Spaanse kip met chorizo en aardappelen

Spaanse kip met chorizo en aardappelen - Kip is goedkoop,  met als toegevoegde waarde dat het vlees lekker, vetarm en licht verteerbaar is. Daarnaast is het rijk aan eiwitten, levert het mineralen zoals fosfor, ijzer en kalium, essentiële vitamines van groep B (B1, B2, B3 en B6) en foliumzuur. Wat wil je nog meer van zo'n bescheiden vogel?

Spaanse kip met chorizo en aardappelen - Beleef Spanje

Spaanse kip met chorizo en aardappelen voor 6 personen

 

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels (30 ml) gewone olijfolie
  • 12 kippendijen (met bot en vel)
  • 750 g chorizo, in hun geheel als het kleine worstjes zijn, of in hompen van 4 cm gesneden
  • 1 kg vastkokende aardappelen, gehalveerd
  • 2 rode uien, gepeld en grof gehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • de geraspte schil van 1 sinaasappel
Booking.com

BEREIDEN

Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.

Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere.

Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over.

Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.

OPMERKING

'Hoe heerlijk ik het ook vind om een pan op het fornuis te hebben staan waarin iets zachtjes voor zich uit staat te sudderen, ik heb vaak het gevoel dat een ovenschotel de meest ontspannen manier is om eten klaar te maken. Als ik doodop ben is de braadslee de veiligste weg, daar ben ik van overtuigd. Geniet van het gemak dat de oven je biedt: je stopt er gewoon alles in en klaar ben je. Misschien zou ik met een uiterste krachtsinspanning ook nog met een groene salade op de proppen komen, maar trek verder rustig je flamencohakken aan en geniet van je fiesta.

Bron: Okoko Recepten recept van Nigella Lawson

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :