Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Estepona, een kleinnood aan de Costa Del Sol


Estepona, een kleinnood aan de Costa Del Sol

Estepona, dit prachtige kleinnood aan de Costa Del Sol is echt een van de verborgen juweeltjes ligt in de zuid-Spaanse provincie Málaga. Dit stadje beschikt misschien wel over een van de mooiste wijken van Andalusië, evenals enkele van de mooiste stranden van Málaga.

Estepona, een kleinnood aan de Costa Del Sol

Een van de geneugten van het voor het eerst bezoeken van Estepona is het gevoel een “underdog” -bestemming te hebben ontdekt. In dit geval werd de stad vaak overgeslagen ten gunste van meer bekende en blitse kustburen zoals Marbella en (in mindere mate) Fuengirola en Torremolinos. Dit wil niet zeggen dat Estepona achterloopt op het gebied van toerisme, omdat het net zo goed geschikt is voor buitenlandse bezoekers als voor de rest van de prachtige kustlijn van Málaga. Maar, in tegenstelling tot veel andere steden aan de Costa del Sol, is het erin geslaagd zijn identiteit te behouden als een onmiskenbaar Spaanse pueblo blanco, vol met zijn eigen unieke sfeer en stijl.

Booking.com

Oude stad en bloemen

Nergens is dit duidelijker dan in de betoverende oudste wijk van de stad – een barrio die net zo aantrekkelijk is als Granada’s Albaicin, Sevilla’s Santa Cruz en Córdoba’s San Basilio. Een opvallend kenmerk van deze buurt – die in het noorden en oosten wordt begrensd door de Avenida Andalusia, in het zuiden door het Rada-strand en in het westen door de Avenida Juan Carlos I – is de overvloed aan kleurrijke plantenpotten die de witgekalkte muren sieren van zijn huizen. Verspreid over de gevels zoals de stippen op een flamenco-jurk, brengen ze de geplaveide straatjes tot leven met hun grote rode, gele, blauwe en groene tinten. Plaza de las Flores is de barrio’s centrale plein en is omzoomd met tapas terrassen en sinaasappelbomen, terwijl andere schatten zoals Plaza Begines en Plaza Blas Infante overal in de wijk te vinden zijn.Rustiger stranden

De Costa del Sol is wereldberoemd vanwege de prachtige stranden, wat betekent dat de meest populaire van hen in de zomer ondraaglijk druk kunnen worden. Dit geldt vooral voor de toeristische magneten van Marbella, Torremolinos en Fuengirola. Maar vanwege de mindere bekendheid van Estepona is zelfs het hoofdstrand, Playa Rada, minder druk dan dat van de andere Costa’s, zelfs in juli en augustus. Rada steunt ook op een rij levendige chiringuitos en stijlvolle visrestaurants en vanuit het centrum is het minder dan tien minuten lopen naar het hart van de oude stad. 

Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga

Andere opmerkelijke zandstranden in de buurt van Estepona zijn het naaktstrand Playa Costa Natura (10 minuten rijden van de stad) en Playa El Cristo (5 minuten rijden of 15 minuten lopen van de arena van Estepona), dat in de zomer een beetje druk kan zijn maar gelegen in een mooie kleine baai en heeft twee geweldige chiringuitos.

 

Visrestaurants

Estepona heeft een gevarieerde culinaire scene en, in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden, heeft het een aantal uitstekende Mexicaanse, Indiase, Chinese en Italiaanse restaurants. Toch lijkt het zonde om hier te komen en niet te dineren met een aantal van de meest verse en best gekookte vis in de Middellandse Zee, geserveerd in uitstekend geprijsde visrestaurants en belachelijk goedkope tapasbars. Consequent – en terecht – geprezen zijn La Escorella, een restaurant aan de haven dat letterlijk zijn dagelijkse visbestelling rechtstreeks van de boot haalt, en Restaurante El Pescador, dat een aantal van de grootste, sappigste mosselen en de beste zwarte rijst-paella serveert die je ooit zult hebben proberen.

Dit alles betekent dat je zich naar Estepona moet haasten voordat de rest van de wereld wakker wordt met hoeveel deze mooie stad te bieden heeft.

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

Misschien ook interessant :