Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Spanje voor gevorderden

Laten we het van La Gomera tot Zaragoza noemen.

Spanje voor gevorderden - Als je denkt dat je Spanje zo'n beetje wel gezien hebt, het Sagrada Familia heb je van onder tot boven gezien het Alhambra in Granada brengt ook niet nieuws meer dan kom eens mee naar deze parels laten we het van La Gomera tot Zaragoza noemen.

Spanje voor gevorderden- Beleef Spanje

Gargallo Museum, Zaragoza

Een goede vriend van Picasso

Het is niet de eerste stad die bij je opkomt voor een stedentrip naar Spanje, maar wij raden aan: ga eens googlen, druk op ‘afbeeldingen’ en je bent meteen verkocht. 

SPANJE VOOR GEVORDERDEN

Foto: wikimedia

Zaragoza is een sprookje, waar je ook nog eens dwars door de stad kunt kajakken over de El Ebro. Bovendien komt beeldhouwer Pablo Gargallo (1881-1934) er vandaan. De rasechte Zaragozano was een goede vriend van Picasso. Hij heeft zijn eigen museum gekregen in een fraai renaissance pand in Zaragoza.

Punta de cala Pi, Mallorca

Hoezo alleen maar pretstranden? Dit stukje Mallorca is echt Spanje voor gevorderden.

Zijn er buiten de feeststranden nog ongerepte baaien te vinden op Mallorca? Genoeg. Onze persoonlijke favoriet: de canyon van Punta de Cala Pi met tien meter hoge kliffen en azuurblauw water. Bikini mee!

 

Spanje voor gevorderden: Plaza Mayor, Cáceres

Bedwelmd door schoonheid

Achter de Arabische muren van het oude stadscentrum van Cáceres heerst de bedwelmende okergele schoonheid van 15e-eeuwse monumentale rijkdom en een betoverend mooi plein: Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Spanje.

Spanje voor gevorderden

Teator Romana, Mérida

Het ‘Kleine Rome’ van Extremadura

Mérida kent als Romeinse provinciehoofdstad veel fraai Romeins erfgoed. Pronkstuk is dit UNESCO werelderfgoed: het Teatro Romana, gebouwd in 24 v. Chr., met plaats voor 6000 mensen.

Bardenas reales, Navarra

Game of Thrones

Bardenas Reales is een surrealistische woestijn met grillige steenvormen in het zuidoosten van Navarra. Het natuurpark is 42.500 hectare groot en ligt op een half uur rijden van de stad Tudela. Het is onbewoond, op een paar gieren en schapen na en was lange tijd vrij onbekend tot Game of Thrones hier opnames maakte voor het zesde seizoen.

 

Spanje voor gevorderden; Toledo

Het Delft van Spanje

Als er één plaats is in de ring rond Madrid die je gezien moet hebben, dan is het Toledo. In feite is dit middeleeuwse stadje één groot openluchtmuseum, met kasteel, kathedraal, kerken en synagogen. Akelig goed bewaard gebleven en te vinden op 75 km ten zuiden van Madrid. Vanaf de Ronda de Toleda heb je het mooiste uitzicht op de stad.

Spanje voor gevorderden

Spanje voor gevorderden: La Gomera

Het magische eiland

La Gomera is het op één na kleinste eiland van de Canarische eilanden en wordt ook wel het magische eiland genoemd. Je vindt er een overvloed aan rust en natuur. Het Parque Nacional de Garajonay bestaat uit uitgestrekte bossen waarin een bijna sprookjesachtige sfeer heerst, dit mede door de mist die er zeer regelmatig voorkomt.

Booking.com

San Leonardo klooster, Sevilla

Ave Maria Purisima

Klop aan bij het verloren gewaande klooster San Leandro in Sevilla, wacht tot de non ‘Ave Maria Purisima’ zegt aan de andere kant van het tourniquet en koop bij de zusters een zelfgemaakt gebak of een rozenkrans. 

 

Catedral de Santa Maria, Valencia

Heiliger dan heilig

Foto: Wikipedia

De kathedraal van Valencia, gewijd aan de Heilige Maagd Maria, herbergt vele kunstschatten, waaronder een aantal werken van Francisco Goya. Maar waar het natuurlijk écht om gaat is de Heilige Graal, die hier sinds de 15e eeuw wordt bewaard en door het Vaticaan officieel als de kelk der kelken wordt aangemerkt.

Bron: ZOOVER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant: