Fietsroutes in Valencia


DE MEEST ADEMBENEMENDE FIETSROUTES IN de stad VALENCIA

De stad Valencia is een vrij vlakke en fietsvriendelijke stad met een goed en groeiend netwerk aan fietspaden die de centrale wijken goed met elkaar verbinden. Er zijn ook ciclocalles, fiets prioriteit straten waar een snelheidslimiet heerst van 30 km per uur voor auto’s. Daarbij komt dat je gemakkelijk een fiets kunt huren via het Valenbici-programma van de stad Valencia of bij een van de verhuurders van fietsen in het historische centrum. Hier de beste plaatsen om door de stad Valencia te fietsen.

fietsroutes in Valencia

De Stad van Kunsten en Wetenschappen

Als je het beroemde symbool van de stad Valencia wil bezoeken, dan is veruit de beste manier om er te komen met de fiets. Vanaf elke fietspad in de stad kun je op verschillende punten verbinding maken met de rustige fietspaden in de Turia-tuinen en gemakkelijk naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen fietsen.

Booking.com

De Turia-tuinen

Dit weelderige groene stadspark is eigenlijk een droge rivierbedding, slingerend door het centrum van Valencia. Je kunt genieten van een ontspannen fietstocht langs het 8 kilometer lange fietspad, onder mooie bruggen en door tuinen en parken, helemaal van het Bioparc aan de noordkant tot de beroemde Stad van Kunsten en Wetenschappen in het zuiden van de stad. Als je wilt, kun je dan helemaal doorrijden tot aan de stadshaven.

Het strand

Het stadsstrand van Valencia strekt zich uit over vijf kilometer en is een zeer aangename plek om te rijden, met de wind in de haren en palmbomen rondom. Als je avontuurlijk bent, kun je verder de stad uit fietsen naar een van de vele rustige, ongerepte stranden verderop of langs de Valenciaanse kust.

De poort

Bij een bezoek aan het strand mag u het havengebied niet vergeten. De haven van Valencia is de drukste van Spanje en is een andere aangename plek om met de fiets te verkennen, met zijn jachten, af en toe cruiseschepen en het Veles e Vents-gebouw, de voormalige basis voor de Americas Cup die nu bekend wordt om voedselbeurzen en andere leuke evenementen.

 

L’Albufera

Neem de gemakkelijke 10 km lange fietsroute ten zuiden van de stad om het natuurpark Albufera en het beroemde meer te bezoeken. Op de fiets gaan maakt het zoveel gemakkelijker om de natuurlijke omgeving te verkennen, bezoek de nabijgelegen stranden en het dorp El Saler, waar u een van de vele uitstekende paella-restaurants kunt bezoeken.

Alboraya

Dit kleine stadje ligt zo dicht bij het stadscentrum van Valencia dat je het met de metro en natuurlijk via het netwerk van fietspaden kunt bereiken. Hier kun je door de velden rijden waar tijgernoten worden verbouwd, voordat je stopt bij een van de mooie landelijke horchateria’s om te genieten van het verfrissende lokale drankje gemaakt van tijgernoot, horchata.

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

Misschien ook interessant :