Ongeschreven regels als je gaat vliegen


ONGESCHREVEN REGELS ALS JE GAAT VLIEGEN

Met deze ongeschreven regels kan vliegen voor iedereen een stuk leuker zijn. Houd je aan de vliegtuigetiquette en dan heb je geen vliegtuigergernissen

Ongeschreven vliegregels, houd jij je aan deze ongeschreven gedragsregels? Ken jij de ongeschreven vliegtuigregels? Je kent ze vast deze ongeschreven gedragsregels maar houd jij je er ook aan? Laten we er eens  een aantal voor je op een rijtje zetten, en we zijn ook wel benieuwd aan hoeveel van deze vliegreis missers jij je schuldig maakt.

Ongeschreven vliegregels - ongeschreven gedragsregels in een vliegtuig - Beleef Spanje
 1. Vraag nooit of je voor mag in de rij voor security

Het zal je verbazen hoeveel fijner je vakantie begint wanneer je niet rennend en heftig zwetend bij security aankomt. En zo breng je andere mensen ook niet in verlegenheid. Want hey: moreel dilemma! Zeggen ze nee? Dan worden ze als eikel afgeschilderd. Laten ze je voor? Dan zouden ze hun vakantiebestemming niet halen als blikken konden doden.

 

 1. Word niet boos als securitypersoneel onbeleefd doet

Ze herhalen zichzelf constant, maar toch zitten er nog van die sufferds bij die vloeistoffen niet uit hun tas halen of de laptop niet in de bak plaatsen. Logisch dat die glimlach weleens van hun gezicht wordt gepoetst. Ga dan ook niet met ze in discussie.

 

 1. Laat jouw 20 securitybakken niet op de rand staan

Laat al die bakken niet op de rand van de securityband staan terwijl je naar de bodyscanner slentert. Geen wonder dat het securitypersoneel vaker wel dan niet chagrijnig is.

Booking.com
 1. Vraag een vreemde niet op je spullen te passen

Snel een koffietje pakken of nog even plassen voor de zekerheid? Neem je spullen mee! Het kan je niet ontgaan zijn dat er herhaaldelijk wordt omgeroepen dat je spullen niet onbemand of bij een vreemde kunt achterlaten. Nee, ook niet als ze er betrouwbaar uitzien.

 

 1. Boos worden als iemand voordringt tijdens ‘t boarden

Omarm de totale chaos van het boardingproces. Voorkruipers? Lekker belangrijk. Je hebt een stoel en komt allemaal op dezelfde tijd op je vakantiebestemming aan.

 

 1. Neem geen warm eten mee tijdens de vlucht

Zéker niet als iedereen kan ruiken dat je je handbagage hebt volgepropt met Maccie D’s. Die geur van vet en vlees neemt niet iedereen je in dank af.

 

 1. Zorg dat je je handbagage kunt optillen

Zo gênant als je je eigen handbagage niet in het vak kunt tillen en je koffer bijna op het hoofd van je buurman belandt. Hoe aardig die medereiziger er ook uitziet, van binnen vervloekt hij je.

 

 1. Windjes laten in het vliegtuig

De enige acceptabele plek om scheten in een vliegtuig te laten, is wanneer je door de eerste klas loopt. Grapje!

 

 1. Je bent moreel verplicht om van plek te wisselen

Bijvoorbeeld zodat iemand naast zijn kind, bejaarde moeder of zieke parntner kan zitten. In andere gevallen mag je weigeren. Al wil je misschien nog over je hart strijken als mensen op huwelijksreis zijn.

 

 1. Leun niet achterover als je economy vliegt

De hoeveelheid extra comfort die je krijgt is niets vergeleken met de ongemakkelijke kettingreactie die je achter je veroorzaakt. Tot. De. Laatste. Rij!

 1. De middelste zitplaats krijgt de armsteunen 

De ongelukkige ziel op de middelste stoel heeft één voordeel: de armsteunen. In het beste geval kun je je elleboog op het randje van de armsteun leggen. En als ze het niet gebruiken? Nee! Geniet van je raam of gangpad.

 

 1. Je mag best iets zeggen tegen de ouders van een vervelend kind

Nee, dat geldt niet voor een huilende baby. Maar ouders, als je niet tussenbeide komt als je vijfjarige tegen de stoel blijft schoppen, wees dan niet verbaasd als iemand een hartig woordje met jouw kiddo spreekt.

 

 1. Je bent ook verantwoordelijk voor jezelf als je slaapt

Je buurman wakker maken omdat er drankjes geserveerd worden? Niet ok. Het is alleen acceptabel om je buurman te wekken, uitgezonderd als je moet plassen, wanneer hij de controle over zichzelf is verloren. Dus als hij op je kwijlt of zijn hoofd op je schouder legt. Ieuw!

 

 1. Sta niet half op wanneer iemand de rij uit wil

Zo dwing je iemand ongemakkelijk langs je benen te kruipen, terwijl diegene juist zo hard mogelijk probeert om je niet aan te raken. Wees een fatsoenlijk persoon en stap het gangpad in.

 

 1. Trek niet aan de stoel voor je wanneer je opstaat

Je medepassagiers verdienen het niet om telkens bij het opstaan een halve whiplash-ervaring te krijgen.

 1. Word niet tipsy

Wees lief tegen de stewardessen en grote kans dat de gratis drankjes jouw kant op komen omdat je zo’n zonnetje bent. Maar, vergeet niet dat die Bloody Mary’s extra hard aankomen op grote hoogte.

 

 1. Doe niet zo hysterich bij turbulentie

Een beetje gehobbel is geen turbulentie. De meeste turbulentie – zelfs de behoorlijk gemene variant waarbij het lijkt alsof je een paar meter uit de lucht valt – is niet gevaarlijk. Tenminste, als je weet hoe je moet luisteren naar de piloot en je gordel moet omdoen.

 

 1. Niet met je blote kakkies in het gangpad

Weet je hoeveel mensen voeten van anderen niet echt smakelijk vinden? Dat zijn er héél veel! Dus als je je schoenen uitdoet, houd je voeten dan uit het oog van andere passagiers.

 

 1. Spugen? Doe het in een dubbel zakje

Last van luchtziekte? Geef alsjeblieft over ín het zakje. Twee zakjes over elkaar bij voorkeur. Vraag de zakjes van je medepassagiers en versterk het zakje zoveel mogelijk! Want ondanks het feit dat deze dingen slechts voor één doel zijn ontworpen, zullen ze je op het cruciale moment in de steek laten, waardoor je eindigt met een schoot vol Thais eten. 

 1. Ook bij het uitstappen mag je niet iedereen aan de kant beuken

Wanneer het stoelriemlampje uitgaat, is er altijd die niet-zo-geliefde vakantieganger die vanaf de achterste rij naar zijn tas probeert te rennen, die ergens halverwege het vliegtuig in het bagagevak ligt. Medepassagiers worden daarbij niet ontzien. Wees niet die persoon!

 

 1. Wees niet zo aggressief bij de bagageband

Je bent moe en wilt je koffer zo snel mogelijk van die band plukken. Gelukkig vind je een perfect plekje, ongeveer drie meter van de band af. Zo kunnen je medevakantiegangers hun koffer nog van de band halen. Wees niet dat gekkie die vlak voor iemands neus gaat staan zuchten en mopperen. Je koffer komt er niet sneller door.

Hoeveel vliegregels schend jij weleens? Laat het ons weten in een reactie!

 

Bron: Thrillist & Zoover

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: