Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


DE KABELBAAN IN BENALMÁDENA

Bekijk de Costa del Sol in vogelperspectief met een spectaculaire tocht in een comfortabele en moderne kabelbaan, op de route die Benalmádena kust verbindt met de top van Monte Calamorro. De kabelbaan neemt je mee op een geweldige reis van rond de 15 minuten in een vierpersoons kabelbaan tot aan het hoogste punt van de kust van Málaga op een hoogte van rond de 800 meter boven zeeniveau. De kabelbaan van Benalmadena  werd in 2003 geopend en is een van de belangrijkste toeristische attracties aan de Costa del Sol geworden

Teleférico_Benalmádena

De Teleféricocabina neemt je mee op een geweldige reis van 15 minuten in een vierpersoons kabelbaan tot aan het hoogste punt van de kust van Málaga op een hoogte van bijna 800 meter boven zeeniveau. Vanaf dit prachtige uitkijkpunt heb je niet alleen het meest magnifieke uitzicht op de Costa del Sol, maar ook de geweldige panoramische vergezichten van de Sierra Nevada-bergen (wit van sneeuw in de wintermaanden), de Guadalhorce-vallei en op een heldere dag heb je kan Gibraltar en de kust van Afrika zien.

Booking.com

De eerste keer dat ik een reis maakte in de Teleféricocabine, kon ik niet begrijpen waarom ze vroegen of ik een enkele reis of een retourticket wilde! Ik dacht dat ze een grapje maakten. 

Kwam ik nooit meer terug naar beneden? Ik realiseerde me al snel dat veel mensen ervoor kiezen om over het speciale voetpad te lopen en anderen nemen zelfs mountainbikes in de cabine en fietsen naar beneden. 

Een aanzienlijk aantal jaarabonnementen wordt verkocht aan enthousiaste fietsers die de Teleféricocabina  gebruiken voor de sensatie om terug de berg af te fietsen. 

Als je, je fiets meeneemt, heb je de cabine exclusief voor jou en je fiets voor de prijs van een enkele reis.

Eenmaal boven zijn er duidelijk gemarkeerde borden die naar specifieke uitkijkpunten leiden: Cima Calamorro (de Calamorro Mountain Peak) en Sur (zuiden) en Oeste(west). Op de top kun je een ezel rit maken door de prachtige natuurlijke omgeving. 

De ezels staan ​​klaar voor de passagiers van de kabelbaan. Naast een ezel rit, bij de prijs inbegrepen, kunt u ook een tentoonstelling zien van mooie Spaanse dressuurpaarden. 

Je kunt ook een demonstratie bijwonen over hoe de roofvogels naast mensen leven en kijken naar de snelheid en voedingsgewoonten van een slechtvalk of de majestueuze vlucht van de adelaar. 

Het roofvogelreservaat op de Calamorro-bergtop is zo succesvol dat er onlangs vier zeldzame kuikens van de Koninklijke Uil zijn gefokt, nieuws dat de lokale kranten haalde. 

Er zijn meer dan zestig vogels van verschillende soorten, waaronder gieren, koninklijke adelaars, slechtvalken en witkop gieren, evenals de koninklijke uilen. Dit alles maakt de rit met de kabelbaan spannend,

Om de Telecabina te vinden, gaat u het dorp Arroyo de la Miel binnen en volgt u de borden naar Tivoli World . Recht tegenover de ingang van Tivoli is de ingang van de kabelbaan.

 

OPENINGSTIJDEN:

Eind februari en maart: 11.00 - 18.00 uur
april & mei & juni: 11.00 - 19.00 uur,
juli en aug 11.00 - 23.59 uur,
sep: 11.00 tot 19.00 uur
okt: 11.00 tot 18.00 uur
nov & dec en begin jan 11.00 - 17.00 uur
Gesloten van half januari tot half februari

Bron::  Andalucia.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :