Kerstmarkten in de stad Valencia 2024

Ontdek de kerstmarkten in Valencia - Valencia is een van de grootste steden van Spanje, dus met de komst van Kerstmis zijn er veel kerstmarkten en andere activiteiten die verband houden met de data die in de stad plaatsvinden. U moet weten dat de meeste kerstmarkten in Valencia zich in de wijk Ciutat Vella en omgeving bevinden . Dit is ideaal omdat het wordt beschouwd als het beste gebied om in de stad te verblijven. Dus als je besluit om op deze data te komen, heb je de beste kerstmarkten van Valencia heel dichtbij.

U moet weten dat de meeste kerstmarkten in Valencia zich in de wijk Ciutat Vella en omgeving bevinden . Dit is ideaal omdat het wordt beschouwd als het beste gebied om in de stad te verblijven. Dus als je besluit om op deze data te komen, heb je de beste

Dit zijn enkele van de markten die u niet mag missen:

Kerstmarkt in de Stad van Kunsten en Wetenschappen

We beginnen met een van de bekendste kerstmarkten in Valencia, die in de Stad van Kunsten en Wetenschappen . Daar vindt u een grote verscheidenheid aan kraampjes, waar u verschillende ambachtelijke producten kunt kopen , of het nu gaat om eten, geschenken of kerstversieringen.

Booking.com

Daarnaast zal je ook kunnen zien hoe deze markt verschillende foodtrucks heeft , zodat je wat kunt eten terwijl je een mooie wandeling maakt. Andere activiteiten die je kunt zien op deze kerstmarkt in Valencia zijn een levende kerststal, tentoonstellingen van traditionele ambachten, een speelgoedbibliotheek, kerstverhalen vertellen en andere activiteiten voor de allerkleinsten.

Als je deze prachtige kerstmarkt in Valencia wilt bezoeken, moet je weten dat deze open is van 17 december tot 9 januari van 11.00 tot 22.00 uur, met uitzondering van enkele speciale dagen, zoals 24, 25 en 31 december. 1 januari.

Ambachtelijke kerstmarkt

Als er een kerstmarkt in Valencia is die moet worden uitgelicht, dan moet dit de Craft Christmas Fair zijn die meestal wordt gehouden op de Plaza de la Reina in de stad , hoewel de locatie kan variëren. Daar vind je zo'n dertig ambachtelijke kraampjes van verschillende soorten.

Als je handgemaakte cadeaus wilt kopen, dan is deze markt degene waar je naar op zoek bent. Ze hebben ook verschillende producten om je huis op deze data te versieren , zoals ballen, lichten, sterren, kerststallen, houtsnijwerk en nog veel meer. Het moet gezegd worden dat veel van de producten die u zult vinden lokaal zijn, waardoor u enkele typische gerechten uit gebieden in de buurt van de stad kunt proberen.

Een andere reden waarom deze kerstmarkt in Valencia iedereen betovert, is dat je kunt zien hoe de verschillende ambachtslieden werken aan de uitwerking van verschillende voorwerpen . De beurs wordt van 25 november tot 8 januari 2023 geïnstalleerd op de Plaza de la Reina.

De uren om deze beurs te bezoeken zijn van 10.30 uur tot 14.00 uur en van 16.30 uur tot 21.00 uur. Uiteraard is het op 31 en 24 december alleen 's ochtends geopend. In het geval van 5 januari, beschouwd als de vooravond van Koningen, kunt u tot middernacht van deze kermis genieten.

 

Colon markt

We gaan verder met nog een van de kerstmarkten in Valencia die je niet mag missen, in dit geval de Colón-markt. Een van de trekpleisters van deze markt zijn de vele traditionele ambachtelijke kraampjes die je kunt vinden. Daarom kunt u verschillende werken zien in keramiek, sieraden, speelgoed, lampen, glas, porselein , enz.

Deze markt wordt uitgevoerd door de PROA- organisatie , die verantwoordelijk is voor het delen en promoten van alle oude ambachten die zich hebben aangepast aan de huidige trends. Ongetwijfeld een bijzondere plek waar u het met de hand verrichte werk kunt waarderen zoals het vroeger werd gedaan.

De schema's zijn nog niet bekend, maar de waarheid is dat het hoogstwaarschijnlijk in december voor het publiek zal worden geopend en aan het einde van alle belangrijke kerstdata zal worden gesloten. Als u tijdens de kerstperiode in Valencia bent, mag u daarom de kans niet missen om de Mercado de Colón te bezoeken.

 

HoHoHo kerstmarkt

Een andere grote kerstmarkt in Valencia die je tijdens deze data kunt vinden, is de HoHoHo-kerstmarkt . Als u op zoek bent naar een geschenk dat perfect en volledig origineel is, kunt u het op deze site vinden. U hoeft alleen maar een wandeling te maken tussen de vele kraampjes, waar u accessoires, mode, accessoires, kunst etc. kunt zien.

Evenzo zijn er ook veel activiteiten die worden uitgevoerd voor de kleintjes. Om deze reden zijn er meestal optredens, kerstliederen, speelgoedbibliotheken, live-dansen en zelfs enkele jaren komen de Drie Wijzen de brieven van de jongens en meisjes ophalen. Je vindt deze markt in de Tapinería Markt van de stad .

Deze wordt op die plek geplaatst van 21 december tot 5 januari. Bovendien zijn de openingstijden elke dag van 11.00 uur tot 21.00 uur, behalve op 24, 31 en 5 januari, dan is het alleen van 10.00 uur tot 15.00 uur. Op 25 december en 1 januari blijft de markt gesloten.

 

Beefeater kerstmarkt

Als je op zoek bent naar een levendiger plan tijdens je bezoek aan de stad, moet je ook weten dat er in Valencia kerstmarkten zijn waar je iets kunt drinken en genieten van goede muziek. Dit is de chaos van de Beefeater Xmas Market . Hier kun je genieten van wat Britse accenten voor deze speciale data.

Daarom, als u naar deze markt gaat, kunt u dit het beste doen met uw partner of vrienden. Daar zie je veel lichten, cocktails, livemuziek, merchandising van het merk Beefeater en andere Engelse producten. Hoewel de exacte data nog niet bekend zijn, vond het vorig jaar plaats tussen 11 en 24 december, dus dit jaar kunnen de data vergelijkbaar zijn.

 

Kerst - kermis

We gaan verder met nog een van de geweldige evenementen die plaatsvinden tijdens de kerstperiode in Valencia. Weliswaar kan dit niet als zodanig als een kerstmarkt worden beschouwd, maar op deze plaats vind je ook een grote verscheidenheid aan kramen. Dit is de kerstkermis, die meestal in het havengebied staat.

Daar kunnen de kleintjes genieten van de heerlijke suikerspin, lichtjes, muziek en de leukste kermisattracties . Hoewel de data voor dit jaar nog niet zijn bevestigd, is de waarheid dat de vorige editie bijna twee maanden duurde, van 3 december tot 23 januari.

Onder de vele attracties die je kunt vinden, zie je veel spelcabines, bingo's, tombola's, enz. U vindt er ook een breed scala aan eetkraampjes, waar u kunt kiezen voor typische gerechten uit die tijd en streek of voor snellere opties, zoals hamburgers en pizza's. Hoewel het in Valencia niet als een kerstmarkt kan worden beschouwd, is het wel een van de levendigste plekken tijdens de kerstdagen .

 

Markt der Koningen in de Cabañal

Deze kerstmarkt in Valencia wordt elk jaar tussen 3 en 6 januari gehouden. Dit is de koningsmarkt , die wordt gehouden in de Cabañal, waar je een grote verscheidenheid aan kraampjes kunt vinden. Daar zie je verschillende producten zoals kleding, sieraden, speelgoed en een grote verscheidenheid aan cadeaus voor kinderen en volwassenen.

Het is waar dat voor 2023 de officiële data van deze markt nog niet zijn vrijgegeven, maar hij zal zeker zijn deuren openen tijdens de eerste dagen van januari. Het programma van de laatste editie was van 10.00 uur tot 21.00 uur en vond plaats langs de Avenida Mediterrani, een van de hoofdwegen in Cabanyal.

Natuurlijk blijft deze kerstmarkt in Valencia op 5 januari, de vooravond van de grote Driekoningendag, bijna de hele dag open. Als u een onvergetelijke vakantie wilt doorbrengen, beleeft u in Valencia een unieke kerst.

 

Kerstmarkt Luis Vives

Als u van plan bent uw kerstvakantie in Valencia door te brengen, mag u de kans niet missen om de Luis Vives Christmas Fair te bezoeken, waar u veel lokale kunst en ambachten kunt zien . Het is waar dat voor dit jaar de data nog niet zijn bevestigd, maar vorig jaar werd het gehouden van 23 december tot 6 januari.

Het Luis Vives-instituut organiseert deze kerstmarkt al enkele jaren in Valencia, met name in het centrum van de stad. Als je erover denkt om kerstinkopen te doen, zoals versieringen of een cadeau, dan ben je hier aan het juiste adres.

Daar kun je ook zien hoe activiteiten worden uitgevoerd voor de kleintjes en muziek voor elk wat wils. Bovendien schuift, zoals elk jaar, een van de studenten van het IES Luis Vives aan bij de meer dan veertig ambachtelijke kraampjes op de markt, waar je kunt leren over de kunst die daar wordt bewerkt.

 

Plannen voor een perfecte kerst in Valencia

Nu weet je wat de belangrijkste kerstmarkten in Valencia zijn, die je kunt bezoeken in de maand december en een deel van januari 2023. 

 

Wat kun je nog meer ondernemen in Valencia tijdens de kersttijd:

Schaatsen

Een van de activiteiten waar je tijdens de kerstdagen in Valencia niet mee kunt stoppen, is schaatsen. Dit is een van de meest prominente attracties in de stad op deze data en bevindt zich op de Plaza del Ayuntamiento . Dit wordt uitgevoerd door de vereniging van kooplieden van het historische centrum, die elk jaar veel mensen weet aan te trekken.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken als je met je kinderen of neefjes gaat, want die hebben ook een baan zodat de kleintjes zich ook kunnen vermaken tijdens het schaatsen. Een van de beste plannen om Kerstmis met het gezin door te brengen.

 

Geniet van de kerstverlichting

Naast slenteren door de vele kerstmarkten in Valencia, is een van de leukste activiteiten in de stad tijdens deze data een goede wandeling maken en genieten van de ongelooflijke kerstverlichting . Er is niets beters dan met het gezin naar de vele veelkleurige lichten te kijken die een indrukwekkend schouwspel creëren.

Onze aanbeveling is dat je naar de lichten kijkt in het Ciutat Vella-gebied, de Plaza del Ayuntamiento en het hele stadscentrum. Het wordt vast en zeker een onvergetelijke ervaring.

 

Bezoek de kerststallen

Een andere geweldige kerstactiviteit die je tijdens je bezoek aan Valencia moet doen, is een bezoek brengen aan de kerststallen in de stad . Als dit deel van Spanje ergens om bekend staat, dan is het wel om het traditionele vakmanschap in vele opzichten, zoals het maken van kerststallen.

Daarom zult u, als u een wandeling door de stad maakt, verschillende geboortes kunnen waarderen, zoals die op de Plaza del Ayuntamiento of die in de kathedraal van Valencia . Een totaal unieke ervaring, waar u de kwaliteit van de Valenciaanse ambachten en de zorg die wordt besteed aan de uitwerking van elk stuk kunt observeren. .

Natuur op

Als je van plan bent om met de kleintjes naar Valencia te gaan met Kerstmis, mag je de 'Naturalize on'-activiteit die plaatsvindt in de Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia niet missen . Hier kun je genieten van een leuke rondleiding met led-verlichting, waarmee je jezelf kunt vervoeren naar een magische en originele wereld. Ongetwijfeld een van de plannen die volwassenen en kinderen het leukst vinden.

 

Workshops voor kinderen

Het lijkt erop dat er tijdens de kerstperiode veel activiteiten zijn gericht op de kleintjes. Daarom, als je met kinderen naar Valencia komt met Kerstmis, is een van de opties voor hen om plezier te hebben om naar een van de vele workshops te gaan die worden gehouden in de Stad van Kunsten en Wetenschappen.

Daar zullen ze een breed scala aan activiteiten uitvoeren, waarmee ze zich te allen tijde zullen vermaken terwijl ze tegelijkertijd verschillende dingen leren die met wetenschap te maken hebben. Een geweldige optie om een leuke kerstmiddag door te brengen in deze prachtige stad.

 

Zoals je hebt gezien, worden er elk jaar veel kerstmarkten gehouden in Valencia, wat een grote attractie is voor veel toeristen, niet alleen uit andere delen van Spanje, maar ook uit de hele wereld. 

Als je erover denkt om een vakantie door te brengen in een stad vol charme, dan is een reis naar Valencia de beste optie. Daar kun je de tradities en cultuur goed opsnuiven en de authentieke Valenciaanse gastronomie proeven.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ANDALUSIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :