Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Verrassend Sevilla - Laat je verrassen bij je bezoek aan deze authentieke stad Sevilla.

Laat je verrassen bij je bezoek aan deze authentieke, Zuid-Spaanse stad Sevilla. Mijn eerste kennismaking met Spanje was toen ik een voor een langere tijd in Sevilla was. Toen kwam ik er ook achter dat Sevilla als hoofdstad van Andalusië meer heeft te bieden.

Verrassend Sevilla - Laat je verrassen bij je bezoek aan deze oorspronkelijke, Zuid-Spaanse stad Sevilla. Mijn eerste kennismaking met Sevilla was toen ik voor een langere tijd in Sevilla verbleef.

Waar ik erachter kwam dat Sevilla als hoofdstad van Andalusië meer heeft te bieden dan Real Alcázar en Plaza de España. Hier een paar verrassende dingen voor die je bij een bezoek aan deze pure, Zuid-Spaanse stad kunt doen.

Sevilla - Beleef Spanje

Markten afstruinen

Tijdens mijn reizen vind ik het heerlijk om rond te slenteren over lokale markten. En waar kun je beter de specialiteiten van Spanje ontdekken dan op de bekende overdekte Markthallen (mercado) van Sevilla ? Mercado del Arenal is van buiten een prachtig gebouw om te zien en vol met heerlijk vers eten van binnen. Wat bijzonder is aan deze overdekte markt is dat er regelmatig wijnproeverijen worden georganiseerd. Ook leuk: Mercado de Triana. Hier is het ook genieten geblazen van alle etenswaren die worden aangeboden. In deze overdekte markt is een klein restaurantje waar je onder het genot van een lekker wijntje de beste oesters van Sevilla kunt eten.

Booking.com

Hiken in Sierra Sur de Sevilla

Wanneer ik een stedentrip maak, is voor mij de combinatie stad en natuur belangrijk. Rondom Sevilla vind je een aantal prachtige plekken om te wandelen. Voor een avontuurlijke dag hiken koos ik voor Sierra Sur de Sevilla. Het natuurgebied vind je ten zuidoosten van Sevilla en grenst ook aan Málaga en Córdoba. Sla tijdens je wandeling zeker het dorpje Badolatosa niet over. Je kunt hier met een kano de rivier over, maar ook genieten van de smalle Spaanse straatjes en witte huizen.

 

Slenteren door Barrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk van Sevilla. Een doolhof aan smalle, kronkelige straatjes en pittoreske steegjes laat je telkens weer op een ander pleintje uitkomen. Er zijn tal van bezienswaardigheden in deze sfeervolle wijk. Mijn favoriet? Casa de Pilatos! Het paleis werd aan het eind van de 16e eeuw gebouwd en is fraai versierd met azulejos. Bekijk ook zeker de mooie binnentuin.

Ik was onder de indruk: ‘Het Huis van Pilates trekt minder toeristen dan bijvoorbeeld de Real Alcázar, maar het is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De tuinen en de Romeinse beelden geven het veel grandeur.’ Maar Barrio Santa Cruz heeft nog veel meer te bieden. In de Callejón del Agua op nummer twee vind je een fraai herenhuis met een statige binnenplaats en op het Plaza del Triunfo valt vooral het beeld op van de Onbevlekte Ontvangenis.

Picknicken in Parque de María Luisa

Bruggetjes, fonteinen, idyllische plekjes, een waterval en uitgestrekte grasvelden maken het Parque María Luisa de perfecte plek om de hitte van de stad te ontvluchten en van een picknick te genieten. Koop verse broodjes, neem een goede fles wijn mee, wat fruit en je bent er helemaal klaar voor. Ontspan, en geniet van een luie middag in het park tijdens je stedentrip Sevilla.

 

Bezoek een flamenco show tijdens je stedentrip Sevilla

Andalusië is de bakermat van de flamenco. Sevilla is dan ook dé plaats om een flamenco bar te bezoeken of de dans te leren. De enige bar waar je in Sevilla nog je portemonnee dicht kunt houden voor een flamenco show is La Carbonería. Op het binnenterras wordt elke dag om 23 uur een gratis flamenco show gegeven. Deze iets wat alternatieve bar ziet er vanaf de buitenkant niet meteen uit als een bar, dus pas op dat je er niet voorbij loopt.

Bron: Zoover!     Author: Marcel

Dit Is misschien ook interessant: