Waar kun je in Spanje dolfijnen spotten


DOLFIJNEN SPOTTEN aan de kust

Waar kun je in Spanje dolfijnen spotten

Zoals je laatst kon lezen, werden er  "Honderden dolfijnen gespot voor de kust van Denia" Kan men in Spanje dolfijn spotten of dolfijnen kijken. Dit kun je zowel aan de Middellandse Zee maar ook aan de Atlantische Oceaan.

Soms komen de dolfijnen zo dichtbij de kust dat men ze vanaf land kan zien. Maar meestal moet men echter aan boord van een boot om de dolfijnen in open water te bekijken en heel af en toe spoelt er ook een dolfijn aan op strand, die zijn dan wel helaas overleden.

Moet ik een zonnebril op voor een zonnige bestemming?  Een zonnebril is een must-have als je naar een zonnige vakantie bestemming gaat, dan vragen je ogen om een hoge UV-filter. Precies als voor je huid is UV-straling slecht voor je ogen. - Beleef Spanje

Beeld: Pixabay

Er zijn een tiental verschillende soorten dolfijnen die nabij de Spaanse kust of in de zee wat verder weg van de kust te zien zijn. Er zijn dolfijnen te zien voor de kust van Catalonië, nabij de Balearen eilanden, in zee bij de Comunidad Valenciana, in Murcia en Andalusië, langs de kust van de Atlantische Oceaan in Galicië, Cantabrië of Baskenland en natuurlijk bij de Canarische Eilanden.

De meeste dolfijnen zijn te zien gedurende de lente en begin van de zomer tussen april en juli, vlak voordat de dolfijnen naar ander water vertrekken.

Tarifa en Gibraltar

In het zuiden bij de gemeente Tarifa in Cádiz en rondom Gibraltar komen vaak dolfijnen voor en zijn deze soms dichtbij de kust maar meestal in de open zee te zien. Het is een van de “dolfijn-wegen” waar dolfijnen voorbij komen als ze naar andere wateren trekken, vanuit de Middellandse Zee via de Mar de Alboran richting de Atlantische Oceaan. Naast 7 verschillende soorten dolfijnen komen hier ook veel walvissen en potvissen voor.

Rías Baixas Galicië

Dit deel van de kust van Galicië in noordwest Spanje is een ideaal gedeelte van de Atlantische Oceaan om bruinvissen (marsopas). De kust van O Grove, Sanxenxo en Pontevedra zijn de beste plaatsen om op het water en zelfs vanaf land dolfijnen te spotten. Deze komen dichtbij de kust op zoek naar eten, met name inktvissen.

 

Canarische Eilanden

Aangezien de Canarische Eilanden strategisch goed gelegen zijn, waar het koude water van de Atlantische Oceaan zich mengt met het warmere water van de Oceanen uit het noorden, komen bij deze eilanden archipel veel dolfijnen voor. Niet alleen leven deze dolfijnen hier het hele jaar door maar komen er ook veel dolfijnen langs die bezig zijn met de trek naar andere wateren. In de herfst- en wintermaanden zijn er veel slanke dolfijnen (delfines moteados) te zien.

 

Cantabrische Zee

In de Cantabrische Zee voor de kust van Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland zijn regelmatig dolfijnen te zien. Het komt hier regelmatig voor dat de dolfijnen dichtbij de kust komen omdat de diepte van de zee dat toelaat, met name in de Golf van Biskaje in Baskenland waar ook walvissen en orca’s te zien zijn.

 

Middellandse Zee

In de Middellandse Zee is het ook mogelijk om dolfijnen te zien waarbij populaire plaatsen zijn in Cabo de Palos en Cabo de Gata in Almería in Andalusië en voor de kust van Cartagena in Murcia waar ook potvissen voorkomen.

 

Daarnaast komen er regelmatig dolfijnen voor die bij de kust van de Costa Brava en Barcelona zwemmen of dichtbij de Balearen eilanden zoals Mallorca en Ibiza komen en zichzelf soms laten zien bij de kust van de Costa Blanca en de regio Valencia. Naast dolfijnen zijn daar ook regelmatig walvissen te zien.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in Spanje


Op vakantie  naar Spanje


Met de Camper door Spanje

Dit is misschien ook interessant:

Wat gaan we ondernemen in Spanje?