Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De spaanse stad TRUJILLO in cáceres

De Spaanse stad Trujillo gelegen tussen de valleien van de rivieren Tajo en Guadiana ligt in de provincie Cáceres in de autonome regio Extremadura.

De stad Trujillo ligt 564 meter boven de zeeniveau en is gebouwd op een granieten heuvel. Boven op deze heuvel staat een kasteel van waaruit men een goed en mooi uitzicht heeft over de omgeving, er bevindt zich ook nog ruïnes van een oud fort. De stad Trujillo heeft diversen bezienswaardigheden en de stad staat ook op de lijst van “Mooiste dorpen van Spanje”. 

TRUJILLO

De ontdekkers van de nieuwe wereld

Francisco Pizarro doopte met de naam van zijn plaats van herkomst natuurlijk verschillende steden in Peru, maar het bestaat ook in Colombia of Venezuela. De Plaza Mayor van Trujillo is een eerbetoon aan de veroveraar met een heroïsch bronzen ruiterstandbeeld. Het beeld is de hoofdpersoon van het mooie en brede statige plein, waarop de adel van de stad hun woningen bouwde.

Booking.com

Het paleis van de markies van de verovering werd gebouwd in de 16e eeuw en vervulde de wil van de veroveraar die de titel kreeg. Hernando Pizarro (zijn broer) en zijn vrouw (en nicht) Francisca Pizarro Yupanqui, dochter van Francisco Pizarro en een Inca-prinses, hadden de leiding over de bouw van de residentie. In de renaissancegevel valt de prachtige versiering van een hoek op, waarin motieven uit de verovering van Peru en het wapen van Pizarro een prachtig balkon omlijsten.

Het paleis van de hertogen van San Carlos, met een galerij met portieken en een platereske façade, heeft ook een hoekbalkon. Het gebouw onderscheidt zich van de constructies van de Plaza door zijn grootte en herbergt een klooster. De paleizen van de Pizarro-Orellana, de Chávez-Cárdenas of de markiezen van Piedras Albas zijn de weerspiegeling van die edelen en eerste “indianen” die Amerika maakten. Trujillo heeft veel paleizen en tempels. In een van de hoeken van de Plaza Mayor verschijnt de imposante kerk van San Martín.

De geboorteplaats van de ontdekker van de Amazone, Francisco de Orellana, bevindt zich niet op het grote plein. Het gebouw heeft een spitsboog aan de buitenkant, waarin het wapen van Orellana te zien is, en het staat naast de parochiekerk van Santa María La Mayor, de belangrijkste tempel in Trujillo.

De constructie liep van de 13e tot de 15e eeuw, dus het vertoont romaanse en gotische stijlen. Zonder twijfel trekt de imposante Julia-toren, de oudste, de aandacht. Binnenin vallen de schoonheid van de schilderijen van het gotische altaarstuk en de indrukwekkende geribbelde gewelven op. Veel van de belangrijkste figuren van de lokale aristocratie werden begraven in de verschillende grafkapellen van deze kerk, waaronder de Pizarro- en Orellana-geslachten.

Onder de graven van de tempel komt niet die van Francisco Pizarro voor, aangezien hij niet in zijn geboorteland Trujillo werd begraven, maar in de kathedraal van Lima. Er wordt echter het graf van een prominente militair, Diego García de Paredes, de Extremadura Samson, gevonden. Tijdens de 15e eeuw verspreidde zijn roem zich over het hele schiereiland vanwege zijn grote kracht en vaardigheid met wapens, later liet zelfs Miguel de Cervantes hem verschijnen in Don Quichot.

Een stad van veroveraars die zonder twijfel de schoonheid van de nabijgelegen landschappen kenden. Het Monfragüe National Park is vlakbij en er zijn veel bezoekers die het bezoeken op zoek naar rust en het zien van roofvogels. Het is het prachtige territorium van vale gieren, zwarte gieren en keizerarenden.

Lokale festivals zijn:

  • Het Paasfeest met het Chiviri festival
  • Begin mei is er het kaasfestival met kazen uit heel Spanje
  • In September het feest ter ere van Santa Maria de Victoria, de beschermheilige van Trujillo

 

Openingstijden en prijzen van de monumenten van Trujillo

Rondleiding door Trujillo

Prijs van het bezoek: € 7,50
Inclusief de gids en de toegang tot de volgende monumenten:

Moors kasteel
Pizarro House Museum
Kerk van Santiago
Aljibe Altamirano
Kerk van Santa María

Prijs voor individuele toegang tot de monumenten: € 1,50

 

Schema's:

Zomeruren:
Monumenten van 10.00 tot 14.00 uur en van 17.30 tot 20.00 uur
VVV van 10.00 tot 13.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur.

 

Rondleidingen schema
Ochtenden 11: 00u.
Middagen 16: 30u.

 

Openingstijden van de kerk van Santa María
Ochtenden 10.30 uur tot 14.00 uur
Middag van 16.00 uur tot 19.30 uur

 

Openingstijden van het Kostuummuseum en Planetarium
Ochtenden: 10.30 uur tot 14.00 uur
Middag: 16.30 uur tot 18.30 uur

 

Winteruren:
Monumenten van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 16.30 uur tot 19.00 uur
VVV-kantoor 10.00 uur tot 13.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur.

 

Trujillo VVV-kantoor contact :

Tel 927 322677
Fax 927 659140
E-mail: turismo@trujillo.es

Bron: El Espanol

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :