De Sierra de Aracena een nationaal park in Andalusië 

Bezoek de Sierra de Aracena, een uitje naar de natuur in de buurt van Sevilla. Cultuur, natuurlijk erfgoed en een groot gastronomisch aanbod, wilt u meer?

De Sierra de Aracena is een nationaal park in Andalusië dit beschermde gebied ligt op ongeveer een uur rijden van de stad Sevilla en is door de jaren heen onaangetast gebleven. Sierra de Aracena is het op een na grootste beschermde gebied in de regio Andalusië. Dit nationaal park bied geweldige mogelijkheid om de betoverend flora en fauna te bekijken, waar meer dan 130 vogelsoorten te zien zijn.

DE SIERRA DE ARACENA EEN NATIONAAL PARK IN ANDALUSIË 

Gelegen aan het westelijke deel van Sierra Morena en noordelijk van de provincie Huelva , wordt het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche gekenmerkt door uitgestrekte bossen,  regenvallen en een mild klimaat.  Dit park is een een natuurlijk en cultureel erfgoed en wekt daardoor de nieuwsgierigheid en interesse van vele bezoekers. 

De uitgestrekte weiden die overheersen in deze bergachtige omgeving hebben de voorkeur gegeven aan het fokken van het Iberische varken , waarrond een industrie is ontstaan die de economie van steden zoals Cumbres Mayores of Jabugo ondersteunt. Je moet de plaats niet verlaten zonder zijn voortreffelijke worsten te proberen en natuurlijk zijn ham met de oorsprongsbenaming Huelva. In het Museo del Jamón de Aracena kun je meer te weten komen over de traditie van varkensvlees in het gebied. 

Booking.com

Laten we hieronder enkele van de meest karakteristieke steden bekijken.

Alájar

Alájar valt de reiziger op door zijn kastanje- en kurkeikenbossen met zijn spectaculaire natuurmonument, de Peña de Arias Montano . Alájar, gelegen in het hart van het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche , bevinden zich talrijke en pittoreske dorpjes die worden overspoeld door de weelderigheid van het gebied. De rijkdom aan bronnen en fonteinen hebben een gemeente gevormd waarvan de buren wisten hoe ze deze onveranderlijk konden houden en versterken met tradities en culturele manifestaties van grote bekendheid in de Sierra. Een voorbeeld hiervan is de Bedevaart van Onze Lieve Vrouw van de Engelen , een groot festival in de stad.

 

Almonaster la Real

Duizendjarige stad met een zeer breed architecturaal erfgoed waardoor het zijn verklaring als historisch-artistiek complex waardig is geworden . Onder het monumentale complex dat Almonaster la Real kenmerkt , is het de moeite waard om allereerst het kasteel te bezoeken, een ommuurde ruimte die een indrukwekkende moskee bevat , het enige voorbeeld van Arabische architectuur dat bewaard is gebleven in de Sierra. Het wordt ook aanbevolen om de kerk van San Martín te bezoeken , in de gotische Mudejar-stijl, waar de Puerta del Perdón opvalt , en de Ermita de Santa Eulalia , met enkele interessante fresco's uit de 15e eeuw.

Aracena

Aracena is de hoofdstad van dit hele gebied van de Sierra, als servicecentrum voor de regio, en het is ook een traditionele toeristische bestemming, dankzij de attracties van de beroemde Gruta de las Maravillas , de standaard van de hele Sierra. Het is een freatische holte ontstaan ​​door de erosieve oplossende werking van de wateren op de kalkstenen rotsen van de Cerro del Castillo. Er zijn formaties van buitengewone schoonheid: verticale stalactieten, stalagmieten, gestreepte gordijnen ... Het strekt zich uit over een bekende totale lengte van 2130 meter, waarvan er 1200 kunnen worden bezocht. Maar we raden je ook aan om door de straten van de stad te wandelen en te genieten van het Museum van Hedendaagse Kunst in de openlucht, met een reeks sculpturen verspreid over het grondgebied die dienen als herkenningspunt en herinnering aan een specifieke gebeurtenis.

 

Cortegana

Het kasteel Cortegana is opmerkelijk omdat het een van de best bewaarde in het gebied is en is uitgeroepen tot bron van cultureel belang . Dit fort werd gebouwd in de 13e eeuw om het koninkrijk Castilië te verdedigen. Ook interessant zijn de Casa Estrada , een monumentaal gebouw uit het einde van de 19e eeuw dat opvalt door zijn architecturale eclecticisme, en de Mudejar-huizen (14e eeuw), de oudste bewaard gebleven manifestatie van populaire architectuurhuizen in deze stad in zijn natuurlijke omgeving, in In het hart van de Sierra de Aracena en Picos de Aroche natuurpark , zal het je vangen.

Cumbres Mayores

Gelegen op de pieken die de stroomgebieden van de Rivera del Múrtiga en zijn zijrivier, de Sillo, van elkaar scheidt, vormen de landschappelijke mogelijkheden van Cumbres Mayores een van de grootste attracties. De ligging van het kasteel op het hoogste punt van deze bergketen, naast de parochiekerk, bepaalt niet alleen het onmiskenbare beeld van de oude verdedigingsnederzetting, maar ook een groot deel van de stedelijke morfologie die zich rond deze oriëntatiepunten ontwikkelt. Voor een bezoek aan het kasteel kunt u de sleutel aanvragen bij het park informatie kantoor of bij het stadhuis. Naast het kasteel en de kerk van Miguel Arcángel , is het de moeite waard om de overblijfselen van het Franciscanas Clarisas-klooster te bezoeken, met zijn prachtige granieten deur versierd met een groot kruis.

Bron: 65ymas.com Geschreven door DAVID VARGAS

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :