Wat is een Spaanse chiringuito

Spaanse chiringuito? Meestal chiringuito genoemd, ook wel xiringuito

Een Chiringuito hoort in de Spaanse cultuur

Natuurlijk houden de Spaanse bevolking van het strand, en past helemaal in de Spaanse cultuur. Het is toch niets fijner om s'middags met vrienden of collega's in een chiringuito van een heerlijk gekoeld drankje gaan genieten. Waar je gelijktijdig van gegrild visje of gegrilde sardientjes met een biertje of een goed glas wijn erbij. Je vindt in een Chiringuito geen uitgebreide maaltijd, maar een vlugge hap met vis. Het is gewoon van een lekker hapje en een drankje in de schaduw aan het strand genieten.

Wat is een Spaanse chiringuito? Meestal chiringuito genoemd, ook wel xiringuito, en in het Catalaans een guingueta en in Nederland wordt het gewoon: strandtent genoemd. Wat is dit precies? - Beleef Spanje

Een Spaanse chiringuito - Strandtent, strandpaviljoen

Een chiringuito in Spanje kun je het beste vergelijken met een Nederlandse strandtent of strandpaviljoen. De Spaanse chiringuito zijn in het algemeen groter dan een Nederlandse strandtent, en hier is het in het algemeen drukker tussen de middag dan zeker 's avonds.

 

IJsjes en snacks

In een Spaanse strandtent kun je behalve eten en drinken ook een lekker ijsje- of kleine snacks kopen. Sommige chiringuito's bieden ook uitgebreide maaltijden aan. Maar dit kun je zeker niet typisch Spaans noemen.

Eerste chiringuito

In 1913 werdt in Sitges de aller eerste chiringuito geopend, de naam komt chiringo heeft het aan de Cubanen te danken die deze woord/naam veel gebruiken. Trouwens de chiringuito bij Sitges bestaat nog steed. Doordat er vele Spaanse emigranten in deze chiringuito kwamen, noemde de eigenaar - el capitán Calafell - zijn strandtent of strandpaviljoen, chiringuito.

Zijn de chiringuito's het hele jaar open

Zijn chiringuito's eigenlijk het hele jaar open? in het zuiden van Spanje zijn de chiringuitos in het algemeen wel het hele jaar open. Het weer is hier in de winter het algemeen best goed.

Aan de noordelijke costa's zijn de chiringuito's veelal alleen de zomermaanden geopend, en worden ze vaak afgebroken, maar het geurt ook dat het gebouw gewoon blijft staan.

Vandaag de dag bieden de eigenaars van de chiringuito's ook vaak aan strandbedjes (hamaca's ) aan en de menukaart is ook in het Engels te lezen. De moderne chiringuito zijn meer een beachclub

Bron: Libelle

Dit is misschien ook interessant:

Wat gaan we ondernemen in Spanje?