Sprookjesachtig mooie kastelen van Spanje


De mooiste kastelen van Spanje

Kastelen, dikke muren, hoge torens - Spaanse Castillos

Het land Spanje is het land van vele Majestueuze kastelen verspreidt over het hele land met een beetje fantasie kun je inbeelden dat je prins of prinses, ridder of jonkvrouw bent. Het is eigenlijk een levende geschiedenis die je op vakantie kunt beleven.

De meeste Spaanse Castillos zijn gebouwd als bescherming tegen de Moren daarom zijn de meeste kastelen gebouwd op strategische plekken, dat betend hoog boven op een berg met de meest mooiste vergezichten midden in panoramische landschappen.

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef Spanje

Volgens de Spaanse krant El Pais zijn dit de mooiste 

Almodóvar del Río, Córdoba:

Bekend van Game of Thrones

Mocht je nu denken: hé dit kasteel komt me bekend voor, dan ben je vast een Game of Thrones-fan, want voor het zevende seizoen zijn in en rond dit majestueus gelegen Gotische kasteel filmopnames gemaakt. Het ligt aan de oever van de rivier Guadalquivir en dateert uit de 8e eeuw, toen de Moren dit deel van Europa regeerden. Laten we vooral de eigenaar uit 1901 bedanken. Graaf Raphael Desmaissiers stopte al zijn eigen geld in het restaureren van het kasteel, in plaats van het te slopen en de stenen als bouwmateriaal te verkopen, zoals veel werd gedaan in die tijd.

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef-Spanje.nl

La Calahorra, Granada: aan de voet van de Sierra Nevada

Dit paleis aan de voet van de Sierra Nevada werd begin zestiende eeuw in een recordtijd gebouwd door de Markies van Zenete. Hij wist wat er buiten de Pyreneeën in de mode was en liet zijn ‘optrekje’ bouwen naar Italiaans voorbeeld. Kosten noch moeite werden gespaard: het Renaissane-paleis is gebouwd met Carrara-marmer uit Italië. Bijzonder: je kunt er nog de originele houten koffers aantreffen die dateren uit 1509!

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef Spanje

Loarre, Huesca: nauwelijks beschadigd

Het eerste wat de meeste bezoekers doen wanneer ze aankomen op het kasteel van Loarre is met hun knokkels op de gevel tikken om te controleren of het echt is. You bet! De muren zijn opgetrokken uit keihard kalksteen. Het kasteel werd gebouwd om de positie van de koning tegen Moren aan de grens van de Pyreneeën te versterken. Dankzij zijn sterke muren, twee torens met kantelen (de donjon en de toren van de koningin), zijn het kloosterterrein en de prachtige romaanse kerk in de loop der eeuwen nauwelijks beschadigd.

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef Spanje

La Mota, Jaén: met recht een topper

Het kasteel La Mota staat op een heuvel met uitzicht op Alcalá la Real, in de zuidelijke provincie Jaén. Het is het belangrijkste fort van wat we nu de kalifaatroute noemen, de weg die Córdoba met Granada verbond, een van de belangrijkste handelsroutes van de Moren. Met recht een topper. Je hoeft alleen maar van een afstand naar het kasteel te kijken, omringd door een zee van olijfbomen, om de schoonheid ervan te waarderen.

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef Spanje

Vélez-Blanco, Almería: een doolhof van gangen en kamers

Vélez-Blanco is een van de mooiste kastelen van Spanje in de zuidelijke provincie Almería. Het staat nog steeds vorstelijk op de top van een rots die over de stad Vélez-Blanco in het noorden van Almería ‘zweeft’. Helaas werd de prachtige patio, gemaakt van wit Macael-marmer in 1904 door een rijke Amerikaan gekocht en in stukken naar de Verenigde Staten getransporteerd. Iets wat toen vaker gebeurde. Nu moet je voor de patio naar het New York Metropolitan Museum. Ook geen straf natuurlijk. Het echte kasteel is een doolhof van kamers, gangen en trappen vol versieringen.

DE MOOISTE KASTELEN VAN SPANJE - Beleef Spanje
Bron: Zoover.nl

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in SpanjeZoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie  naar Spanje

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?