Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


MOZARABISCHE ROUTE VANAF ALMERIA

HEERLIJKE SPAANSE WIJNEN

1.353 kilometer lopen van begin tot eind over het Iberisch schiereiland en verbinden de kathedraal van Almeria met die van Santiago de Compostela . 

Twee heel verschillende constructies, maar gepromoot met hetzelfde doel: het culturele, toeristische, sociale en religieuze sentiment van twee heel verschillende steden verenigen op deze Mozarabische weg naar Santiago.

De maximale diagonaal van het Iberisch schiereiland biedt pelgrims een unieke setting waarin subwoestijn landschappen zich vermengen met het groen van weilanden en rivieroevers en waarin de geschiedenis de pracht van andere tijden lijkt te tonen.

ALMERÍA, de Romeinse Portus Magnus , gaat door de eeuwen heen om de Mariyat Bayyana (de wachttoren van Bayana) te vormen, op de plaats waar de ankerplaats en uitkijktoren van de moslimstad met deze naam zich bevond, een paar kilometer stroomopwaarts van de Andarax-rivier , in de omgeving van de huidige steden El Chuche en Pechina.

Booking.com

Na verloop van tijd raakt Bayyana in verval terwijl het belang van Al-Mariyat toeneemt, totdat Abderramán III in 955 opdracht geeft om het te ommuren en zijn Alcazaba en Grote Moskee te bouwen, nu de San Juan-kerk . De oude kleine nederzetting werd toen een medina en de definitieve stad Almería werd geboren, die in 1489 werd opgenomen in de kroon van Castilië.

Door de recent autovrije straten van het historische centrum, kunnen we aangename wandelingen maken die ons in staat stellen in contact te komen met de erfgenamen van de buurt en de belangrijkste overblijfselen van het erfgoed, waar het Alcazaba, de kerk van San Juan, de kathedraal-vesting, de Plaza opvallen. Vieja of de Engelse kabel, samen met vele andere interessante items.

 

Zodra de Camino is begonnen , volgt de route de keten van de valleien van de rivieren Andarax en Nacimiento om via de oude Romeinse en islamitische wegen naar Guadix en Granada te gaan . De pelgrims die de Camino starten in onze hoofdstad zullen de mooie hoekjes ontdekken die het historische centrum biedt en zullen de rijke gastronomie kunnen proeven.

 

Zeker deze culturele route, buiten de religieuze overtuigingen van een ieder, zal ons helpen om het diepste deel van ons wezen te vinden , alleen of in het gezelschap van onze beste mensen, ook in contact komen met een oneindig aantal mensen uit de steden en de Camino die ons zeker zullen helpen onze uitdaging aan te gaan.

 

We nodigen je uit om de Mozarabische Weg te ontdekken die de stad met Santiago de Compostela verbindt . Nog een manier om de stad te leren kennen en nog een manier om dichter bij ons land te komen en te genieten van de gastvrijheid van Almeria door de sporen van ons verleden te bewandelen, door het culturele en historische erfgoed, het cinematografische verleden, de gastronomie of de natuur. Waaronder het natuurpark Cabo de Gata-Níjar opvalt.

P.S.

De route werd van oudsher gebruikt door christenen die in het Arabische deel van Spanje woonden en is dan ook een van de oudste originele routes naar Santiago de Compostela. Voor sommigen begint de weg in Almería. Meteen loopt de pelgrim door uitlopers van de Sierra Nevada, een zeer onherbergzaam landschap, om in Granada te belanden. Van Granada gaat het dan via Córdoba naar Mérida waar de weg op de Vía de la Plata uitkomt.

 

Ook na Granada en Córdoba loopt de weg dikwijls door woeste natuur. Soms zijn de etappes erg lang en dat is nu juist lastig, want door het bergachtig landschap gaat het allemaal niet zo snel vooruit. Dus een etappe opdelen waar het mogelijk is, is zeker geen slecht idee. En waar het eerst heel koud kan zijn in het hooggebergte, kan het daarna bijzonder warm worden. In de zomermaanden kun je deze oorden dus beter vermijden. Een en ander laat al vermoeden dat je hier niet de drukte van de Camino Francés hoeft te vrezen. Integendeel, als pelgrim ga je hier veelal alleen zijn in een overweldigende natuur.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALMERIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALMERIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :