Licor 43 - Cuarenta Y Tres

Licor 43 - Cuarenta Y Tres, ontdek de smaak van Spanje

WAAROM HET CIJFER 43?

Licor 43, wie kent deze zoete Spaanse likeur niet, ook wel Cuarenta Y Tres of Licor Cuarenta Y Tres met vanillesmaak.

Licor 43 ontleent zijn heerlijke smaak en gouden glorie aan een eeuwenoud recept dat bestaat uit 43 natuurlijke ingrediënten.

Het beroemdste klaprozenveld in Zamora

Licor 43 - Cuarenta Y Tres

Doet denken aan de sprankelende citrusgeuren van de citrustuinen in het Middellandse Zeegebied met een subtiel kruidige vleugje koriander en de zoete tonen van rijp fruit en nuances van vanille.

Neem daarbij de zachte tonen van mediterrane sinaasappel- en citroenbloesem, met een licht bittere nuance afkomstig van de schil van citrusvruchten, verzacht met tonen van rijp fruit.

Dit zoete vanille likeurtje wordt al sinds 1924 door Diego Zamorra S.A. in Cartagena gemaakt. Volgens de firma is dit een recept uit de 18e eeuw. Ondertussen wordt Licor 43 geexporteerd naar meer dan 60 landen in de wereld, hiermee is Cuarenta Y Tres of Licor Cuarenta Y Tres wel het bekendste likeurtje in Spanje en de rest van de wereld.

Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die de likeur rijk is. Onder deze ingrediënten, die overigens allemaal natuurlijk zijn, bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten. De likeur kan puur worden gedronken (al dan niet met ijs) en in of bij de koffie/thee (bijvoorbeeld in een barraquito). Daarnaast zijn vele longdrinks bekend, bijvoorbeeld met vruchtensappen zoals jus d'orange, cola of met melk.

Licor 43 heeft een alcoholpercentage van 31% en is verkrijgbaar in flessen van 350 ml, 700 ml en 1 liter alsook een miniatuurflesje van 50 milliliter.

In 2012 verhuisde de fabriek buiten de stad Cartegena direct langs de snelweg , bij afrit Cartagena richting Alicante. Deze nieuwe fabriek is door zijn vormgeving en kleur niet te overzien

Licor 43 - Cuarenta Y Tres, ontdek de smaak van Spanje

Trivia

Licor 43 zou afstammen van een drank die al bij het begin der jaartelling in de buurt van Cartagena werd gemaakt, genaamd Liquor Mirabilis. De Romeinse bezetter wilde Liquor Mirabilis aanvankelijk verbieden, maar het bleek een zo diepgewortelde traditie onder de plaatselijke bevolking dat het uiteindelijk naar alle uithoeken van het Romeinse Rijk werd geëxporteerd.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

CARAJILLO 43

De bittere toon van koffie en de kruidige zoetheid van Licor 43. Een simpele maar eenvoudige combinatie die elkaar aanvult.

 

INGREDIËNTEN

50 ml Licor 43 Original (1 deel / 1 ¾ oz)

1 warme espresso

IJsklontjes

 

METHODE

Vul het glas tot de helft met ijsblokjes en giet de Licor 43 Original er overheen.

Dien dit samen met het kopje hete espresso op.

Schenk op het moment van drinken de espresso bij de likeur over het ijs en roer even door.

 

SMAAK

Bitter · Koffie · Zoet

Heerlijk na het eten  · Ontspanning

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :