DE ZONNEBLOEMEN ROUTE IN SPANJE, OFWEL DE RUTA POR LOS CAMPOS DE GIRASOLES.

De zonen bloemen bloeien van Juli tot Oktober vanaf dezelfde tijd kun je van de zonnebloemen route in Spanje genieten, ofwel de ruta por los campos de girasoles. - Ken jij  de ‘gouden’ zonnebloemen route in Spanje, in het Spaans " de ruta por los campos de girasoles". Zonnebloemen kun je natuurlijk in heel Spanje vinden, maar er zijn plaatsen waar de kans om deze mooie bloemen te bekijken groter is. 

Deze prachtige bloem bloeit in de maanden juli tot oktober hierbij kan deze bloem een hoogte bereiken tot 3 meter deze eenjarige plant kunnen meerdere bloemhoofden voortbrengen. De zonnebloemen kunnen tot 30 cm grote bloemhoofden krijgen die ook typisch z

Deze prachtige bloem bloeit in de maanden juli tot oktober hierbij kan deze bloem een hoogte bereiken tot 3 meter deze eenjarige plant kunnen meerdere bloem hoofden voortbrengen. De zonnebloemen kunnen tot 30 cm grote bloem hoofden krijgen die ook typisch zijn van de zonnebloemen.

Booking.com

De zonnebloem heeft zijn naam te danken van de onvolwassen planten waarvan de bloemknop nog niet geopend is overdag en op dagen waar de zon schijnt met de zon meedraaien. ‘s Nachts gaat de bloemknop weer terug naar de oostelijke stand. Maar waar kun je nu de mooiste en de prachtigste zonnebloemvelden bewonderen in Spanje?

 

La Bureba

De bekendste ‘campos de España’ regio van Spanje wat betreft zonnebloemvelden is La Bureba in de provincie Burgos (Castilla y León). De kans op het zien van honderden hectaren met girasoles is in het gebied tussen Briviesca en Poza de la Sal erg groot. Hier zijn leuke routes te rijden waarbij men kan genieten van panoramische uitzichten bij verschillende uitkijkpunten.

Campo de Gómara

Een ander bekend gebied is de Campo de Gómara in Cardejón, provincie Soria (Castilla y León). Op meer dan 1.000 hectare staan miljoenen zonnebloemen waarbij dit er uitziet als een ‘mar de girasoles’. Ook hier is het mogelijk om mooie routes te rijden over verharde en onverharde wegen.

DE ZONNEBLOEMEN ROUTE IN SPANJE, OFWEL DE RUTA POR LOS CAMPOS DE GIRASOLES.

Campiña de Carmona

Carmona is gelegen in de provincie Sevilla (Andalusië) en is een gebied waarbij men spreekt over zo’n 30.000 hectare zonnebloemvelden. Het gebied Los Alcores is wellicht het meest toeristisch waarbij je tijdens een bezoek niet moet opkijken van busladingen met Japanse of Chinese toeristen. Naast Carmona zijn er ook veel zonnebloemvelden te vinden in en rond de plaats Aljarafe, tevens in de provincie Sevilla.

Antequera

Inwoners en bezoekers van de provincie Málaga en de Costa del Sol hoeven niet ver te rijden als ze mooie foto’s willen maken van zonnebloemvelden. Rondom de stad Antequera in het binnenland van Málaga staan ook veel velden vol met de girasoles waarbij deze makkelijk te bereiken zijn.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :