Heerlijke Spaanse smaken om mee naar huis te nemen


Heerlijke Spaanse smaken om mee naar huis te nemen

Onze aanbeveling is neem deze vijf Spaanse gastronomische producten mee naar huis alleen al vanwege hun heerlijke smaak, hun heerlijk aroma en omdat ze heerlijk gezond zijn.

Gemarineerde ansjovis in regenjas. - Beleef-Spanje.nl

Extra vergine olijfolie

Spanje is de belangrijkste producent ter wereld. Een eenvoudige en smakelijke manier om het te proberen, is door het over knapperig brood te besprenkelen. Ook in saladedressings en op gegrilde groenten.

Hartige snacks

Conserven uit het noorden (vooral ansjovis uit Cantabrië), olijven (die uit Jaén in Andalusië zijn erg populair) en conserven van groenten, zoals asperges uit Navarra, Piquillo peper uit Lodosa en aubergines uit Almagro zijn de hartige producten die opvallen.

Booking.com

Iberische gezouten ham

Het is een exclusief Spaans gerecht en er zijn vier oorsprongsbenamingen: Guijuelo (uit Salamanca en Extremadura), Dehesa de Extremadura (in de regio Extremadura) en Los Pedroche en Jamón de Huelva (beide in Andalusië). Als je hem mee naar huis wilt nemen, kun je hem het beste vacuüm verpakken. Hoe eet je het? Probeer het als tapas met een biertje of een glas wijn.

Gemarineerde ansjovis in regenjas

Wijnen

De meest internationale is Rioja, hoewel andere Spaanse wijnen langzamerhand meer erkenning krijgen. Hoewel overal in Spanje kwaliteitswijn wordt geproduceerd en er steeds meer wordt geëxporteerd.

Gemarineerde ansjovis in regenjas

Maak een deeg van de bloem, het zout, de peper en de gehakte peterselie in een kom en voeg het bier beetje bij beetje toe, heel koud, tot je een luchtige beslag krijgt. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast

Regionale producten

Dit zijn de meest typische producten van elke bestemming en u kunt ze het beste in lokale winkels kopen. Goede voorbeelden zijn ensaimadas uit de Balearen, fabes bonen uit Asturië en mojo sauzen uit de Canarische eilanden. De meest opvallende zoete lekkernijen zijn marsepein uit Toledo (Castilië-La Mancha) en turrones uit de regio Valencia (beide producten zijn gemakkelijk te vinden in heel Spanje met Kerstmis).

Kazen

Overal in Spanje vind je zeer smakelijke lokale producten. Misschien wel de meest populaire op internationaal niveau is Manchego-kaas (uit Castilië-La Mancha). De lijst is echter enorm en voldoet aan alle smaken.

Gemarineerde ansjovis in regenjas

Likeuren

In sommige streken zijn de kruiden- en orujo- likeuren zoals Pacharán de Navarra, Orujo de Galicia en kruidenlikeuren uit Ibiza en Mallorca erg bekend.

https://www.spain.info/ Bron:  Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :