Het bruisende hart van Gran Canaria is wel Playa del Inglés.


Dé badplaats op Gran Canaria is Playa del Inglés hier vind je alles voor een leuke, onbezorgde zonvakantie. Zullen we eens kijken naar de mogelijkheden? Hier op Playa del Inglés  vind je een kilometerslang zandstrand, leuke hotels en bruisende uitgaans gelegenheden. Neem daarbij het prachtige weer en de vrij korte vliegtijd,  ja wat wil je dan nog meer.


Het bruisende hart van Gran Canaria is wel Playa del Inglés.

Playa del Inglés in een vogelvlucht

Zeg je Canarische eilanden dan zeg je Gran Canaria. Want hoewel dit niet het grootste Canarische eiland is, is het wel de meest bekende. Zeg je Gran Canaria dan zeg je Playa del Inglés. Want deze badplaats is, ondanks dat het nog geen 50 jaar oud is, zonder twijfel het kloppende hart van het eiland.

Fijn aan een vakantie naar Playa del Inglés is dat je maar kort hoeft te vliegen (ca. 4,5 uur vanuit Nederland) en dat het er zelfs in de winter lekker weer is. Dit dankt het eiland – en ook de andere Canarische eilanden overigens – aan de ligging nabij de evenaar.

Maar Playa del Inglés heeft meer in huis; het is niet voor niets het meest bruisende deel van het eiland. Kijk je mee naar wat de badplaats je te bieden heeft?


Booking.com

Strand, strand en nóg eens… strand!

Wist je dat de badplaats haar naam te danken heeft aan het strand? Playa del Inglés betekent namelijk ‘het strand van de Engelsen’. Zij waren de eerste toeristen die hier hun strandlaken uitvouwden, maar inmiddels weten toeristen van alle nationaliteiten de weg naar het immens lange en brede zandstrand te vinden.

Het strand van Playa del Inglés is maar liefst 7 km lang. Ruimte genoeg dus om vanaf je handdoek – of tegen betaling vanaf een ligbedje – te genieten van de Spaanse zon.

Er worden door lokale ondernemers talloze watersporten aangeboden en je hebt de mogelijkheid om een tochtje te maken op zo’n hilarische bananenboot. Vergeet je niet je GoPro om te binden en ons een tof vakantiefilmpje te sturen?Slenteren over de strandboulevard

Langs het strand vind je een gezellige boulevard met een ruime keuze aan eetgelegenheden, winkeltjes, ijscoboeren (goddelijk!) en speelhallen. Leuk om de avond mee te starten! Met de nadruk op starten, want je kunt tot in de vroege uurtjes doorgaan in Playa del Inglés. Gelukkig kun je dan de volgende dag weer bijkomen aan het strand.

Het weer  op Playa del Inglés


Maak kennis met de Centro Comercial

Ben jij gewend dat een badplaats talloze straten rondom een centrum kent met op elke hoek een andere uitgaansgelegenheid? In Playa del Inglés werkt dat net even anders. De meeste uitgaansgelegenheden – zoals bars en discotheken maar, ook winkels en restaurants – zijn gevestigd in de zogenaamde centro comercial.

Een echt stadscentrum kent het hierdoor niet. Of dat heel erg is? Nee. Je vindt namelijk wel alles in één centrum én elk centrum heeft zo haar eigen karakter. Aan jou de keuze waar je heen gaat:

  • Kasbah vormt samen met Metro en Plaza één groot uitgaanscentrum. Waar oudere vakantiegangers zich verzamelen op het plein bij Kasbah, zal het jonge publiek afzakken naar het lager gelegen Plaza. Dit centrum is een soort van ondergrondse arena met rondom winkels en uitgaansgelegenheden. 
  • Nederlanders komen graag samen in Gran Chapparal, waar je o.a. het Heineken Café vindt.
  • Yumbo is de plek waar veel homo’s samen komen. Houd er rekening mee dat het wel een beetje over the top en extravagant kan zijn.
  • Zin in een broodje bratwurst? Breng een bezoek aan Cita. Dit winkel- en uitgaanscentrum is geheel ingespeeld op Duitse toeristen.


De leukste uitstapjes vanuit Playa del Inglés

Wil jij behalve strand, barretjes en restaurants ook nog wat meer zien van Gran Canaria? Je hebt de mogelijkheid om – bijvoorbeeld via de reisleiding of het personeel van je hotel – excursies te boeken. Ook kun je een auto huren en zelf op pad gaan.

Wat we je in elk geval aanraden?

  • Maak een wandeling richting het nabijgelegen Dunas de Maspalomas en sta oog in oog met een indrukwekkend duinlandschap. Alsof je midden in de Sahara staat!
  • Boek een 4×4 safari en ontdek hoe mooi het binnenland, de bergen en de ruigere delen van Gran Canaria zijn.
  • Ga naar de haven van de badplaats Puerto Rico. Meerdere keren per dag vertrekken hier boten om op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen.
  • Breng een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas, de grootste stad van de Canarische eilanden. Met name de historische wijk La Vegueta is een aanrader.
  • Beleef een traditionele Canarische avond in de grotten van Guayadeque. Inclusief muziek en lokaal eten!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR gran canaria nooit VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Canarische eilanden

Misschien ook interessant: