Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Malaga, Plaza de la Merced

Malaga, Plaza de la Merced – Als Málaga wakker wordt

Plaza de la Merced - Het is een uurtje of negen in de ochtend als ik mijn appartementje verlaat en naar buiten stap. Het plein is nog stil en een beetje slaperig verlaten. De vuilniswagens hebben net de containers geleegd en de farmacie gaat open. Er is al een terrasje open, waar je voor 3,50 euro een simpel ontbijtje kunt scoren en eventjes rustig de dag kunt beginnen. Even verderop worden de tafels en stoelen op een terras neergezet, nadat de boel grondig is geveegd. Er worden een paar rustige hondjes uitgelaten op het plein… Málaga wordt wakker, Plaza de la Merced maakt zich op voor een nieuwe dag.

MALAGA, PLAZA DE LA MERCED

Er is al een terrasje open, waar je voor 3,50 euro een simpel ontbijtje kunt scoren en eventjes rustig de dag kunt beginnen. Even verderop worden de tafels en stoelen op een terras neergezet, nadat de boel grondig is geveegd. Er worden een paar rustige hondjes uitgelaten op het plein… Málaga wordt wakker, Plaza de la Merced maakt zich op voor een nieuwe dag.

 

Ik zal niet zeggen dat Plaza de la Merced het leukste plein is van Málaga, want Málaga heeft enorm veel prachtige plekjes, pleintjes en straatjes, maar de Plaza de la Merced is wel ‘mijn’ pleintje. Ik kom er elke dag.

Booking.com

Dit is namelijk het plein waar niet alleen mijn appartement ligt, maar waar ook de school is waar ik mijn Spaanse lessen volg gedurende vijf weken: het Instituto Picasso. 

Op de eerste verdieping in een van de oude gebouwen bevindt zich dit kleinschalige taleninstituut, waar mensen tussen de 18 en 80 jaar naartoe komen om gedurende korte of langere tijd Spaanse lessen te krijgen.

Elke ochtend haal ik op dit plein mijn eerste kopje koffie, loop ik dwars over het plein naar school en elke avond loop ik langs de gezellige terrasjes voordat ik weer naar huis ga. Elk moment van de dag is er iets te zien of te doen.

Een paar kleine weetjes over Plaza de la Merced:

Wist je dat…

MALAGA, PLAZA DE LA MERCED
  • Hier het geboortehuis van Picasso staat en dat je dat ook kunt bezoeken;
  • De beste mojito’s op het plein te krijgen zijn bij de Ierse Pub, volgens de eigenaar, volgens mij heeft hij wel een beetje gelijk;
  • Je alle voetbalwedstrijden van Champions League live op het plein kunt bekijken terwijl je aan de tapas zit;
  • Je het kale hoofd van het standbeeld van Picasso moet aanraken voor goed geluk;
  • Vlak naast het plein een hele leuke overdekte markt is, de Mercado Merced;
  • Elke dag talloze straatmuzikanten hun centjes verdienen op het plein, waardoor er altijd heerlijke energie en muziek is.

Wat gaan we ondernemen in Spanje

Dit is misschien ook interessant: