De lavendel staat in bloei

DE LAVENDEL STAAT OOK IN SPANJE WEER IN BLOEI

Als je aan lavendel denkt, denk je aan Frankrijk, maar dat er in de buurt van Madrid duizenden hectare heerlijk ruikende en paars gekleurde lavendelvelden liggen dat weten de meeste niet.Daarbij komt dat je naast deze prachtige lavendelvelden er elk jaar ook het ‘Festival de la Lavanda’ plaats vindt en ook steeds bekender wordt.

De lavendelvelden staan in Spanje weer in bloei, - Beleef Spanje

De Franse provence is ook te vinden in de Spaanse regio La Alcarria, gelegen in de provincie Guadalajara (Castilla-La Mancha) met als centrum de plaats Brihuega.

Het dorpje Brihuega met zo’n drieduizend inwoners , wordt in de maand juli overspoeld met duizenden dagjesmensen. Dan Brihuega dit kleine dorpje staat bekend om zijn prachtige  lavendelvelden die ‘s zomers in bloei staan. Dus wil een ieder een mooi plaatje schieten.

Booking.com

In de hele maand juli staat het dorp Brihuega in het teken van de bloei van lavendel ( floración de la lavanda ) met verschillende activiteiten, tours te voet, met de fiets of in een heteluchtballon en producten die te koop zijn. In de derde week van juli staat de lavendel vol in bloei en is het een feest van kleuren en geuren. Meer informatie kun je HIER  vinden.

 

EEN ZEER ORIGINEEL ZOMERFESTIVAL

Het lavendelfestival begon als een bijeenkomst tussen vrienden en families om de oogst van de lavendelbloem te vieren, die elk jaar in juli plaatsvindt, wanneer de plantages in een prachtig violet zijn geverfd. Met de zonsondergang en de velden op de achtergrond verzamelden ze zich in het wit gekleed om het nieuwe seizoen op het ritme van de muziek te vieren .

De lavendelvelden staan in bloei

Concerten en gastronomie bij zonsondergang

Elke jaar weer, kleden de velden van de regio Brihuega, zich in paars en doordrenken de lucht met de geur van lavendel, een waar spektakel dat al je zintuigen prikkelt.

Ter ere van de nieuwe oogst organiseren ze er elk jaar het Lavender Festival : unieke concerten bij zonsondergang, waar muziek en gastronomie zich verenigen met de natuur om een ​​magische avond te vieren.

 

Tijdens het Festival de Lavanda  concert treden diverse in Spanje bekende artiesten op waarbij het podium midden tussen de lavendelvelden geplaatst is. Zoals op de foto te zien is zijn de bezoekers van de concerten altijd in het wit gekleed als contrast met het paars van het lavendel. In 2022 vindt dit concert na twee jaar pandemie-stop weer plaats op 16 juli om 21 uur met optredens van de band Revolver en de zangeres Sole Giménez.

Een bezoek aan de lavendelvelden en het charmante stadje Brihuega, Spanje

Brihuega is een prachtige stadje. Zelfs als de lavendelvelden er niet waren, is het een bezoek waard. Het heeft een mooie oude stad en veel balkons en straten hebben lavendelornamenten. Bezienswaardig zijn:

 • De koninklijke lakenfabriek van koning Charles III. Je kunt de fabriek niet bezoeken, maar je kunt wel de prachtige romantische tuinen in Franse stijl zien. De naam komt van het ongebruikelijke ronde gebouw - het ziet eruit als een stierenvechtring - waarin stof is gemaakt voor militaire uniformen. Toegang tot de tuinen is 2 €
 • de vele goed bewaarde kerken
 • Kasteel Peña werd niet gebouwd voor een koning, maar voor aartsbisschoppen die toevallig in de buurt waren 
 • De fontein van de 12 tuiten
 • het VVV-kantoor dat vroeger een koninklijke gevangenis was
 • Piedra Bermeja kasteel gebouwd door de heide en later uitgebreid door de christenen

Tips voor een bezoek aan de lavendelvelden in Brihuega, Spanje

 • Kijk uit voor de bijen! Deze drukke insecten zullen aan het werk zijn terwijl je de velden bezoekt. Hoe later je gaat, hoe minder je er last van zult hebben.
 • Je kunt een tour van 1 uur maken voor 3 € of een fantastisch uitzicht krijgen met heteluchtballonnen.
 • De toegang tot de velden is gratis (althans degenen die we hebben bezocht), eigenaren vragen je gewoon om de planten in ruil te respecteren. 
 • U kunt de GPS-coördinaten om de velden te vinden hier .
 • Parkeren in het dorp is moeilijk omdat er veel mensen zijn om het lavendelfestival te zien, wees geduldig. Er zijn parkeerplaatsen in de buurt van de lavendelvelden.

 

De beste tijd om de velden te fotograferen is ofwel heel vroeg in de ochtend of net voor zonsondergang. Tenzij u er rond 7 of 8 uur wilt zijn, raad ik u aan voor het laatste te kiezen. Ja, er zullen meer mensen zijn, maar er zijn zoveel velden en zo groot dat je je perfecte foto kunt maken zonder dat er iemand op zit.

Wat gaan we ondernemen in Castilla-La Mancha?

Misschien ook interessant :