrid-framework. De stranden zijn ook erg mooi en het heeft een zeer complete camping in de buurt: Camping Huerta Romero.

 

Pampaneira

Vanaf de kust richting de stad Granada vinden we de Granada Alpujarra. Een reeks unieke steden die doordrenkt zijn van geschiedenis omdat ze het laatste bolwerk van de moslims op het Iberisch schiereiland waren. De architectuur, gastronomie en ambachten zullen u betoveren. En de bergachtige landschappen zijn spectaculair.

 

We raden je aan te stoppen bij een van de gratis parkeergarages die de gemeente Pampaneira heeft ingericht. En eenmaal daar, trek je wandelschoenen aan en bezoek Bubión, Capileira en Soportujar. De straten, de fonteinen en de "tinaos" zullen dienen als aperitief om later een van de meest interessante gerechten te proeven: het gerecht Alpujarra.

 

Ubeda en Baeza

De perfecte combinatie van erfgoed en traditionele zoetigheden vind je in Úbeda en Baeza (Jaén). Twee steden die vanwege hun geschiedenis en schoonheid de titel Werelderfgoed van UNESCO dragen. De kerken, paleizen, pleinen en de prachtige renaissance gebouwen nemen je mee naar een ander tijdperk. En je kunt een aantal van de meest typische zoetigheden proberen: pestiños, virolos, ochíos, wijndonuts waarvan het water je in de mond loopt.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN ANDALUSIË

Foto: autocaravaners.com

Zuheros

In Córdoba raden we je aan om naast Medina Azahara een bezoek te brengen aan Zuheros. Een van de mooiste steden van Spanje om met een camper te reizen. Daar zullen het kasteel en de grot van de vleermuizen je betoveren en overnachten kun je in de Doña Mencía Area (37.546583, -4.352425).

 

Antequera en Ronda

In Malaga mag je de kans niet missen om Antequera en Ronda te bezoeken. Dit zijn twee monumentale steden waar de moslim zich op een bijna perfecte manier vermengt met de christen.

 

Ecija, Carmona, Osuna en Utrera

Deze Sevillaanse gemeenten zijn echt prachtig. Tussen hen loopt een van de secties van de "Caminos de Pasión"-route die u naar indrukwekkende kerken brengt. Maar je kunt er ook necropolissen, kerken en forten zien terwijl je geniet van hun rijke keuken en gebak. 

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN ANDALUSIË

Foto: autocaravaners.com

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

De Zilverroute in een camper

In Setenil de las Bodegas kun je een rondrit maken door een van de mooiste straten van heel Andalusië. Het is de straat Cuevas del Sol die langs de rivier de Trejo loopt, beschermd door een bergrichel. Daarin vindt u verschillende typische wijnhuizen waar je stopt om uit te rusten in een van de typische wijnhuizen om uit te rusten en iets van de typischs producten uit deze regio te genieten.

El Rocio en Almonte

En om de route door de mooiste dorpen van Andalusië af te sluiten, kun je naar het dorp El Rocio gaan. Dit dorp behoort tot de gemeente Almonte en staat bekend als de plaats waar de Hermitage van de Virgen del Rocío zich bevindt. Het ligt naast de moerassen van het nationale park Doñana. En het is een ideale plek om te wandelen en weg te komen van stress.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN ANDALUSIË

Foto: autocaravaners.com

Het heeft de camping La Aldea waar u kunt overnachten en allerlei diensten kunt krijgen. En heel dichtbij kun je de duinen van Doñana in of stranden zoals Matalascañas bezoeken. En proef zeker de heerlijke witte garnalen uit Huelva.

 

Zo kun je je route door Andalusië afmaken of opnieuw beginnen. Of sluit aan op andere routes door Extremadura zoals de "Ruta via de la Plata".

 

ZORG DAT JE JE REIS DOOR ANDALUSIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMENvIN ANDALUSIË SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :