DE SPAANSE SMARTPHONE APP 'ALERTCOPS' 

De Spaanse smartphone app 'AlertCops'  om misdrijven te melden. Als je in Spanje bent bestolen, of er is iets kapot gemaakt is of je bent je reisdocumenten of andere documenten kwijt geraakt en je wilt of moet aangifte doen ( ‘Denuncia”’ ), en je bent niet de Spaanse taal machtig dan kun je in het Engels met de Spaanse politie bellen en om assistentie vragen. Deze aangifte is zeer zeker belangrijk voor je reisverzekering en ook om nieuwe documenten aan te vragen. Je kunt dit ook mondeling doen op ieder buro bij de lokaal of nationaal politiebureau of op elk kantoor van de Guardia Civil. Je moet persoonlijk deze aangifte doen, neem in ieder geval je paspoort en indien voorhanden je NIE nummer mee om je te kunnen identificeren.


DE SPAANSE SMARTPHONE APP 'ALERTCOPS'  OM MISDRIJVEN TE MELDEN

Stel je bent in Spanje lekker op vakantie en je ziet wat gebeuren dat niet pluis is maar je kunt geen Spaans of slecht Spaans en je wilt een misdrijf melden of nog erger, je bent zelf de dupe van een misdrijf. Je kunt natuurlijk contact opnemen door 112 te bellen maar het beste is als je geen Spaans spreekt de smartphone app AlertCops gebruiken.

WIL JE AANGIFTE DOEN BIJ DE POLITIE IN SPANJE IN HET ENGELS?

Wil je telefonisch en in het Engels een ​​aangifte te doen dan kun je contact opnemen via Tel. nummer 902-102-112.

 

De buitenlanddienst is dagelijks bereikbaar van 09.00 uur in de ochtend tot 21.00 uur in de avond.

Maar denk er aan, je moet altijd binnen 48 uur naar je telefonische melding op een politiebureau van je keuze het rapport ondertekenen.  

Controleer hier altijd de feiten en je gegevens.

De app AlertCops

AlertCops is een smartphone app die door het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken enkele jaren geleden werd gelanceerd en een rechtstreekse en snelle verbinding met de politie toestaat. Deze app is continue via de GPS functie op zoek naar de locatie waar je bent zodat de politie het mogelijke slachtoffer kan lokaliseren (dit kun je ook uitzetten).

 

Sinds versie 5.0 is het mogelijk om via de smartphone app direct foto’s en video’s te versturen waarna de politie zo snel mogelijk op kan treden. Dat is makkelijk als je getuige bent van een crimineel feit. In september 2020 werd een nieuwe functie toegevoegd waarmee de gebruiker direct contact met de politie kan maken om krakers aan te geven.

 

AlertCops kan ook rechtstreeks naar de gebruikers in bepaalde delen van het land indien noodzakelijk waarschuwingen sturen zodat men zich kan voorbereiden of samen kan werken met de politie.AlertCops  kan ook rechtstreeks naar de gebruikers in bepaalde delen van het land indien noodzakelijk waarschuwingen sturen zodat men zich kan voorbereiden of samen kan werken met de politie.

De smartphone app heeft een speciale SOS knop die bedoeld is voor de personen die zich in een benarde positie bevinden zoals in het geval van verkrachting, aanranding of huiselijk- of partnergeweld. Als je die knop indrukt (die ook op het startscherm te plaatsen is) dan geef je meteen de locatie door en wordt er 10 seconden audio opgenomen om agenten meer informatie te geven.

 

Men kan de app downloaden via Google Play  en via de App Store , vervolgens moet men registreren en confirmeren met een SMS. Als dit eenmaal achter de rug is en men geaccepteerd is, kan men elk misdrijf aan de overheid melden zonder dat men Spaans spreekt.

 

Eenmaal goed geïnstalleerd en als je alle informatie verstrekt hebt kun je via de test of ‘Alerta de prueba’ de smartphone app uitproberen. Er wordt op dat moment een tekstbericht naar de mensen achter AlertCops gestuurd en als alles goed functioneert ontvang je het bericht ‘The system can process your alerts’ of in het Spaans ‘El sistema puede procesar sus alertas’.AlertCops kan in het Spaans gebruikt worden maar als je Spaans nog niet zo goed is ook in het Engels, Duits en Frans maar helaas geen Nederlands. Om de taal in te stellen moet je naar de drie horizontale puntjes rechtsonder in het scherm gaan en dan kijken bij ‘Mis Datos’ ofwel mijn gegevens. Daar kun je dan bij ‘idioma’ de taal kiezen.

 

De app is voor Android telefoons te downloaden via DEZE LINK en voor de iPhone gebruikers via DEZE LINK . Je kunt ook vanwege de veiligheid naar de website  van AlertCops gaan en daar op de links voor de smartphone app stores klikken via DEZE LINK.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE