Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Monasterio de Piedra in Nuévalos, Zaragoza


Monasterio de Piedra in Nuévalos, Zaragoza

Dit fantastische natuurpark, Monasterio de Piedra in Nuévalos ligt in de provincie Zaragoza - Dit prachtige natuur- en waterspektakel en het Monasterio de Piedra (klooster) is echt een bezoek waard en de wandelroute moet elke echte natuur- en wandelliefhebber als je hier in de buurt komt eens afleggen.Verstopt, midden in de ruige bergen van de provincie Zaragoza in de deelstaat Aragón vind je dit prachtige natuurpark "Monasterio de Piedra". Het magische natuurpark is niet zo groot en kan eenvoudig via makkelijke wegen en paden binnen 2,5 uur ontdekt worden waarbij buiten de overweldigende natuur het water met prachtige watervallen en grotten de hoofdrollen spelen.

MONASTERIO DE PIEDRA IN NUÉVALOS, ZARAGOZA - Beleef Spanje

Ondanks het feit dat de meeste Spanjaarden en internationale natuurliefhebbers het Monasterio de Piedra kennen als natuurpark is het eigenlijk, zoals de naam al aangeeft, een Monasterio ofwel een klooster van steen (de Piedra). Tegenwoordig is dat klooster te bezoeken en ligt er een hotel met daarbij het natuurpark.

 

Klooster

Het klooster van Piedra ligt in een van de meest kale gebieden van Aragon. Het klooster was vroeger een kasteel van de Moren die dat als verdedigingsfort gebruikten in de strijd tegen de Christenen. Het werd echter in 1194 door Alfonso II tijdens de Reconquista veroverd.

Alfonso II en zijn vrouw Doña Sancha schonken dit oud Moors kasteel aan de monniken van de Cisterciënzer Orde. Het Moorse kasteel werd daarna gedurende 23 jaar omgebouwd tot een klooster met barokke en gotische stijlen en een strakke en simpele architectuur. Na vele schermutselingen raakte het klooster na 1835 in vergetelheid maar vijf jaar later in 1840 kocht de familie Muntadas het klooster op een openbare veiling. De familie kocht het klooster omdat ze verliefd waren geworden op de omgeving en de natuur waarna zij zorgden voor de verdere ontwikkeling en behoud van de omgeving.

Booking.com

Watervallen

In het natuurpark Monasterio de Piedra draait alles om het water. Het is de stroming van de rivier Piedra (vandaar dus de naam van het park) die het gesteente heeft gemodelleerd tot meren, grotten en diverse grote en kleine watervallen. Er zijn in het natuurpark prachtige landschappen te ontdekken zoals het spiegelmeer, de rots van de duivel, de vele watervallen en rotspartijen, de baden van Diana en diverse mooie grotten die verstopt zitten achter de watervallen en stroomversnellingen. Daarnaast heeft het natuurpark dichte oeverbossen met vele soorten dieren en planten waardoor het park gezien kan worden als een klein ecosysteem.

 

Wandeling

De wandeling door het park is niet erg lang, zo’n 5 kilometer waar je als geoefende wandelaar ruim 2,5 uur over zal doen. Je zult echter tijdens de wandeling op meerdere plaatsen stil gaan staan omdat er veel moois te zien zal zijn waardoor de wandeling iets langer zal duren, maar dat zal zeker de moeite waard zijn. Er zijn wel meerdere hoogteverschillen.

Direct na het begin van de wandelroute zal je de eerste waterval tegenkomen, de “Baño de Diana” waarna de route doorgaat naar de waterval “Cascada de la Trinidad”, meteen een van de mooiste van de hele route. Na deze mooie waterval vervolg je de route naar de volgende waterval “Cascada de la Caprichosa” waar tevens een uitzichtpunt is, een van de bekendste en meest gefotografeerde van het hele natuurpark.

Als je hier even hebt genoten van het uitzicht en de waterval kun je de route vervolgen naar de plaats waar de rivier Piedra ontspringt of het “Nacimiento del río Piedra”. Deze waterversnelling is prachtig gelegen tussen de hoge bomen en omringt door prachtige natuur, het zou zomaar een sprookje kunnen zijn. Na een korte pauze vervolg je de route naar de grot “Gruta Iris”, een van de meest geliefde punten van de wandelroute. Let hier goed op want het kan glad zijn maar het is de moeite waard om door te lopen naar de 50 meter hoge “Cola de Caballo” waterval. Na deze mooie en hoge waterval vervolg je de wandeling naar het “Lago del Espejo” of spiegelmeer.

Rots van de duivel

Er wordt verteld dat de monniken van het oude klooster op een dag en vrouw bevrijd hadden die bezeten was. De meest kansarme en verdrevenen, zoals deze vrouw, wilden wraak en beloofden het klooster te verbranden. De monniken konden niets anders doen dan bidden. In de tussentijd wilde de duivel wel laten zien wat die kon en had zich voorgenomen om een enorme rots op het klooster te werpen. Met het luiden van de klokken schrok de duivel zo, dat hij de rots liet vallen waar hij nou ligt: de rots van de duivel.

 

Prijzen

Als je de Monasterio de Piedra wilt gaan bezoeken moet je er rekening mee houden dat dit niet gratis is. Het is echter wel de moeite waard en het onderhoud kost natuurlijk wel wat. Als je alleen het natuurpark met de watervallen wilt bezoeken kost dat voor een volwassene 8,50 euro en voor kinderen tussen 4-11 jaar 5 euro. 65 plussers betalen tevens 8,50 euro. Als je het klooster en het natuurpark met de watervallen wilt bezoeken heeft dat een prijs van 16,00 euro voor volwassenen en voor de kinderen tussen 4-11 jaar en 65 plussers 11 euro.

 

Openingstijden

van 31 maart tot 31 mei, 9.00 uur om 20:00 uur Toegang sluiten: 18.30 uur.

van 1 juni tot 31 augustus, 9.00 uur om 21.30 uur. Toegangssluiting: 20.00 uur

van 1 september tot 27 oktober, 9.00 uur om 20:00 uur Toegang sluiten: 18.30 uur.

van 28 oktober tot 30 maart, 9.00 uur om 19:00 uur Toegang sluiting: 17.30 uur.

 

Kloosteruren: elke dag vanaf 10:00 uur om 18:00 uur

Contactgegevens

Monasterio de Piedra

50210  Nuévalos, Zaragoza  (Aragón)

acliente@monasteriopiedra.com

monasteriopiedra.com/el-parque/

Tel.:+34 976870700

Lokalisatie

Autonome regio: Aragón

Provincie/Eiland: Zaragoza

Reserveringen

Tel.: +34 976870700

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ZARAGOZA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ZARAGOZA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :