Leuke gezondheid en wellness activiteiten In Spanje


leuke Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje

Zoek je een paar ontspanning- en gezondheidsvakanties in Spanje?

Ben je op zoek naar een paar bijzondere wellness ideeën voor je volgende vakantie naar Spanje? Dan kijk eens op deze pagina hier vind je een paar ongebruikelijke maar zeer prettige manieren om je gezondheid te verbeteren. Hier kun je, je pijntjes en kwaaltjes op een prettige manier beleven

Verschillende ideeën komen voort uit eeuwenoude medicinale praktijken, anderen weer zijn op moderne initiatieven gebaseerd, maar alles afgestemd op een fijne ontspanning van lichaam, geest en/of ziel, maar alles ver weg van de traditionele massages en yoga retraites. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Bierspa's in Spanje

Een bierbad nemen is allesbehalve een nieuw verschijnsel, in feite gaat dit fenomeen zelfs terug tot in de Middeleeuwen. Bier bevat helende krachten die spierpijn verhelpen, de huid verjongen, de bloedcirculatie verbeteren, gifstoffen afvoeren, stress verminderen, rimpels voorkomen en zoveel meer. 

Eind 2017 werd Spanje’s eerste bierspa geopend in Granada. Vanwege het enorme succes en de voordelen voor de gezondheid toegekend aan het baden in bier, duiken er steeds meer bierspa’s op, verspreid over het hele land. Deze spa’s bevinden zich in Granada, Alicante, Cadiz en Tenerife en de baden bevatten ingrediënten zoals gistpoeder, Humlus lupulus poeder (hop), gerstzaad, kaneel en water. 

Het beschikbare aanbod aan bierreizen (kies uit basis- en premiumpakketten alsook uit koppelpakketten en privéreizen) is samengesteld door experts opdat ons lichaam ten volle kan profiteren van alle voordelen hieraan gebonden! Begin je avontuur met een 20-minuten-durende relaxatie in een bubbelend biervat en geniet ondertussen van een bierdegustatie (bierproeverij). Na dit bad begeef je je naar de sauna zodat alle ingrediënten tot diep in de huid door kunnen dringen. Daarna kan je (in een handdoek gewikkeld) ontspannen op een bed van gerst om het proces van bierextractie in de huid te voltooien. Met premiumpakketten kan je ook onbeperkt genieten van bieren van de tap, een bierdoop, massages en van een goodiebag met gezichts- en bodylotion, lichaamsscrubs, shampoo en van nog veel meer ‘bierlekkernijen’. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Wellness activiteiten met dieren in Spanje

Als je in Barcelona vertoeft, waarom dan geen yoga met katten proberen? Yoga stimuleert lichaamsbewustzijn en aanwezigheid op het moment. Bij Suara Cat House, wordt de synergie tussen yoga en de therapeutische voordelen die het gezelschap van katten bieden, duidelijk erkend. Bovendien gaat de opbrengst naar zwerfkatten, opgevangen door de Suara Foundation – een vzw die betere leefomstandigheden biedt voor straatkatten in Barcelona. Deze vzw helpt katten om zich aan te passen om later geadopteerd te kunnen worden door een liefdevol gezin.  

Van yoga met katten tot cafés met honden, je tijd doorbrengen met dieren kan voor heel veel vreugde zorgen. Het Husky House in Barcelona is een café waar je van een heerlijke kop koffie kan genieten in het gezelschap van Siberische husky’s. Om deze speelse ruimte waar je begroet wordt door de enthousiaste puppy’s te betreden, wordt 5€ inkom gevraagd. Hier heb je de kans om de huskypuppy’s te voeren, te knuffelen en met hen te spelen in een gerieflijke omgeving.

Booking.com

Er wordt gezegd dat in het gezelschap van alpaca’s vertoeven, bijdraagt aan angst – en stressontlasting. Hoewel ook bij de alpaca’s net zoals bij de mensen ieder een unieke persoonlijkheid heeft, zijn ze stuk voor stuk zeer intelligent, goedhartig en gemakkelijk te benaderen. Ze zijn verlegen maar tegelijkertijd ook erg nieuwsgierig, rustig en verstandig. Spanje telt verschillende alpaca-boerderijen, verspreid over het hele land, steeds gelegen op het platteland. Deze boerderijen kan je voor een dag bezoeken.  

Alpacas Cantabria biedt dagexcursies aan die jou en jouw familie de kans bieden deze bijzondere wezens beter te leren kennen. Deze boerderij is gevestigd in Llanos de Penagos, een klein stadje net buiten Santander. Hier kan je zien hoe de alpaca’s worden gekweekt, leren over het scheer – en weefproces en genieten van een picknick op het domein rondom de  boerderij. 

Bij Experience Alpacas in Andalusië kan je een weekend lang vertoeven in het gezelschap van alpaca’s in een rustige, landelijke omgeving. De Olive Mill, waar de alpaca’s vrij rondlopen, bevindt zich in Cordoba. Neem de alpaca’s mee op wandelingen door het platteland van Cordoba, kom eventjes helemaal los van de buitenwereld en leer deze gemoedelijke dieren beter kennen! 

Modderbaden in Spanje

De modder die in veel Spaanse kustgebieden terug te vinden is, staat bekend om zijn therapeutische, antioxiderende en ontstekingsremmende karakteristieken. Er wordt aangenomen dat deze modder de collageen productie bevordert, de bloedsomloop verbetert, gifstoffen afvoert, gespannen spieren verlicht en de huidtint verbetert. Deze alternatieve wellness activiteit is gratis, het enige dat je hoeft te doen is een bezoekje brengen aan deze kustplaatsen! Eens je daar bent, breng je simpelweg de modder op je huid aan en laat je deze drogen voordat je je afspoelt om een zachte en soepele huid te verkrijgen en klaar is kees!

Als je in de buurt van Murcia verblijft, dien je ongetwijfeld een bezoekje te brengen aan Las Charcas de Lo Pagan. Dit is misschien wel hét beroemdste modderbad in Spanje alsook één van Europa's grootste accommodaties in de buitenlucht. De grijsachtige modder die hier teruggevonden wordt, lokt jaarlijks duizenden toeristen vanwege zijn helende krachten waarvan wordt gezegd dat ze helpen bij het verlichten van huidproblemen zoals psoriasis, gewrichts- en spierpijn. Ook heeft deze modder exfoliatie-effecten die de huid opnieuw glad maken. Een modderbad nemen in Mar Menos is gratis, aangezien deze baden middenin het Regionale Park San Pedro del Pinatar gelegen zijn. Loop simpelweg de trappen af en profiteer van de geneeskrachtige eigenschappen van deze modder. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Op de Balearen zijn er verschillende plaatsen waar we kunnen profiteren van de natuurlijke voordelen van onszelf onder te dompelen in de modder. Als je op Ibiza bent , maak dan een uitstapje naar de modderkliffen van Playa de Aigües Blanques, gelegen aan de oostkant van het eiland in de populaire badplaats Santa Eulalia. Maak simpelweg de muren van de kliffen nat en breng de modder rechtstreeks op de huid aan. Aan Playa Es Bol Nou, gelegen in Sant Josep, Ibiza, vind je een afgeschermd strandje met rode klei. Vele locals komen hier voor de 'huid opkikkerende praktijk' van water uit de zee te halen en het te mengen met de rode klei om een modder te creëren die ze dan over het hele lichaam uitsmeren. Van dit preparaat wordt gezegd dat het de irritatie van muggenbeten verlicht en ook andere huidaandoeningen geneest. 

Playa Roja, aan de noordkust van Menorca is een prachtig strand waarvan het zand een dieprode kleur heeft. Veel bezoekers maken hier hun eigen scrub door het zeewater te mengen met het roodkleurige zand en dit dan over het hele lichaam aan te brengen. Naarmate het opdroogt, zal je meer en meer lijken op een stuk oud-eiken meubilair, maar het resultaat van een zachte, afgeschilferde huid, direct na het afwassen van deze scrub, is het absoluut waard! .

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Thermen in Spanje

Door de eeuwen heen, zijn warmwaterbronnen gebruikt voor religieuze doeleinden door ontelbare gemeenschappen. Natuurlijke waterbronnen symboliseerden zuivering (in zedelijk opzicht) en vernieuwing en werden geassocieerd met spirituele betekenis. Diep onder de gloeiendhete grondstroom bevinden zich mineraalrijke bronwaters die zich een weg naar de oppervlakte banen in de vorm van honderden natuurlijke warmwaterbronnen, verspreid over heel Spanje. 

Tegenwoordig worden deze natuurlijke zwembaden niet zozeer gebruikt voor religieuze rituelen maar omdat geloofd wordt dat hun unieke mineralen over geneeskrachtige eigenschappen beschikken om aandoeningen zoals reuma en gastro-intestinale problemen te verhelpen. Ook wordt er gezegd dat deze natuurlijke baden bijdragen aan het versnellen van ons metabolisme, aan spier- en stressontlasting, aan de afvoer van gifstoffen en aan de behandeling van diverse andere huidaandoeningen. 

Ourense in Galicië wordt beschouwd als dé thermische hoofdstad van Spanje met talloze natuurlijke warmwaterbronnen aan de rivier Miño. Sommigen zijn privé maar velen zijn toegankelijk voor het publiek. Pozas Muiño de Veiga is een gratis te betreden thermaal bad met temperaturen tot 65-70°C in de buitenlucht. Gelegen in een prachtig, weelderig landschap, wordt van deze thermen gezegd dat ze helpen bij de genezing van huidaandoeningen zoals dermatitis en eczeem. Deze locatie is gezinsvriendelijk maar ook ideaal voor koppels om samen lekker te ontspannen. 

De thermen in Outariz zijn in twee verdeeld door middel van een voetgangersbrug. De baden Pozas de Outariz en Burgas de Canedo zijn omsingeld door prachtige tuinen en zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Beide gedeeltes beschikken over een koud zwembad en drie zwembaden met heet water rond de 60°C. Men zegt dat deze baden de symptomen van reuma en artritis aanzienlijk verzachten.

De helende krachten van de thermen bij Fuente O Tinteiro, ook in Ourense gelegen, worden al jarenlang erkend. Het water hier heeft een temperatuur van 43°C en is gekend om littekens te genezen, orale aandoeningen te behandelen alsook acne, atopische eczeem en spataderen. 

Op amper 20 minuutjes van Granada stad, vinden we de thermale baden Las Pozas Termales de Santa Fe terug. Deze baden zijn gelegen op een wondermooie locatie, omgeven door olijf- en dennenbossen en hebben een temperatuur van 38 tot 43°C. Deze sulfaat thermen zijn rijk aan mineralen en beschikken over geneeskrachtige eigenschappen. Er wordt geloofd dat ze helpen bij het verlichten van de pijn bij musculoskeletale, reumatische en dermatologische aandoeningen. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Verder zijn er ook de thermen van Zújar in de provincie Granada. Ook deze zijn gratis toegankelijk en ze zijn gelegen in de prachtige omgeving van de berg Jabalcón en het stuwmeer van Negratín. De warmwaterbronnen die deze baden bevoorraden komen voort uit Cerro Jabalcón en kunnen temperaturen van tot wel 40°C bereiken. Grote, ondergrondse scheuren zorgen ervoor dat het hete water naar de oppervlakte toe kan stromen. Het water heeft een lichtturquoise kleur en is een mengeling van therapeutische sulfaten en mineralen. Onder deze thermen, liggen er nog restanten van een oude Romeinse spa. Het eerste gebruik van warmwaterbronnen dateert al van zo’n 2000 jaar geleden.

De thermen van Alhama behoren tot de oudste van Andalusië en waren kenmerkend voor het Nasrid-konikrijk in Granada. Deze thermale baden speelden een belangrijke rol in de Moorse samenleving en tot op vandaag kan je hier nog steeds overblijfselen van oude badkamers herkennen, met hun kenmerkende koepels in de spa, gelegen bij de gratis toegankelijke zwembaden. De temperatuur van het water hier schommelt rond de 40°C en vele locals komen hier iedere dag om te profiteren van haar helende krachten. 

De thermen Las Pozas de Arnedillo liggen in de streek van La Rioja. Deze baden bevinden zich aan de oevers van de rivier Cidacos en zijn het hele jaar door vrij toegankelijk. Er zijn drie baden, elk met een lichtjes variërende temperatuur. Het eerste bad bereikt temperaturen tot 52°C en aangezien het water van dit bad naar de andere twee baden toestroomt, is er sprake van een klein hitteverlies vooraleer het water de laatste twee baden bereikt. Er wordt gezegd dat baden in dit water helpt bij huidaandoeningen zoals dermatitis en psoriasis en dat de hitte in combinatie met de mineralen pijn in botten, gewrichten en spieren aanzienlijk kan doen verzachten. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

Wandelingen in stilte & Meditatie Retraites in Spanje

Waarom niet enkele daagjes genieten van een ‘stilte- en meditatie retraite’ tijdens je vakantie? Dit is dé wellness activiteit die je helemaal doet loskomen van de dagelijkse sleur en die je helpt jezelf weer terug te vinden. Kies uit 2 tot 21-dagen-durende retraites, van diep in de bossen verborgen locaties tot kuuroorden aan de kust. 

Tushita is een meditatiecentrum met meer dan 20 jaar ervaring en een solide basis omtrent boeddhistische tradities. Dit centrum bevindt zich tussen de glooiende heuvels van Gerona en de cursussen alsook de meditatiepakketten die hier aangeboden worden, zijn aangepast aan de hedendaagse samenleving en cultuur. Dit is dé plek bij uitstek om eventjes volledig te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Hier is zelfs geen internet en telefoonontvangst – de perfecte plaats voor een ‘digitale detox’. Het centrum wordt enkel bevoorraad door zonne-energie wat resulteert in gelimiteerde elektriciteit opdat je hier daadwerkelijk een pauze van de buitenwereld kunt nemen.

MasQi Energy House ligt in het hartje van het landelijke Sierra de Mariola, tussen Alicante en Valencia. Zij bieden een waaier aan activiteiten en therapieën en zij helpen je in contact te komen met je innerlijke ik , zij stimuleren ideeën en ze helpen je je leven te verbeteren door middel van meditatie, reflectie en stille wandelingen in de natuur evenals yoga en aangepaste diëten. Hier kan je kiezen uit een heleboel verschillende programma’s van 2 tot 21 dagen lang. 

Gezondheid en Wellness Activiteiten In Spanje - Beleef-Spanje.nl

In de bergen van Malaga, vinden we Secret Garden Personalised Retreats terug. Hier kan je je eigen wellness pakket ontwerpen inclusief een stille retraite met meditatie en reflectie. Kom helemaal tot rust in deze stille omgeving en ga op verkenning in de adembenemende natuur. Vergeet niet van een duik te nemen in de twee rivieren die vlak naast dit centrum stromen. Knijp ertussen uit voor twee daagjes met hun ‘Unplug package’ dat focust op slapen, stilte en meditatie, speciaal ontworpen om alle vormen van stress los te laten en innerlijke rust te vinden in je lichaam, geest en leven. 

Naast retraites, bestaat er ook de mogelijkheid volledig in contact te komen met jezelf en de natuur door een intensieve wandelervaring op te doen. Walking in spirit is een zeven-dagen-durende wandelvakantie die zich focust op bewustzijn, meditatie en spiritualiteit. Ontspan, leer en apprecieer dit soort meditatie terwijl je paden bewandelt die tot vandaag nog steeds door wolven en beren gebruikt worden in de overweldigende bossen en bergen van het natuurpark Somiedo in Asturië. 

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :