Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Cultuur op Tenerife

Cultuur op het eiland Tenerife: culturele hoogtepunten die je zeker niet mag missen.

Prachtige droomstranden, geweldige vulkanische landschappen en vorstelijke resorts, maar het Canarische eiland Tenerife heeft meer te bieden. Laat je onder dompelen  in de cultuur op Tenerife. Hier lees je een kant van ‘het Canarische eiland Tenerife van de eeuwige lente’ dat je nog niet kent. Met culturele hoogtepunten die je zeker niet missen mag.

Cultuur op Tenerife - Beleef Spanje

Hoofdstad Santa Cruz

Naast het heerlijke strand, vind je in de hoofdstad Santa Cruz heet veel prachtige monumenten. Op Plaza de la Candelaria in Santa Cruz vind je El Trionfo. Het marmeren beeld is in de 18e eeuw ontworpen en stelt de beschermheilige van Tenerife voor. Ook het 18e eeuwse Palacio de Carta vind je aan dit plein. Van buiten al een plaatje, maar van binnen helemaal. De oudste monumenten van de hoofdstad zijn het Parque de Sanabria-Tarsi met de barokke kerk van San Francisco, de oude Iglesia de la Concepcion met een aangebouwde klokkentoren, en het Gummer Theater.

Booking.com

Piramides van Güímar

Bij het plaatsje Güímar vind je de Piramides van Güímar, een zestal piramides bestaande uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar gestapeld zijn. Opvallend is dat de stenen niet uit de directe omgeving komen, maar dat het bestaat uit lavagesteente van elders op het eiland.

Religieuze hoofdstad La Laguna

Religieuze hoofdstad La Laguna

Hoewel Santa Cruz al luttele jaren de hoofdstad is van Tenerife, was dit vroeger de stad La Laguna. San Cristóbal de La Laguna is de religieuze hoofdstad van het eiland. Tijdens een bezoek aan de stad kun je dan ook veel kerken, kathedralen en kloosters bezoeken. Breng een bezoek aan het bisschoppelijk paleis Palacio Episcopal of bezichtig het Palacio de Nava y Grimón.

 

Authentiek Garachico

De stad Garachico is een aaneenschakeling van smalle straatjes, historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Castillo de San Miguel, het kasteel van waaruit de stad vroeger werd beschermd tegen piraten. En hoewel je Palacio de los Condes de la Gomera niet van binnen kunt bekijken, is alleen de buitenkant al de moeite waard. Je vindt het paleis aan het plein Plaza de la Libertad, een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Drink samen een glas wijn of vraag of je een spelletje domino mee mag spelen.

Puerto de la Cruz

Hoewel Puerto de la Cruz van oorsprong een oud vissersdorpje is, is het een van de populairste badplaatsen op het eiland. Maak een wandeling door de stad en geniet van de historische gebouwen. Je vindt hier onder meer Castillo de San Felipe en Castillo de San Juan. Beide oude kastelen deden vroeger dienst als fort om het dorp te beschermen. Of bezoek de overblijfselen van een kloosterruïne, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over zee.

Puerto de la Cruz - beleef Spanje

Cultuur op Tenerife

Naast alle culturele bezienswaardigheden worden op Tenerife het hele jaar door culturele festivals gehouden. Op de eerste zondag van augustus is Bedevaart van la Esperanza. Het is een geweldige gelegenheid om van dichtbij een van de meest diep gewortelde bedevaarten van het eiland mee te maken. Dompel je onder in het rumoerige en bruisende feestgewoel, waar eten en wijn eregasten zijn. In mei en juni wordt het feest Corpus van La Orotava gevierd. Gedurende deze maanden worden in de straten in de buurt van het Plaza del Ayuntamiento tapijten van bloemen, zout en heide gemaakt.

Tijdens het feest van San Roque in Garachico, vindt het Feest van de Tradities plaats. Tijdens dit spektakel in augustus wordt het beste van de Canarische folklore getoond. In februari en maart verandert de hoofdstad Santa Cruz met de komst van carnaval in een feeststad. En de inwoners weten hoe ze feest moeten vieren. Wekenlang worden straten en pleinen omgetoverd tot een groot festival. Mensen steken zich in kleurrijke kostuums, nemen deel aan optochten en zingen en dansen tot in de vroege uurtjes. Wie dacht dat er geen cultuur op Tenerife te vinden is, heeft het mis.

Cultuur op Tenerife - Beleef Spanje
Bron: Zoover.nl

Wat kunnen we ondernemen op Gran Canaria

Dit Is misschien ook interessant: