Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


REISINDRUKKEN VAN het bergdorp TREVÉLEZ

Reisimpressies van het witte bergdorp Trevélez in de Alpujarra, provincie Granada, Andalucía is vooral bekend door zijn hamdrogerijen

Als je onderweg bent naar Trevélez rijd je door een prachtig en verlaten berggebied. Het bergdorpje ligt op een hoogte van 1476 meter boven zee spiegel en is een van de het hoogste dorpen in Spanje, de rivier de Trevélez  stroomt midden door het dorp en deelt Trevélez in twee delen. Via de enige brug die het dorp rijk is, de Barrio Bajo kun je van het ene in het andere deel van Trevélez komen.

Als je onderweg bent naar Trevélez rijd je door een prachtig en verlaten berggebied het bergdorpje ligt op een hoogte van 1476 meter boven zee spiegel, de rivier de Trevélez  stroomt midden door het dorp en deelt Trevélez in twee delen. Via de enige brug

Trevélez ligt in het westelijke deel van de regio Alpujarras, haar naam stamt af van het Arabische woord al-bugscharra, dat zoveel betekent als “grasland of weideland”.

Eventjes ten noorden van Trevélez liggen de twee hoogste bergen van Spanje, de Mulhacén en Alcazaba (Sierra Nevada).

Booking.com

De Mulhacén is vernoemd naar Abu l-Hasan Ali, of Muley Hacén, de voorlaatste moslimkoning van Granada, die volgens een legende hier werd begraven op de top van de berg.

Trevélez is niet de hoogst erkende gemeente in Spanje, alhoewel dat vaak wordt gezegd. Die eer gaat naar Valdelinares gelegen in de Sierra de Gúdar van Sistema Ibérico, in de provincie van Teruel, Aragon

Trevélez en zijn hamdrogerijen

Het dorp Trevélez is verdeeld in drie delen, de Barrios Bajo, Barrios Medio en Barrios Alto, met ongeveer een hoogteverschil van 200 meter tussen de hoogste en laagste punt.

De wijk Barrio Bajo is het meest toeristische gedeelte van Trevélez hier kom je dan ook volop ham- en souvenirwinkels tegen

DOP Jamón Serrano 

Dit berg dorpje, is vooral bekend door de hamdrogerijen, wat hoofdzakelijk plaats vindt  in de maanden september tot en met maart.

Door de hoge ligging, is de droge lucht en de kou ideaal om er hammen op een natuurlijke manier te drogen. Wat ook goed te zien is door de vele speciale gebouwen die er staan,  waar de ham gezouten en gedroogd wordt. 

Het witte bergdorp Trevélez

Zoals ik in begin al zei is Trevélez een typisch wit bergdorpje dan ook de  grote gebouwen van de hamdrogerijen zijn keurig wit zijn geschilderd.

 

Camping Trevélez

De bergen van Las Alpujarras omringen deze terrassencamping, loofbomen en hagen scheiden de plaatsen die uitzicht bieden op het dorp en op de toppen van de Sierra Nevada. De camping heeft een seizoensgebonden buitenzwembad.

De camping geniet bekendheid als startpunt voor het beklimmen van enkele imposante bergpieken. Vanaf de camping c.q. het dorp kun je van talloze korte en lange wandelroutes gebruik maken, zoals de GR7 (Gran Ruta 7)

Feesten in Trevélez

Op 13 en 14 juni , San Antonio Fiesta vindt de strijd tussen de Moren en de Christenen plaats, 

Op 5 augustus vindt de processie ter ere van de Virgen de las Nieves, Maagd van de Sneeuw plaats.

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :