Orka’s spelen met zeilschip in Galicië


Orka’s spelen met zeilschip in Galicië

3 orka’s  ‘eten’ roer op en spelen met zeilschip in Galicië

PONTEVEDRA – Het komt wel vaker voor dat er orka’s gesignaleerd worden voor de Galicische kust in noordwest Spanje maar dat deze orka’s het roer van een zeilschip als speelgoed zien en het daarna kapot maken is vrijwel uniek te noemen. De bemanning van het marine opleidingsschip Mirfak kon op video vastleggen hoe drie orka’s met het zeilschip mee zwommen en herhaaldelijk het schip raakten en het roer kapot maakten.

Orka’s spelen met zeilschip in Galicië

Het voorval deed zich zondag 30 augustus rond 18:30 uur voor in de Rias Baixas voor de kust van de autonome regio Galicië waar regelmatig orka’s gezien worden in de Atlantische Oceaan. Meestal blijft het ook daarbij en worden er foto’s en video’s gemaakt maar dit keer besloot een groep van drie orka’s met een zeilschip mee te varen en deze zelfs te beschadigen.

Booking.com

Zoals deels op de video te zien is zwommen de orka’s naast en onder het zeilschip Marfik mee. Daarbij raakten de orka’s enkele keren het schip en brak een stuk van het roer af. Dat afgebroken stuk dreef in de zee en de orka’s besloten daar nog even mee te spelen en erin te bijten.

De Mirfak is een marineschip van 6 ton en 12 meter lang dat gevestigd is in A Graña en een opleidingsschip voor cadetten is. Afgelopen zondag vertrok het zeilschip richting Asturië waar het vrijdag deel zal nemen aan de Príncipe de Asturias race.

Nog voordat de orka’s met het zeilschip mee zwommen en het roer beschadigen had de Spaanse kustwacht al op Twitter gewaarschuwd voor de aanwezigheid van orka’s. Blijkbaar heeft niet alleen het marineschip Mirfak te make gehad met de ‘spelende’ orka’s maar ook een Frans zeilschip.

Orka’s spelen met zeilschip in Galicië
Bron:  Spanje Vandaag

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

Misschien ook interessant :